Πρόσωπα

Μανώλης Σιώπης: Ο «γίγαντας» με τα… κοντά πόδια που δεσπόζει στον γαλανόλευκο άξονα! (video)

Μανώλης Σιώπης: Ο «γίγαντας» με τα… κοντά πόδια που δεσπόζει στον γαλανόλευκο άξονα! (video)

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο UEFA Nations League συνοδεύτηκε με νίκη μέσα στο Μπέλφαστ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Η υπογραφή δίπλα από το τρίποντο, ανήκε στον Μανώλη Σιώπη και το BN Sports σας ξεδιπλώνει το κουβάρι της… ιστορίας του!

«Το όνειρο μου είναι να παίξω μία μέρα στην Εθνική Ελλάδας». Όπως κάθε παιδί που φοράει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, έτσι και ο Μανώλης Σιώπης, ανυπομονούσε για τη στιγμή που θα έπαιζε φορώντας το εθνόσημο της χώρας μας στο στήθος. Η καριέρα του πέρασε από χίλια κύματα.

Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό που κλονίστηκε από μία παρεξήγηση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης που τον «άλλαξε» σαν ποδοσφαιριστή και το διέξοδο στην Τουρκία που τον έκανε αυτό που είδαμε στο Μπέλφαστ.

Η «ερυθρόλευκη» αγάπη του πατέρα του και τα χρόνια στις ακαδημίες μέχρι τους δανεισμούς!

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Μανώλη Σιώπη με τον Ολυμπιακό ξεκινάει το 2008. Ο τότε 12χρονος μέσος ξεχωρίζει στα δοκιμαστικά και παίρνει την απόφαση να αφήσει την Αλεξανδρούπολη για να κατέβει στον Πειραιά. Ο ίδιος ζούσε ένα… παραμύθι με την «ερυθρόλευκη» καθώς ο πατέρας του ήταν φανατικός οπαδούς των Πειραιωτών, κάτι που είχε παραδεχθεί ο ίδιος σε μετέπειτα συνέντευξή του.

3455150_1.jpg

Φυσικά, αυτή η τρέλα πέρασε και στον γιό, ο οποίος είχε πλούσιο ταλέντο για την ηλικία του. Αρκετό για να εντυπωσιάσει σε όλα τα κλιμάκια του Ολυμπιακού και να σκαρφαλώσει μέχρι και την Κ20 της ομάδας. Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, Παναγιώτης Λογαράς, είχε αναφέρει λίγο πριν ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα, πως: «Σίγουρα θα κάνει καριέρα αυτό το παιδί. Έχει τόσο ταλέντο». Ίδια άποψη είχε και ο Μίτσελ που τον πήρε μαζί σε ηλικία 19 ετών.

Βέβαια, σύντομα το όνειρο για την πρώτη ομάδα εξελίχθηκε σε μία σειρά δανεισμών. Ο νεαρός χαφ κόπηκε στην προετοιμασία και προτιμήθηκε να παραχωρηθεί για έναν χρόνο στον Πλατανιά Χανίων. Εκεί, βρήκε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος του χάρισε τις πρώτες επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και το εισιτήριο για να τον αποκτήσει ο Πανιώνιος την επόμενη σεζόν.

3586993.jpg

Ο ποδοσφαιρικός… πατέρας και η εκτόξευση στη Νέα Σμύρνη!

Φυσικά, η παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Πλατανιά, μόνο τυχαία δεν ήταν για τον νεαρό χαφ. Ο Έλληνας κόουτς, έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου, ζήτησε αμέσως τον ταλαντούχο μέσο από την διοίκηση. Ο Ολυμπιακός τον άφησε να πάει με ελεύθερη μεταγραφή και διατήρησε ένα ποσό επαναγοράς στα 150 χιλιάδες ευρώ.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έμεινε για 2,5 χρόνια στη Νέα Σμύρνη και δίπλα στον Ουζουνίδη, εξελίχτηκε σε ένα από τα καλύτερα χαφ του πρωταθλήματος. Γεμάτες εμφανίσεις και ένα πραγματικό «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή που έκανε την απόλυτη διαφορά. Για αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» τον Γενάρη του 2017 έκαναν χρήση της οψιόν και τον επανάφεραν στο δυναμικό τους.

