Πρόσωπα

Γιούλιαν Μπραντ: Ο 25άρης που έγινε...250άρης (video)

Γιούλιαν Μπραντ: Ο 25άρης που έγινε...250άρης (video)

Η συμμετοχή του Γιούλιαν Μπραντ στο παιχνίδι της Άουγκσμπουργκ με την Ντόρτμουντ, του απέφερε τη 250η συμμετοχή στην Bundesliga. Μόνο δύο άλλοι ποδοσφαιριστές στη Γερμανία συμπλήρωσαν τόσα ματς, σε μικρότερη ηλικία.

Το πάλαι ποτέ, πολλά υποσχόμενο, ταλέντο, ωρίμασε και εξελίχθηκε σ’ έναν χρήσιμο και ιδιαίτερο ποδοσφαιριστή. Μπορεί μία κάμψη στην καριέρα του Γιούλιαν Μπραντ να τον... καθηλώνει περισσότερο ως Wonderkid, παρά ηγέτη, εντούτοις όταν σε ηλικία 25 ετών και 301 ημερών, φτάνεις τις 250 συμμετοχές στην Bundesliga, τότε κάτι έχεις κάνει σωστά.

Η καριέρα του άρχισε στους «μικρούς» της Βόλφσμπουργκ. Κολωνία και Λεβερκούζεν ρίχτηκαν στα πόδια του πιτσιρικά από τη Βρέμη και σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε έναντι 350 χιλιάδων ευρώ στην Μπάγερ. Μη νομίζετε ότι το ποσό είναι μικρό. Καταρχάς μιλάμε για γερμανικά δεδομένα και κατά δεύτερον, για το έτος 2014. Ηγέτης στην U17 και U19 Εθνική, ο ξανθομάλλης μέσος θεωρείτο το next big thing του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η Λεβερκούζεν είναι το ιδανικό μέρος για να εξελιχθεί και να σμιλευτεί ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής. Βλέπε Χάβερτς και Βιρτς, στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις. Διότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους μικρούς και το περιβάλλον δεν είναι τόσο πιεστικό, όσο σε άλλα μεγάλα κλαμπ της χώρας. Ο Μπραντ δικαιώνει το ρόλο του. Τον Αύγουστο του 2017 φτάνει τις 100 συμμετοχές, ο νεότερος σε ηλικία (21 ετών, τριών μηνών, 25 ημερών) στην ιστορία της Λεβερκούζεν.



Ο Πέτερ Μπος τον... μετέθεσε από τα άκρα, σε θέση πίσω από τον φορ, για να γίνει πιο δημιουργκός και να συνθέσει ένα φονικό δίδυμο μαζί με τον Κάι Χάβερτς. Αμφότεροι «πετούν» τη σεζόν 2018-19 και ο Γιούλιαν ανακαλύπτει και άλλους χώρους του γηπέδου, όχι μόνο τα αγαπημένα του άκρα, ως μαθημένος εξτρέμ.

Οι «γεμάτες» σεζόν του συνεχίστηκαν στην Ντόρτμουντ, η οποία τον απέκτησε έναντι 25 εκατ. ευρώ, όταν ήταν 23 ετών. Μικρό ποσό, σε σχέση με την αξία, τις απαιτήσεις που υπήρχαν για εκείνον, την πρόοδό του. Στην Μπορούσια ξέπεσε. Δεν έγινε ο ηγέτης που όλοι περίμεναν. Βασική θέση δεν κατείχε ποτέ. Ούτε στα άκρα, ούτε πίσω από τον φορ, τον μετέθεσαν πλέον σε ρόλο 8αριού. Αναγεννημένος στο συγκεκριμένο κομμάτι του γηπέδου, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να θυμίζει τον ανέμελο και άερινο 20άρη.



Ο Μπραντ έφτασε τις 250 συμμετοχές σε ηλικία 25 ετών και 301 ημερών. Μπροστά του στη σχετική λίστα βρίσκεται μόνο ο τερματοφύλακας της Στουτγκάρδης, Άικε Ίμελ (25 ετών, 269 ημερών) και ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην κατηγορία και επί χρόνια αρχηγός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Καρλ-Χάιντς Κέρμπελ (25 ετών, 287 ημερών). Η πιο... γρήγορη 10άδα περιλαμβάνει επίσης ονόματα όπως οι Γκέοργκ Σβάρτσενμπεκ, Λόταρ Ματέους και Χορστ Κέπελ.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0