Πρόσωπα

Παναγιώτης Δαλαμήτρας: Το «κανόνι» του… μέλλοντος σαρώνει με την Κ19 του Ατρομήτου! (video)

Παναγιώτης Δαλαμήτρας: Το «κανόνι» του… μέλλοντος σαρώνει με την Κ19 του Ατρομήτου! (video)

Ένα μικρό «πολυβόλο» είναι έτοιμος να προωθήσει ο Ατρόμητος, με τον Παναγιώτη Δαλαμήτρα να ξετυλίγει το ταλέντο που έχει στο σκοράρισμα και να περιμένει υπομονετικά την πρώτη, μεγάλη ευκαιρία. Το BN Sports ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του.

Κατά καιρούς, η Ελλάδα έχει κορυφαίους επιθετικούς. Από τον Γιούτσο και τον Αντωνιάδη, στον Σιδέρη, στον Χαριστέα και τον Μήτρογλου, μέχρι τους τωρινούς Γιακουμάκη και Παυλίδη. Το μέλλον μοιάζει εξίσου «λαμπρό» με τον Τάσο Δουβίκα να εξελίσσεται συνεχώς σε έναν μεγάλο φορ, ωστόσο, άπαντες περιμένουν το αστέρι που έρχεται από τις ακαδημίες του Ατρόμητου.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Δαλαμήτρα. Λίγοι θα έχουν ακουστά το όνομα αλλά όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα ελπιδοφόρα παιδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας επιθετικός που έχει άκρως ερωτική επαφή με τα δίχτυα και η παρουσία του στην πρώτη ομάδα, δεν φαίνεται πως θα αργήσει να έρθει.

Το τουρνουά που του άλλαξε τη ζωή…

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 2003 και ξεκίνησε ποδόσφαιρο από την τρυφερή ηλικία των επτά ετών. Ο Παναγιώτης Δαλαμήτρας είχε ως πρότυπό του τον μεγάλο του αδερφό, ο οποίος έκανε πρώτος το μεγάλο βήμα να μπει στον χώρο του αθλήματος. Ο μικρός Παναγιώτης από την πλευρά του, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πιερικού, όπου αγωνιζόταν κυρίως ως «10άρι».

Έπειτα από αρκετά χρόνια προπόνησης και εξέλιξης, ο νεαρός άσος είχε γίνει από τους καλύτερους των ακαδημιών. Για αυτό και ουκ ολίγες φορές, αρκετοί σκάουτερ μεγάλων ομάδων τον παρακολουθούσαν στα τουρνουά. Ωστόσο, το 2016, όταν ο Δαλαμήτρας ήταν μόλις 13 ετών, η εμφάνισή του σε ένα τουρνουά της Θεσσαλονίκης, έκανε τους ανθρώπους του Ατρομήτου να κινηθούν αμέσως για να την απόκτησή του. Ο ίδιος δεν το σκέφτηκε στιγμή και ενσωματώθηκε αμέσως στην Κ14 έπειτα από μία σειρά δοκιμαστικών.

Αλλαγή θέσης, τρομακτική εξέλιξη και ο… Ντρογκμπά!

Από την πρώτη στιγμή, οι άνθρωποι του Ατρόμητου τον έφεραν στην κορυφή της επίθεσης λόγω της επαφής που είχε με τα δίχτυα. Ο ίδιος «ερωτεύθηκε» τη θέση του 9αριού και επένδυσε πολλά πάνω της. Η εξέλιξη ήταν… τρομακτική. Από την πρώτη χρονιά, ο νεαρός φορ σάρωσε τα πάντα, πετυχαίνοντας 17 γκολ, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των σκόρερ της κατηγορίας.

εικόνα_Viber_2022-04-03_12-22-48-954.jpg

Η προαγωγή του στην Κ15 έγινε δίχως δεύτερη σκέψη, ωστόσο για τον Έλληνα επιθετικό, η αλλαγή επιπέδου δεν τον… τρόμαξε. Αντίθετα, το έκανε εκείνος στις αντίπαλες άμυνες. Συνολικά έκλεισε τη σεζόν με 15 τέρματα, κερδίζοντας ξανά τη διάκριση του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας. Λογικό ήταν, τα βλέμματα να στραφούν πάνω του, όμως για τον ίδιο, ήταν ένα boost για ακόμα ψηλότερα.

Και φτάνουμε στην Κ17. Εκεί όπου ο Δαλαμήτρας επιβεβαίωσε πως μπορεί να γίνει ένα μεγάλο επιθετικό «όπλο» στο μέλλον. Παρότι το «αστέρι» δεν ήταν στις πρώτες δυνάμεις της κατηγορίας, ο Έλληνας άσος τελείωσε τη σεζόν με 17 γκολ (!), παίρνοντας για ακόμη μία φορά το βραβείο του αρχισκόρερ του πρωταθλήματος και με διαφορά από τον δεύτερο. Βέβαια, πολλά από τα στοιχεία που βγάζει στο γήπεδο, τα έχει πάρει από το προσωπικό του είδωλο, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Μπορεί όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, ο Ιβοριανός φορ να βρισκόταν στη δύση της καριέρας του, αλλά ο νεαρός τον έχει ως πρότυπο για τις επιθετικές κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο.

εικόνα_Viber_2022-04-03_12-22-49-580.jpg

Ο κορωνοϊός και η επιστροφή στα γήπεδα με φόντο την πρώτη ομάδα!

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε αρκετά το ποδόσφαιρο και δη, τις ακαδημίες, με τα πρωταθλήματα να βάζουν φρένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος δεν τα παράτησε. Με συνεχής προπονήσεις, ανέβηκε στο «βωμό» της Κ19 και με την επανέναρξη, ήταν έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Απευθείας, ξετύλιξε ξανά το τεράστιο ταλέντο του. Από τους πιο έτοιμους μετά την πανδημία.

Πλέον, απέχει ένα βήμα από την πρώτη ομάδα που είναι ο πρώτος στόχος από το μεγάλο όνειρο που έχει. Να αγωνιστεί στη Premier League, όπως ο Κώστας Τσιμίκας, ο Χρήστος Τζόλης και ο Δημήτρης Γιαννούλης. Οι επιδόσεις του φέτος, είναι το «εισιτήριο». Συνολικά 13 γκολ και πέντε ασίστ στην κατηγορία της Κ19, με την ποιότητά του να ξεχειλίζει στον αγωνιστικό χώρο. Η επιτυχημένη παρουσία του Ευθύμη Κουλούρη δεν αφήνει πολλές προϋποθέσεις όμως ποτέ δεν ξέρεις.

εικόνα_Viber_2022-04-03_12-22-49-261.jpg

‘Ίσως η ευκαιρία, έρθει από εκεί που δεν το περιμένει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0