Πρόσωπα

Γιώργος Μάναλης: Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής… (video)

Γιώργος Μάναλης: Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής… (video)

Ένα πειθαρχικό παράπτωμα ήταν η αιτία που οδήγησε τον Γιώργο Μάναλη στην έξοδο από τον Ιωνικό και το BN Sports σας θυμίζει τον ρόλο-«κλειδί» που είχε ο Έλληνας φορ για την άνοδο των Νικαιωτών στα μεγάλα σαλόνια.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Και από το πουθενά, ο Γιώργος Μάναλης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Ιωνικό, έπειτα από ανακοίνωση της ομάδας πως το συμβόλαιό του λύθηκε. Ο 27χρονος φορ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της περασμένης σεζόν στην άνοδο του συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια και η παρουσία του στη Super League δεν έδειχνε σημάδια «διαζυγίου». Ωστόσο, ένα «πειθαρχικό παράπτωμα» έγινε η αιτία για χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Μπορεί ο Έλληνας φορ να είναι παρελθόν αλλά οι στιγμές που έχει προσφέρει, θα παραμείνουν στο μυαλό όλων. Δεν είναι ο φορ που γέμιζε τα αντίπαλα δίχτυα αλλά ήξερε να είναι παρών όταν έπρεπε και την κατάλληλη στιγμή. Το BN Sports σας θυμίζει τις πέντε στιγμές που έβαλε το όνομά του δίπλα στη λέξη «buzzer beater».

Τρίκαλα – Ιωνικός 2-3

Ίσως από τα παιχνίδια, που έδειξαν πως ο Ιωνικός στοχεύει με μεγάλες προϋποθέσεις την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Τα Τρίκαλα είχαν από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας και το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχαν μέχρι το 27ο λεπτό, έδειξε πως οι Νικαιώτες θα έφευγαν με άδεια χέρια. Ο Ρόλε όμως, έβαλε ξανά στο ματς τους φιλοξενούμενος στο 66ο λεπτό για να έρθει ο Γιώργος Μάναλης και να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 92’. Βέβαια, ο Ματίας Κάστρο πρόσφερε και με τη βούλα μία τρομερή «τούμπα», δύο λεπτά μετά, για το τελικό 3-2.

ΟΦ Ιεράπετρας – Ιωνικός 1-2

Ματς που ήταν must win για τον Ιωνικό, με την ψυχή να μιλάει ξανά. Ο Βλαχομήτρος έκανε ο 1-0 για τους φιλοξενούμενος μέσα στην έδρα του ΟΦ Ιεράπετρας, όμως ο Φουάσης βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και όλα έδειχναν πως οι Νικαιώτες θα άφηναν δύο βαθμούς στην Κρήτη. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ξανά παρών, στο 84ο λεπτό, χαρίζοντας ένα σπουδαίο διπλό και δίνοντας ακόμα ένα λιθαράκι για την επιστροφή στη Super League.

Ιωνικός – Παναχαϊκή 1-0

Την πρώτη είναι σύμπτωση, την δεύτερη το ξανασκέφτεσαι λιγάκι αλλά την τρίτη, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής έχει… χάρισμα. Αυτή τη φορά μέσα στη Νίκαια, το ματς του Ιωνικού με την Παναχαϊκή θα μπορούσε να… ξεχαστεί γρήγορα, αφού το 0-0 δεν ήταν μόνο στο πίνακα του σκορ αλλά και στο θέαμα. Τελικά, ο Μάναλης στο 93ο λεπτό και σε νεκρό χρόνο, νίκησε τον Σούλη και χάρισε το τρίποντο στον Ιωνικό.

Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-2

Το διπλό της… ανόδου. Ο Λεβαδειακός ήταν ανάμεσα στους άμεσους διεκδικητές της κορυφής αλλά και της ανόδου, οπότε το ματς στη Λειβαδιά ήταν ειδικών περιστάσεων για τον Ιωνικό. Ο Πολέτο άνοιξε το σκορ από νωρίς αλλά ο Ματσούκας έφερε το ματς στα ίσια για να έρθουν τα τελευταία λεπτά. Η ώρα του Μάναλη δηλαδή. Οι Νικαιώτες ήταν ευχαριστημένοι με το «Χ», όμως ο Έλληνας φορ πρόσφερε ακόμα περισσότερα… βήματα για την άνοδο. Συγκεκριμένα, στο 81ο λεπτό εκμεταλλεύεται την ασίστ του Ματσούκα και έκανε το 2-1 για τους Νικαιώτες, ξεραίνοντας τον Λεβαδειακό.

Ιωνικός – Εργοτέλης 2-1

Το «κερασάκι» στην τούρτα της επιστροφής. Ίσως, το τρίποντο που χάρισε την άνοδο στον Ιωνικό, ήταν αυτό απέναντι στον Εργοτέλη. Ο Κοκκίνης πάγωσε τη Νίκαια στο 60ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ για τους Κρητικούς, όμως ο Μουμίν, με το παρθενικό του γκολ στη σεζόν, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να κάνει τα τελευταία λεπτά… ροντέο για τις δύο ομάδες. Ο Γιώργος Μάναλης ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, όμως, καθώς στο 84ο λεπτό βλέπει τον Βαγγέλη Πλατέλλα να τον βγάζει σε θέση βολής και με εξαιρετικό δεξί σουτ, δίνει τη νίκη με 2-1 στους γηπεδούχους.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0