Πρόσωπα

Τα 3+1 wonderkids του… σπάταλου Ζοσέ Μουρίνιο που μένουν παρακαταθήκη στη Ρόμα (video)

Τα 3+1 wonderkids του… σπάταλου Ζοσέ Μουρίνιο που μένουν παρακαταθήκη στη Ρόμα (video)

Τι και αν το καλοκαίρι χάλασε συνολικά 125 εκατ. ευρώ (!) σε μεταγραφές; Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να μην έχει «κερδίσει» την εμπιστοσύνη του ιταλικού συλλόγου όμως έχει φέρει στην επιφάνεια μερικά από τα ταλέντα που θα μας απασχολήσουν. Το BN Sports σας σκιαγραφεί τις τέσσερις περιπτώσεις που θα αποτελέσουν το αύριο της ομάδας.

Έχει δεχθεί τρομερή κριτική. Σκόρπισε ενθουσιασμό μόλις πάτησε το πόδι του στη Ρώμη αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει προσφέρει στη Ρόμα τα αναμενόμενα. Ο ιταλικός σύλλογος βρίσκεται στην 7η θέση, δυσκολεύτηκε στο Europa Conference League να περάσει στην επόμενη φάση (δεν ξεχνάμε την 6άρα από τη Μπόντο Γκλιμτ) και δείχνει να μην έχει το 100% της εμπιστοσύνης από την ομάδα.

Ωστόσο, αν κάτι είναι αξιοσημείωτο για το έργο του Πορτογάλου τεχνικού, είναι οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει την εκτίμησή του στις ακαδημίες της ιταλικής ομάδας και ήδη τέσσερα παιδιά, μέσα σε μικρό διάστημα, είναι συνεχόμενα στις αποστολές της πρώτης ομάδας. Δύο από αυτά, της έφεραν και την ανατροπή επί της Ελλάς Βερόνα και το BN Sports σας συστήνει τα άλλα δύο ταλέντα του Πορτογάλου.

Φέλιξ Αφένα-Γκιαν (2003)

Το παιδί-«θαύμα» της Ρόμα. Ο Φέλιξ Αφένα-Γκιαν είναι το πρόσωπο της σεζόν στην ιταλική ομάδα, καθώς ο 19χρονος επιθετικός έχει εντυπωσιάσει και με το παραπάνω στην πρώτη ομάδα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο του έδωσε την ευκαιρία και μέχρι τώρα, έχει βγάλει τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Μετράει ήδη 14 παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας σκοράρει δύο γκολ έως τώρα.

Εντοάρντο Μποβέ (2002)

Ακόμα ένα αστεράκι από τις ακαδημίες. Ο Ζοσέ Μουρίνιο του έδωσε την ευκαιρία να πάρει τα πρώτα του λεπτά με την πρώτη ομάδα φέτος και ο Εντοάρντο Μποβέ του έχει επιστρέψει αυτή την εμπιστοσύνη. Ο 19χρονος μέσος δείχνει εξαιρετικά δείγματα στη μεσαία γραμμή. Ωριμότητα, ταχύτητα και καθαρό μυαλό, κάνουν τον Μουρίνιο να τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο. Ο ίδιος, πέτυχε και το παρθενικό του γκολ απέναντι στην Ελλάς Βερόνα και βοήθησε για το τελικό 2-2.

Κρίστιαν Βολπάτο (2003)

Μπορεί να γεννήθηκε στην Αυστραλία, όμως από πολύ νεαρή ηλικία βρίσκεται στην Ιταλία, όταν και ενσωματώθηκε στη Ρόμα. Ο Κρίστιαν Βολπάτο πραγματοποίησε απέναντι στην Ελλάς Βερόνα μόλις την 2η επίσημη συμμετοχή του και κατάφερε να βρει δίχτυα. Μαζί με τον Μποβέ, ήταν οι ποδοσφαιριστές που έφεραν τούμπα το ματς και η Ρόμα έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει δείξει εξίσου φοβερά χαρακτηριστικά και η κλήση στην Εθνική Ιταλία Κ19 δεν φαίνεται πως θα αργήσει.

Δημήτρης Κεραμίτσης (2004)

Ο «βενιαμίν» της λίστας. Ο Δημήτρης Κεραμίτσης έκανε την απόλυτη διαφορά από τη πρώτη μέρα που πάτησε στα μικρά κλιμάκια της Ρόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο έμεινε εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του. Ο 17χρονος στόπερ πέρασε ως αλλαγή κόντρα στη Κάλιαρι και ενώ το σκορ ήταν 1-0. Μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ, ωστόσο, την άξιζε και με το παραπάνω. Έχει 12 παρουσίες στην Primavera με ένα γκολ στο ενεργητικό του ενώ έχει κληθεί σε αρκετές αποστολές της πρώτης ομάδας.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0