Πρόσωπα

Λοντίγκιν ο 6ος: Τα «γάντια» που προστάτεψαν τα καρέ των δύο… αιωνίων! (video)

Λοντίγκιν ο 6ος: Τα «γάντια» που προστάτεψαν τα καρέ των δύο… αιωνίων! (video)

Η προσθήκη του Γιούρι Λοντίγκιν στον Παναθηναϊκό, έχοντα «ερυθρόλευκο» παρελθόν, βάζει τον Ρώσο πορτιέρο και σε ένα κλειστό… κλαμπ τερματοφυλάκων.

Η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι γεγονός. Ο Γιούρι Λοντίγκιν από τον ΠΑΣ Γιάννενα μετακομίζει μόνιμα στο «τριφύλλι» και θα φοράει τη φανέλα του ελληνικού συλλόγου από τη νέα σεζόν. Φυσικά, το γεγονός πως έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό (για έξι μήνες ως δανεικός), τον προσθέτει σε μία ιδιαίτερη λίστα παικτών.

Συγκεκριμένα, γίνεται μόλις ο έκτος τερματοφύλακας στην ιστορία που θα αγωνιστεί με τη φανέλα και των δύο ομάδων και το BN Sports σας θυμίζει ποιοι ήταν οι υπόλοιποι.

Λεωνίδας Καλογερόπουλος

Πολύ λίγοι θα θυμούνται τη περίπτωση του Λεωνίδα Καλογερόπουλου. Πρόκειται για τον πρώτο πορτιέρο που άφησε πέρασε από το ένα στρατόπεδο των «αιωνίων» στο άλλο, παίρνοντας μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις για εκείνη την εποχή. Συγκεκριμένα, έπαιξε για έξι χρόνια (1920-26) στους Πράσινους, μέχρι το 1927 να μετακομίσει μόνιμα στους Πειραιώτες. Η παρουσία του εκεί δεν πήγε τόσο καλά, καθώς ένα χρόνο μετά επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και έκλεισε την καριέρα του το 1931.

Kalogeropoulos-L-490x1024.jpg

Λευτέρης Πουπάκης

Η πορεία μοιάζει αρκετά με αυτή του Καλογερόπουλο αλλά σε αντίθετους ρόλους. Ο Λευτέρης Πουπάκης έπαιξε για πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό (1973-78) αποτελώντας το Νο1 της «ερυθρόλευκης» εστίας, ωστόσο το καλοκαίρι του 1980 αποφάσισε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε για μόλις ένα χρόνο πριν επιστρέψει στους «ερυθρολεύκους». Φυσικά, σε όλες τις σεζόν ήταν ο βασικός τερματοφύλακας.

ΦΙΛΙΚΟ ΟΣΦΠ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-0,ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1981-82

Νίκος Σαργκάνης

Μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες των γηπέδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Νίκος Σαργκάνης έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες, ωστόσο η καριέρα του μοιράστηκε στα… δύο, όταν αποφάσισε να παίξει από πέντε… σεζόν για κάθε «αιώνιο». Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 1980 και το 1985, κάνει τη μεγάλη έκπληξη και πάει στον Παναθηναϊκό, όπου και μένει μέχρι το 1990. Συνολικά μέτρησε πάνω από 180 παιχνίδια και με τις δύο ομάδες.

Αντώνης Νικοπολίδης

Τι να πει κανείς για τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας στο EURO 2004 και από τους βασικούς παράγοντες της ιστορικής κατάκτησης. Ωστόσο, ο έμπειρος πορτιέρο δεν έγραψε μόνο εκεί ιστορία. Σε όλη την καριέρα του, υπηρέτησε τις φανέλες των δύο αιωνίων. Ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό, όπου έμεινε για 15 χρόνια (1989-2004) και παρότι ήταν σκιά του Βάντσικ, εκμεταλλεύτηκε όταν έπρεπε την ευκαιρία του. Στον Ολυμπιακό, από την άλλη, παρέμεινε μέχρι τη δύση της καριέρας του, το 2011.

Στέφανος Καπίνο

Ο τελευταίος πριν τον Λοντιγκίν που έκανε το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανακάλυψε πρώτος τον Στέφανο Καπίνο αλλά ο Παναθηναϊκός τον έκανε δικό του σε πολύ νεαρή ηλικία, το 2007. Έμεινε στο τριφύλλι μέχρι και το 2014, παίζοντας τρεις σεζόν ως επαγγελματίας και μέχρι να μεσολαβήσει η Μάιντς. Το καλοκαίρι του 2015, το μέτριο πέρασμα από τη Γερμανία, τον φέρνει πίσω στην Ελλάδα αλλά για χάρη του Ολυμπιακού, όπου μένει επίσης τρεις σεζόν μέχρι να αποχωρήσει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0