Πρόσωπα

Λείπει ο Εμπίντ, χορεύει ο Αντεμπάγιο (Video)

Λείπει ο Εμπίντ, χορεύει ο Αντεμπάγιο (Video)
Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν ξεκινήσει με το δεξί τη σειρά κόντρα στους Σίξερς, με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την απουσία του Τζοέλ Εμπίντ με πρόβλημα στο μάτι.

Η κόντρα μεταξύ Μαϊάμι και Φιλαδέλφεια, υπό κανονικές συνθήκες, φέρνει αντιμέτωπους δύο εξαιρετικούς σέντερ, τον Μπαμ Αντεμπάγιο και τον Τζοέλ Εμπίντ. Για την ώρα ο ψηλός των Χιτ έπαιζε μόνος του σε αυτή τη μονομαχία, βοηθώντας ην ομάδα του να γράψει εύκολα το 2-0 στη σειρά, επικρατώντας 119-103 στο δεύτερο ματς. Σήμερα (7/5) τα ξημερώματα ωστόσο, ο Εμπίντ επέστρεψε στη δράση φορώντας προστατευτική μάσκα, όμως ο Σίξερς κατάφερα να μειώσουν σε 2-1 στη σειρά.

Ο Έρικ Σποέλστρα έχει στη διάθεση του έναν σέντερ που συνδυάζει δύναμη, τεχνική κι αντίληψη. Θα κάνει ό,τι ακριβώς απαιτεί κάθε φάση. Πότε θα ποστάρει και θα σπρώξει, πότε θα εκτελέσει πέφτοντας ένα αγαπημένο του fadeaway, πότε θα σηκωθεί από μέση απόσταση. Η πολύπλευρη επιθετική του παρουσία δε σημαίνει πως δεν ασχολείται με την άμυνα. Μπορεί να μαρκάρει κοντύτερους αντιπάλους λόγω της ταχύτητάς του και να παίξει πολύ καλά την άμυνα με αλλαγές που ζητά ο προπονητής, αλλά και να έρθει σε μαρκάρισμα σαν βοήθεια, δεύτερος παίκτης. 47 πόντοι και 21 ριμπάουντ σε δύο ματς, αλλά και πολλή «βρώμικη δουλειά».

Όλες αυτές οι δεξιότητες είναι χρήσιμες για να αντιμετωπίσει κάθε αντίπαλο,  προκαλώντας παράλληλα συνεχή προβλήματα σε κάθε άμυνα που βρίσκει μπροστά του. Το πρόβλημα του Εμπίντ αναγκάζει τον Ντοκ Ρίβερς να καταφεύγει σε διάφορες αλχημείες στη θέση «5». Ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν είναι σκιά του εαυτού του και αποφάσισε να ρισκάρει στο δεύτερο ματς, βάζοντας ακόμα και τον Τομπάιας Χάρις να παίξει σέντερ.

Η παρουσία παικτών όπως ο Μπάτλερ κι ο Χίρο στους Χιτ κάνει τη ζωή του Μπαμ ακόμη πιο εύκολη. Μπορούν να παίξουν άνετα χωρίς την μπάλα, οπότε τους τροφοδοτεί είτε όταν παίρνουν κατάλληλη θέση στη ρακέτα, είτε χέρι με χέρι, στήνοντας στη συνέχεια σκριν για να ξεμαρκαριστούν και να σουτάρουν. Κάνει δηλαδή τους συμπαίκτες του καλύτερους και παράλληλα γίνεται κι ο ίδιος.

Γιώργος Διαλυνάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0