Πρόσωπα

Αυτά έχει προσφέρει ο Στίβεν Τσούμπερ στην ΑΕΚ (video)

Αυτά έχει προσφέρει ο Στίβεν Τσούμπερ στην ΑΕΚ (video)
Έργα και ημέρες του Ελβετού διεθνή, ο οποίος από την Παρασκευή (6/5) είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ έως το 2025

Από την Παρασκευή (6/5) ο Στίβεν Τσούμπερ είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ έως το 2025. Η Ενωση είχε ενημερώσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης από τις αρχές της εβδομάδας ότι θα κάνει χρήση της οψιόν του Ελβετού κι αυτό έκανε. Κατέβαλλε το 1,6 εκατ. ευρώ της ρήτρας και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το υπογεγραμμένο, από πέρυσι το καλοκαίρι, συμβόλαιο του Τσούμπερ με την ΑΕΚ έως το 2025.

Πρόκειται για μία κίνηση αυτή της ΑΕΚ με τις… ευλογίες φυσικά του Ματίας Αλμέιδα ο οποίος στο πρόσωπο του Στίβεν Τσούμπερ έχει δει και έχει κρίνει πως μπορεί να στηριχθεί την επόμενη σεζόν. Φέτος η αλήθεια είναι – και με βάση τις πολλές προσδοκίες που είχε όλη η ΑΕΚ από τον 31 ετών διεθνή Ελβετό – πως η ομάδα θα περίμενε πολλά περισσότερα απ’ αυτόν. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό και με την ΑΕΚ να έχει γενικά αγωνιστικό πρόβλημα χωρίς να μην είναι… ομάδα, θα ήταν άδικο να κριθεί αρνητικά ένας παίκτης δεδομένα ποιοτικός όπως είναι ο Τσούμπερ.



Μέχρι τώρα ο Τσούμπερ έχει παίξει σε 34 αγώνες με την ΑΕΚ (25 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έξι στα πλέι οφ και τρία στο Κύπελλο Ελλάδος), έχοντας πετύχει 7 γκολ και έχοντας δώσει 3 ασίστ. Απ’ αυτά τα παιχνίδια τα 29 τα έχει παίξει ως αριστερός εξτρέμ (5 γκολ και 4 ασίστ), ενώ μία φορά έχει αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ και μία ως επιτελικός χαφ (1 γκολ).

Γενικά φέτος ο Τσούμπερ έχει καταφέρει να βρει ξανά αγωνιστικό ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη σεζόν με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έχει 2.383 αγωνιστικά λεπτά. Πέρυσι με την Άιντραχτ είχε μόλις 577, παίρνοντας χρόνο κυρίως ως αλλαγή.



Τι περιμένει η ΑΕΚ από τον Τσούμπερ εν όψει της νέας σεζόν; Σαφώς περισσότερα πράγματα. Από την άλλη και ο Τσούμπερ περιμένει περισσότερα από την… ΑΕΚ. Να γίνει ένα καλό σύνολο κι αυτός να αποτελέσει ένα δυνατό εργαλείο. Στο χέρι της ΑΕΚ, του Αλμέιδα και του Τσούμπερ είναι να γίνουν όλα αυτά…

Θοδωρής Καρβουνιάρης

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0