Ο ίδιος ολοκλήρωσε τη σεζόν στον Πανιώνιο και το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε ακόμα μία ευκαιρία από τους Πειραιώτες. Ο Μπέσνικ Χάσι φάνηκε αρχικά να τον υπολογίζει αλλά η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, σε συνδυασμό με τις δεκάδες μεταγραφές στη μεσαία γραμμή, δεν άφησαν χώρο στον Σιώπη. Έτσι, επέστρεψε ξανά στον Πανιώνιο ως δανεικός. Ο στόχος αυτή τη φορά, ήταν η επόμενη επιστροφή του, να είναι αυτή που άπαντες περίμεναν.

Η παρεξήγηση με… ΑΕΚ και το «κίτρινο» εισιτήριο για Τουρκία!

Το 2018 και με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε μία μικρή… κρίση λόγω της κακής σεζόν, ο Σιώπης θεωρεί πως μπορεί να βρει χώρο στην ομάδα. Αυτό που αντικρίζει του γκρεμίζει τις φιλοδοξίες. Ξεσκαρτάρισμα ολκής από τον Πέδρο Μαρτίνς και πάλι στην έξοδο ο Μανώλης Σιώπης. Αυτή τη φορά, λίγο διαφορετικά. Με μία ρήξη μεταξύ της ομάδας και του ποδοσφαιριστή αλλά ίσως, για τραβηγμένο λόγο.

Η ομάδα του Πειραιά ήθελε να βάλει τον νεαρό μέσο στα έμψυχα ανταλλάγματα προς την Λάρισα για τον Γιάννη Μασούρα, με τον ίδιο, όμως, να θέλει την μεταγραφή του στο εξωτερικό και μάλιστα, ως ελεύθερος. Κάπου εδώ, κουμπώνει η πίεση του μάνατζερ του, Μπρούνο Τσιρίλο. Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ είχε ρίξει ιδιαίτερη βαρύτητα προς τον Ολυμπιακό για να αφεθεί ελεύθερος ο Σιώπης.

4205481_1.jpg

Ο στόχος του παίκτη ήταν η Πολωνία και συγκεκριμένα η Λεχ Ποζνάν που τον ήθελε, όμως στον Ολυμπιακό άρχισαν να ακούν «ψίθυρους» πως ο Σιώπης θέλει να πάει στην ΑΕΚ. Από τη μία το παρελθόν του μάνατζερ, από την άλλη η επιλογή του Μπακασέτα (που είχε τον ίδιο ατζέντη) και στη μέση, η πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Ένωση. Όλα αυτά, έκαναν τις δύο πλευρές να φτάσουν στα άκρα, μέχρι να εμφανιστεί ο Άρης.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον Έλληνα χαφ να παραμείνει στην Ελλάδα και πήρε και το «οκ» από τον Ολυμπιακό για να τον αφήσει εκεί. Το όνειρο του εξωτερικού μετρούσε αντίστροφα. Μία εξαιρετική σεζόν με τον Άρη, κάνει την Αλάνιασπορ (των Τζαβέλλα, Μανιάτη και Μπακασέτα) να βγάλει από τα ταμεία της 500 χιλιάδες ευρώ και να τον κάνει δικό της. Κάπως έτσι, ο Έλληνας άσος «ξέφυγε» από την ελληνική πραγματικότητα.

Μεταγραφή, πρωτάθλημα και… Ελλάδα!

Μέσα σε μία τριετία στην Τουρκία, ο Μανώλης Σιώπης ξεδίπλωσε το απαράμιλλο ταλέντο του. Η εξέλιξη και η άνοδος στην απόδοσή του ήταν εμφανή και έκανε όλη τη γειτονική χώρα να μιλάει για εκείνον. Από την Αλάνιασπορ έφυγαν όλοι οι Έλληνες μέχρι να έρθει και για εκείνον πρόταση από την Τραμπζονσπόρ. Η ποιότητά του στη μεσαία γραμμή και η παρουσία του Μπακασέτα, έπεισαν τον έμπειρο μέσο.

Με ένα εκατ. ευρώ, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η ομάδα της Τραπεζούντας και, φυσικά, δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ως βασικός στα πλάνα του Αβτσί, ο Σιώπης κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να γράψει ιστορία στον τουρκικό σύλλογο. Κάπως έτσι, ο Γκουστάβο Πογέτ τον έχει χρίσει βασικό από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην Εθνική Ελλάδας. Κόντρα στη Β. Ιρλανδία, χρίστηκε ο MVP του ματς και όχι άδικα.

Ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε αυτό το τεράστιο διπλό στο Μπέλφαστ, όμως για τον Σιώπη, η συγκεκριμένη διάκριση είναι κάτι παραπάνω. Είναι μία προσωπική δικαίωση για όσα πέρασε στην καριέρα του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0