Πρόσωπα

Ο Λεβαντόφσκι έχει πάρει την Μπάγερν Μονάχου από το... χέρι και με 28 γκολ ήδη, «τρέχει» για νέο ρεκόρ! (video)

Ο Λεβαντόφσκι έχει πάρει την Μπάγερν Μονάχου από το... χέρι και με 28 γκολ ήδη, «τρέχει» για νέο ρεκόρ! (video)
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραρε δις, ο κίνδυνος ενός νέου «κάζου» για την Μπάγερν Μονάχου αποφεύχθηκε και ο Πολωνός έφτασε τα 28 γκολ στη φετινή Bundesliga. Εύλογα γεννάται το ερώτημα: «Μήπως είναι έτοιμος να 'σπάσει' με την πρώτη προσπάθεια, ένα ρεκόρ που χρειάστηκε μισός αιώνας για να καταρριφθεί;»
 
Η Μπάγερν Μονάχου δεδομένα δεν διανύει την καλύτερή της περίοδο εντός του 2022. Η εντός έδρας ήττα από την Γκλάντμπαχ, ο διασυρμός από την Μπόχουμ, η μετά βίας ισοπαλία με τη Σάλτσμπουργκ. Ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, ωστόσο, πάντοτε πιστεύει πως έχει -και συνήθως όντως έχει- έναν παίκτη που θα βγει μπροστά, για να επαναφέρει το «τρένο» στις ράγες του. Στην περίπτωση των Βαυαρών δεν είναι άλλος από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
 
Ο Πολωνός συνεχίζει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι από την περσινή χρονιά. Μετά από 23 αγωνιστικές στην Bundesliga μετράει 28 γκολ, ακριβώς όσα είχε και πέρυσι, μετά από ισάριθμα ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τότε, σταμάτησε στα 41, σπάζοντας το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ που κρατούσε για μισό αιώνα περίπου. Φέτος, όμως, κανείς δεν ξέρει πού θα θέσει τον πήχη.
 

Οι Βαυαροί πάντως το απολαμβάνουν για όσο κρατήσει. Άλλωστε, καθώς φάνηκε και απέναντι στην άσημη Γκρόιτερ Φιρτ, τον έχουν μεγάλη ανάγκη κι αυτός με τα εννέα γκολ σε έξι ματς εντός του 2022, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το κακό αγωνιστικό «φεγγάρι» της ομάδας. Αντιθέτως, είναι αυτός που έχει πετύχει το 50% των γκολ της στο νέο έτος και το 40% από την αρχή του πρωταθλήματος.
 
Εν ολίγοις, ο μέσος όρος του ανά ματς στην παρούσα φάση βρίσκεται στο 1,2 γκολ. Αν παραμείνει υγιής και δεν ρίξει τα στάνταρ του στις 11 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της Bundesliga, κρίνεται εξαιρετικό πιθανό όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να ξεπεράσει το περσινό ιστορικό του ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που για να καταρριφθεί χρειάστηκαν 49 χρόνια, κι αυτός μοιάζει ικανός να ξαναγράψει ιστορία, με την πρώτη «ζαριά».

 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0