Πρόσωπα

Μαρίνα Γκρανοβσκάγια: Το Α και το Ω της Τσέλσι μένει «έξω» από τη νέα εποχή, για να... σπάσει κάθε δεσμός με τον Αμπράμοβιτς!

Μαρίνα Γκρανοβσκάγια: Το Α και το Ω της Τσέλσι μένει «έξω» από τη νέα εποχή, για να... σπάσει κάθε δεσμός με τον Αμπράμοβιτς!

Νέα εποχή, νέα πρόσωπα για την Τσέλσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μαρίνα Γκρανοβσκάγια, άνθρωπος-κλειδί επί προεδρίας Αμπράμοβιτς, που αποχωρεί τον Αύγουστο, αφήνοντας πίσω της μεγάλη κληρονομιά, αλλά κι ένα τεράστιο κενό.

Η Τσέλσι άλλαξε επισήμως «σελίδα». Η εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς αποτελεί παρελθόν και το επενδυτικό fund, του οποίου ηγείται ο Τοντ Μπόελι, αναλαμβάνει την τύχη του συλλόγου.

Όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή, είθισται πρόσωπα να έρχονται και να παρέχονται. Η Τσέλσι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η Μαρίνα Γκρανοβσκάγια, διευθύντρια και επικεφαλής μεταγραφών, για πολλούς το Α και το Ω στον σύλλογο και μία από τις βασικές συμβούλους του Αμπράμοβιτς, αναμένεται να αποχωρήσει τον Αύγουστο.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της Bild, ο αθλητικός διευθυντής της Ατλέτικο ΜαδρίτηςΑντρέα Μπέρτα, αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για να την αντικαταστήσει. Η κληρονομιά που καλείται να «ισοφαρίσει», μόνο βατή δεν μοιάζει.

Η Γκρανοβσκάγια αποτελούσε από το 2010 τα «μάτια» και τα «αυτιά» του Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, ενώ από το 2013 απέκτησε επισήμως ρόλο στο συμβούλιο του συλλόγου, πριν γίνει εκτελεστική διευθύντρια έναν χρόνο αργότερα. Όλες οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις συμβολαίων, περνούσαν από τα δικά της «χέρια».

Οι προσπάθειες του Τόμας Τούχελ να την διατηρήσει στο πόστο της, για να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση της Τσέλσι στη νέα εποχή, δεν εισακούστηκαν.

«Η συνεργασία μας ήταν άψογη τόσο για εμένα, όσο και για τον σύλλογο γενικότερα. Όλα βασίζονταν στην άμεση επικοινωνία και την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να μείνει, αλλά δεν έχω καμία δύναμη για να πιέσω προς αυτήν την κατεύθυνση».
Thomas Tuchel makes bold Marina Granovskaia claim after January transfer  window - vbetnews

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Γερμανού προπονητή, ο Τζούλιαν Νάιτ, ο οποίος ηγείται της Επιτροπής Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, είχε καταστήσει σαφές πως κανένας από τους στενούς συνεργάτες του Αμπράμοβιτς επί της προεδρίας του στην Τσέλσι, δεν πρέπει να παραμείνει στο Στάμφορντ Μπριτζ.

«Οποιουδήποτε είδους συνέχεια της εποχής Αμπράμοβιτς, θα προκαλέσει αβεβαιότητα στο μέλλον του συλλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας εν ολίγοις, πως το μέλλον της Γκρανοβσκάγια δεν είναι στην Τσέλσι.


Από την πώληση του συλλόγου στον Μπόελι, λέγεται πως θα λάβει περίπου 23 εκατ. ευρώ, ενώ το τελευταίο της «έργο», θα είναι η επίβλεψη της δαπάνης των 235 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία δόθηκαν στον Τόμας Τούχελ, ώστε να ανανεώσει το ρόστερ μετά την άρση των κυβερνητικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κούντε και Χιμένες, ειδικά εφόσον αναλάβει ο Μπέρτα, λέγεται πως αποτελούν τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους. Το ενδεχόμενο να καταφέρουν να καλύψουν το κενό των Ρίντιγκερ και Κρίστενσεν, κρίνεται αρκετό πιθανό. Αλλά αυτό της Γκρανοβσκάγια, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0