Πρόσωπα

Ράμσντεϊλ: Ο «φύλακας» της Άρσεναλ γίνεται… highlight κάθε αγωνιστική (video)

Ράμσντεϊλ: Ο «φύλακας» της Άρσεναλ γίνεται… highlight κάθε αγωνιστική (video)

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Άαρον Ράμσντεϊλ, έχει καταφέρει την «μια στις χίλιες» απόκρουση, να την μετατρέψει σε… ρουτίνα, επιδεικνύοντας κάθε αγωνιστική ότι μόνο τυχαίες δεν είναι οι επεμβάσεις του.

Η «νέα πτήση» του Άαρον Ράμσντεϊλ στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Λέστερ φιγουράρει στα highlights της αγωνιστικής στην Premier League και όχι άδικα. Ο Άγγλος γκολκίπερ απογειώθηκε κυριολεκτικά για ακόμα μια φορά φέτος, αποδεικνύοντας ότι είναι σε τρομερή κατάσταση.

Το χρονόμετρο στο Έμιρεϊτς έδειχνε το 35ο λεπτό, όταν ο Μαρκ Ολμπράιτον έβγαλε μια σέντρα «διαβήτη» για το κεφάλι του Χάρβεϊ Μπαρνς, ο οποίος «νίκησε» στον αέρα τον Γκρανίτ Τσάκα και όλοι πίστεψαν ότι θα ισοφάριζε για τις «αλεπούδες». Αμ, δε… Ο «κέρβερος» της εστίας της Άρσεναλ έκανε μια από τις επεμβάσεις που, κακά τα ψέματα, μας έχει συνηθίσει φέτος και κράτησε το «μηδέν». Φυσικά, αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του ματς και τη νίκη των «κανονιέρηδων» με 2-0.

 

Ο Μπρένταν Ρότζερς μετά το τέλος του αγώνα δε θα μπορούσε να μην σταθεί στις ικανότητες του Ράμσντεϊλ, ο οποίος τον άφησε με «το στόμα ανοιχτό». «Για μένα, κατά την γνώμη μου φυσικά είναι ο κορυφαίος Άγγλος τερματοφύλακας στον κόσμο αυτήν την στιγμή! Είναι κορυφαίος. Από την στιγμή που ήρθε στην Άρσεναλ, έχει εξελιχθεί απίστευτα, τα καταφέρνει μια χαρά. Είναι απίθανο το πόσο ήρεμος είναι στο παιχνίδι του, προσφέρει μια ηρεμία σε όλους στην ομάδα του».

Πριν από 4,5 μήνες, η Λέστερ υποδέχτηκε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα στο Κινγκ Πάουερ, σε μια περίοδο που οι Λονδρέζοι δέχονταν έντονη κριτική. Ο Ράμσντεϊλ εκείνο το μεσημέρι, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του φέτος και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η Άρσεναλ επικράτησε (και πάλι) με 2-0. Στις καθυστερήσεις μάλιστα του πρώτο μέρους στο Λέστερ, ο 23χρονος έκανε άλλη μια… πτήση, βάζοντας «στοπ» στην εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς Μάντισον. Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες και συνάμα θεαματικές αποκρούσεις της σεζόν.


Η Άρσεναλ έχει μετά από αρκετά χρόνια δημιουργήσει μια αξιοπιστία γύρω από την ομάδα, ενώ κυνηγά με αξιώσεις την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Όλα αυτά δε θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε η σιγουριά του Ράμσντεϊλ κάτω από τα δοκάρια της. Ήδη ως τώρα ο Άγγλος έχει κρατήσει 12 φορές ανέπαφη την εστία του στο πρωτάθλημα, ένα νούμερο που τα τελευταία έξι χρόνια οι «κανονιέρηδες» είχαν δει μόνο από τον Πετρ Τσεχ. Μάλιστα, έχει καταφέρει να κάνει τους οπαδούς της ομάδας να ξεχάσουν τον Μπερντ Λένο, ο οποίος πέρυσι είχε καταγράψει εξίσου υψηλά νούμερα. 



Πάντως έυσημα πρέπει να αποδοθούν και στον Αρτέτα, ο οποίος έκανε την επιλογή Ράμσντεϊλ για τα γκολποστ τον περασμένο Αύγουστο, την ώρα που σχεδόν σύσσωμοι οι φίλαθλοι των «κανονιέρηδων» αποδοκίμαζαν αυτή την απόκτηση, υποστηρίζοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε άλλον τερματοφύλακα». Σίγουρα τώρα θα νιώθουν μετανιωμένοι, αλλά και ευγνώμωνες για την παρουσία του στην ομάδα.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0