Πρόσωπα

Ραφαέλ Λεάο: Η φετινή βελτίωση και τα τελευταία παιχνίδια που δείχνουν σκουντέτο (video)

Ραφαέλ Λεάο: Η φετινή βελτίωση και τα τελευταία παιχνίδια που δείχνουν σκουντέτο (video)

Η Μίλαν απέχει ένα βαθμό από την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος έπειτα από 11 χρόνια με τον Ραφαέλ Λεάο να έχει συνδράμει καθοριστικά σε αυτό όπως και στις απαιτητικές τελευταίες αγωνιστικές.

Για να κατακτήσει μια ομάδα το πρωτάθλημα χρειάζεται κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να «γεννήσει» πρωταγωνιστές που θα συμβάλλουν στην δύσκολη προσπάθεια που γίνεται. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην φετινή Μίλαν και τον ιδιαίτερα ταλαντούχο Ραφαέλ Λεάο. Οι «ροσονέρι» μετά την νίκη με 2-0 επί της Αταλάντα το απόγευμα της Κυριακής (15/5) απέχουν έναν μονάχα πόντο από την κατάκτηση του σκουντέτο που ο φίλαθλος κόσμος της Μίλαν ζει και αναπνέει να το δει να «ντύνεται» στα κόκκινα.

Ωστόσο για να φτάσει έως εδώ η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, ο Ραφαέλ Λεάο δήλωνε πάντοτε παρών στις δύσκολες καταστάσεις. Σε αυτές που χρειάζεται να βγεις μπροστά για να δείξεις από τι μέταλλο είσαι φτιαγμένος και τι είσαι πρόθυμος να καταβάλλεις ώστε να πετύχει η ομάδα σου το στόχο. Ας δούμε τα κατορθώματα του Πορτογάλου που έχει έρθει για να μείνει και να κάνει την διαφορά στο ευρωπαϊκό στερέωμα παρά το δύσκολο ξεκίνημα.

Rafael-Leao.jpg

Οι μέτριοι αριθμοί και η δύσκολη προσαρμογή στο Μιλάνο

Ανέκαθεν, όταν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής πηγαίνει σε ένα μεγάλο σύλλογο τα δεδομένα και οι απαιτήσεις για αυτόν αλλάζουν. Το περιβάλλον διαφοροποιείται και η πίεση κυμαίνεται σε υψηλά στάνταρ με τον 22χρονο να μην αποτελεί εξαίρεση. Οι δυο πρώτες χρονιές του κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά αφού την σεζόν 2019/2020 σε 31 αγώνες πρωταθλήματος μόλις σε δώδεκα πήρε φανέλα βασικού και μέτρησε έξι γκολ και μια ασίστ. Την επόμενη βελτίωσε τους αριθμούς και τον χρόνο συμμετοχής καθώς αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια και είχε επτά γκολ και έξι ασίστ.

Παρά την βελτίωση του το δεύτερο έτος οι προσδοκίες των οπαδών για εκείνον παρέμειναν υψηλές αφού μην ξεχνάμε ότι η διοίκηση της ιταλικής ομάδας είχε βγάλει από τα ταμεία της 23 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του από την γαλλική Λιλ.

Η εντυπωσιακή φετινή μεταμόρφωση και το «καυτό» φινάλε με γκολ και ασίστ

Η επιστροφή της Μίλαν στους ομίλους του Champions League έπειτα από εννέα χρόνια και ο στόχος του πρωταθλήματος που χάθηκε την περσινή σεζόν πολλαπλασίασε τις απαιτήσεις για όλους. Για τον Ραφαέλ Λεάο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στα δύσκολα και το έκανε. Την φετινή σεζόν σε 41 συμμετοχές αριθμεί 14 γκολ και εννιά ασίστ πραγματοποιώντας την καλύτερη χρονιά της έως τώρα καριέρας του. Διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος αλλά και μια γκάμα στοιχείων όπως ταχύτητα, αντίληψη, αποτελεσματικά τελειώματα αλλά  και φυσικά προσόντα που τον κάνουν να δείχνει ασταμάτητος.

STADIO GIUSEPPE MEAZZA, MILAN, ITALY - 2022/02/09: Rafael Leao of AC Milan celebrates after scoring a goal during the Coppa Italia football match between AC Milan and SS Lazio. AC Milan won 4-0 over SS Lazio. (Photo by Nicol? Campo/LightRocket via Getty Images)

Το παράσημο του Λεάο παρ’ όλα αυτά είναι η εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που η μπάλα «καεί» και μονάχα οι ικανοί κάνουν την διαφορά. Ο Πορτογάλος φαίνεται να κουβαλά στις πλάτες του προς τον τίτλο τον ιστορικό σύλλογο αφού στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές μετράει τρία πολύτιμα γκολ και ισάριθμες σημαντικές ασίστ. Τα τέρματα του στις τελευταίες αναμετρήσεις στο Σαν Σίρο με Φιορεντίνα και Αταλάντα ξεκλείδωσαν την Μίλαν που έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει.

Σε  πέντε βράδια από σήμερα η Μίλαν θα χρειάζεται ένα βαθμό στο παιχνίδι με την Σασουόλο για να στεφθεί πρωταθλήτρια του ιταλικού πρωταθλήματος. Αν τα καταφέρει, ο Ραφαέλ Λεάο θα έχει μεγάλο μερίδιο ευθηνής για αυτήν την επιτυχία αφού απέδειξε τις λαμπρές ικανότητες του. Ένα είναι σίγουρο για τον Πορτογάλο. Το μέλλον νομοτελειακά του ανήκει.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0