Πρόσωπα

Με τον Μάρκους Σμαρτ πας στον... πόλεμο (video)

Με τον Μάρκους Σμαρτ πας στον... πόλεμο (video)

Ο Μάρκους Σμαρτ αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, βάζοντας το όνομά του σε μια κλειστή λίστα γκαρντ που το έχουν καταφέρει. Η σκληράδα που βγάζει στο παρκέ είναι πέρα για πέρα αληθινή, βγαλμένη από την ίδια τη ζωή του.

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν ως κορυφαία επιθετικά όπλα τους Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ, όμως χρειάζονται και κάποιον να κρατάει τα μπόσικα στην άλλη πλευρά του παρκέ κι έχουν τον καλύτερο, βάσει της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα, τον Μάρκους Σμαρτ, που η άμυνά του θυμίζει παλιές ένδοξες εποχές του NBA.

Τα κάνει όλα και συμφέρει 

Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να μην είναι ικανός να κάνει αμυντικά. Θα βγάλει το... λάδι, όποιου κληθεί να μαρκάρει, αρκετά συχνά μάλιστα παρότι υστερεί σε ύψος έναντι αυτών που αντιμετωπίζει. Μπορεί να καλύψει εξαιρετικά τις απαιτούμενες αλλαγές και τις νέες διατάξεις που φέρνει κάθε φάση. Θα «θυσιάσει» το κορμί του χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά και θα κερδίσει επιθετικό φάουλ, είτε καθαρά, είτε «πουλώντας» την επαφή πολύ καλά

Οι επιτιθέμενοι έχουν εξ ορισμού το πλεονέκτημα της σκέψεις, άρα η πονηριά του, τον φέρνει σε κάπως καλύτερη θέση. Η στατιστική μπορεί να αναγράφει 3.8 ριμπάουντ και 1.7 κλεψίματα ανά αγώνα, όμως η ενέργεια και η κίνησή του εντός των τεσσάρων γραμμών είναι πολύ μεγαλύτερη και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.





Παίζει όπως έμαθε να ζει

Η ζωή είναι σκληρή και το έμαθε από νωρίς. Πριν καν πάει Λύκειο βρέθηκε μια ανάσα από το θάνατο με ξεκάθαρη δική του υπαιτιότητα. Συνήθιζε να πετά πέτρες σε περαστικούς και πέτυχε έναν με ένα ποδήλατο. Άκουσε αμέσως μια φωνή να λέει πως θα τον σκοτώσει κι έτρεξε πιο γρήγορα από ποτέ. Κατάφερε να γλιτώσει, όμως κι άλλοι στην οικογένειά του είχαν το δικό τους γολγοθά να περπατήσουν

Ο ένας του αδερφός πέθανε πριν καν γίνει 40 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Ο άλλος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από υπερβολική δόση κοκαΐνης. Κατάφερε ο ίδιος να μείνει μακριά απ’ όλα και να παίζει κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο του, όπως θα ήθελε και η μητέρα του.

Την έχασε κι εκείνη από καρκίνο το 2018, το πιο μεγάλο του στήριγμα, τον πιο αυστηρό του κριτή, αλλά και τον άνθρωπο που τον ωθούσε να βελτιώνεται όσο κανείς άλλος. Πλέον είναι και με τη βούλα ο καλύτερος αμυντικός στο NBA, όντας μόλις ο δεύτερος πόιντ γκαρντ που το καταφέρνει, μετά τον Γκάρι Πέιτον το 1996 κι έκτος γκαρντ συνολικά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0