Πρόσωπα

Αϊτόρ: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον κράτησε στον Παναθηναϊκό και τον… ώθησε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του! (video)

Αϊτόρ: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον κράτησε στον Παναθηναϊκό και τον… ώθησε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του! (video)

Ο Ισπανός winger, Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, ήταν ένας από τους κομβικούς παίκτες-σκόρερ του Παναθηναϊκού, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του και… υπέγραψε Ευρώπη και Κύπελλο!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα! Ο παίκτης όπου την σεζόν 2020/21… σερνόταν και έψαχνε τρόπο αναχώρησης από το τριφύλλι, ενώ την περασμένη (2021/22) «έβγαλε μάτια». Βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (26 ετών) και τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά όπου παρουσίασε μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό και συνεχίσει να συμβάλει για την ομάδα.

Η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2020 είχε πολλά σενάρια, με τον Ισπανό εξτρέμ να έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Τα ισπανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως υπάρχουν προτάσεις ανάμεσα σε Σαραγόσα, Μπεσίκτας, Τραμπζονσπόρ, Σίβασπορ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ο Τσάβι Ρόκα, όμως, τον έπεισε και ήρθε στον Παναθηναϊκό. Εκείνη την χρονιά είχε αγωνιστεί στα χρώματα της ισπανικής Τβέντε και σε 21 συμμετοχές είχε πετύχει 7 γκολ και 6 ασίστ!

Εξάλλου, ο παίκτης έχει περάσει και από την ομάδα της Μπαρτσελόνα. Καθόλου τυχαίο! Οι Καταλανοί είχαν επενδύσει στον Ισπανό, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ στην πρώτη ομάδα παρά μόνο σε δύο παιχνίδια για τον θεσμό του Copa Del Rey!

aitor-barrcelona.jpg

Αποτελούσε έναν από τους διακαείς στόχους του Τσάβι Ρόκα, όπου εν τέλη τον… έπεισε κα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «πράσινους». Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν όμως η αναμενόμενη. Η συνεργασία του με τον Ντάνι Πογιάτος ήταν πολύ μικρή, καθώς ο ομοεθνής προπονητής του Αϊτόρ, απομακρύνθηκε πρόωρα από το «τριφύλλι»! Τα ηνία ανέλαβε ο Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο ο παίκτης είχε τις χείριστες σχέσεις. Μια σχέση που κόστισε τόσο στον ποδοσφαιριστή (ψυχολογικά), όσο και στην ομάδα (αγωνιστικά). Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Ιταλός προπονητής (και το επιτελείο του) δεν έδινε την «ισορροπία» που απαιτούταν στα αποδυτήρια και ουκ ολίγες ήταν οι φορές που το… κακό κλίμα, μεταφερόταν εκτός ομάδας.

Ροκα-Αϊτόρ.jpg

Ο περσινός του απολογισμός ήταν 3 γκολ και δύο ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το καλοκαίρι δεν είχε λόγους για παραμονή, μετά από την… τραγική του εμπειρία και είχε εκφράσει την επιθυμία της φυγής του. Ο λόγος που όλα αυτά άλλαξαν ήταν ένας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τον είδε, του άρεσε και τον «μετάλλαξε». Του έδωσε φανέλα βασικού και είδε στο πρόσωπο του τον λυτρωτή της ομάδας από τα άκρα της επίθεσης, μαζί με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος!

Η εκτόξευση του Ισπανού, η οποία πιστώνεται στον Γιοβάνοβιτς, ήταν εμφανής και απεικονίζεται και στους αριθμούς, καθώς ολοκλήρωσε την σεζόν με 9 γκολ, 10 ασίστ σε 37 συμμετοχές. «Άγγιξε» το ντάμπλ-ντάμπλ που θα έλεγαν και οι μπασκετικοί! Η ικανότητα του στο να… σερβίρει έδωσε υπεροχή στον Παναθηναϊκό στις στημένες φάσεις έξω από την περιοχή, αφού η πίεση που ένιωθε ο αντίπαλος σε τέτοιες συνθήκες ήταν εμφανής, όπως και η αποτελεσματικότητα.

Ακόμη ένα στοιχείο που δεν θα πρέπει να παραλειφθεί είναι πως σκόραρε απέναντι σε όλες τις «μεγάλες ομάδες» τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα play off. Την αρχή έκανε απέναντι στον Άρη, στην 16η αγωνιστική της Super League στη Λεωφόρο, όπου και επισφράγισε τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στους Θεσσαλονικείς στο 83ο λεπτό!

Απέναντι στην ΑΕΚ σκόραρε στα μέσα του Μαρτίου στο παιχνίδι των play off και πάλι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 4ο μόλις λεπτό!

Το ίδιο περίπου σκηνικό συνέβη και απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπου έκανε και πάλι το 1-0 μέσα στο Απόστολος Νικολαΐδης στο 34ο λεπτό, ενώ σκόραρε και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Η Λεωφόρος του πήγε πολύ και τα 1-0 ήταν το… αγαπημένο του σκορ! Έτσι έπραξε και με τον Ολυμπιακό και διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο Αϊτόρ, ήταν ένα από τα πρόσωπα που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να βρει το δρόμο του προς την ευρωπαϊκή έξοδο και συνεισέφερε πολύ, με την… μετάλλαξη του να πιστώνεται στον προπονητή της ομάδας, όπου τον πίστεψε και «επούλωσε» τις πληγές που του δημιουργήθηκαν πέρσι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0