Πρόσωπα

Γιώργος Κυριακόπουλος: Ο πλάγιος μπακ που ξέρει πώς να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του (video)

Γιώργος Κυριακόπουλος: Ο πλάγιος μπακ που ξέρει πώς να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του (video)

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος διανύει την τρίτη του σεζόν στη Serie A και κάθε χρόνο που περνάει εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένος. Μάλιστα την τρέχουσα χρονιά βοηθάει αρκετά και στο δημιουργικό κομμάτι της Σασουόλο, έχοντας «σερβίρει» ήδη 5 ασίστ σε συμπαίκτες του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Με το πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό με κάποιες περιπτώσεις μάλιστα να ξεχωρίζουν. Ανάμεσα σε αυτές είναι και ο Κυριακόπουλος, ένας σύγχρονος πλάγιος μπακ, ιδιαίτερα επιδραστικός για την ομάδα του.

Ο 26χρονος είναι κάτοικος Ιταλίας τα τελευταία δυο και κάτι χρόνια εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ξεπέταγμα του από τον Αστέρα Τρίπολης. Όμως δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Από την πρώτη του σεζόν στη γειτονική χώρα (2019/20) αποτελεί βασικότατο στέλεχος της Σασουόλο, με πολύ θετικές εμφανίσεις και γεμάτες παρουσίες.

Ο Πατρινός δεν περιορίζεται μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα και συμμετέχει ενεργά και στο επιθετικό κομμάτι στης Σασουόλο. Είναι φανερό πως είναι ικανός στο δημιουργικό σκέλος με τις «φαρμακερές» του σέντρες, κάτι που επιβεβαιώνεται και στη στατιστική υπηρεσία.


Φέτος ο Κυριακόπουλος εξελίσσεται σε κρυφό χαρτί για την επιθετική λειτουργία των «νεροβέρντι» έχοντας μοιράσει πέντε τελικές πάσες σε 22 συμμετοχές. Μάλιστα η επίδοση αυτή τον καθιστά δεύτερο στη σχετική κατηγορία αναφορικά με την ομάδα του, πίσω από τον άνθρωπο που τα κάνει όλα, Ντομένικο Μπεράρντι.

Ο αριθμός των πέντε ασίστ δεν είναι σε καμία περίπτωση μικρός αν αναλογιστεί κάποιος ότι είναι αμυντικός και μάλιστα σε μια ομάδα που δε σκοράρει κατά ριπάς. Αναλογικά με τους υπόλοιπους πλάγιους μπακ της Serie A ο 26χρονος φιγουράρει αρκετά ψηλά. Είναι και εκεί ο δεύτερος πιο παραγωγικός, πίσω μόνο από τον Τεό Ερνάντεζ της Μίλαν, ο οποίος έχει 6. Μάλιστα οι δυο τους έχουν ένα ακόμα κοινό πέρα από τη θέση που αγωνίζονται. Η τελευταία ασίστ που έχουν δώσει ήταν σε ματς απέναντι στη νεοφώτιστη Σαρλερνιτάνα.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος είναι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου. Καλύπτει όλη την αριστερή πτέρυγα με χαρακτηριστική άνεση, παίρνει πρωτοβουλίες και προσθέτει στοιχεία στο ρεπερτόριο του. Εξελίσσεται σε βαρόμετρο για τον τρόπου που λειτουργεί η ομάδα του και ξεχωρίζει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.


Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0