Πρόσωπα

Τόμας Μίλερ: Στο Top-10 των αιωνίως πιστών ποδοσφαιριστών!

Τόμας Μίλερ: Στο Top-10 των αιωνίως πιστών ποδοσφαιριστών!

Το νέο μέλος της λίστας των πιο πιστών ποδοσφαιριστών είναι ο Τόμας Μίλερ. Ο οποίος διανύει τον δωδέκατο χρόνο του στην ομάδα του Μονάχου και συμπληρώνει τις 606 επίσημες εμφανίσειςγράφοντας ιστορία και κατακτώντας… όλα τα τρόπαια! 

Εργατικός, ψυχρός και αποτελεσματικός. Τρεις λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τον Τόμας Μίλερ όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας. Όμως, πάντοτε υποτιμημένος από το σύνολο του συλλόγου και τις προσωπικότητες που… ξεχωρίζουν (Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάριο Γκόμεζ, Άριεν Ρόμπεν κλπ.) Με την «μηχανή» γκολ των Βαυαρών να φτάνει τις 606 εμφανίσεις με την ομάδα του, κόντρα στη Μπόχουμ που εξέπληξε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τη νίκη της (4-2). Βάζοντας το όνομα του στη 10η θέση με τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει μια… «ζωή» στην ομάδα της καρδιάς τους.

Η πλούσια καριέρα του στο Μόναχο (μέχρι στιγμής)

Ίσως να κάνουμε λόγο για έναν από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τη Μπάγερν Μονάχου. Αφού, μετράει 29 τίτλους. Αναλυτικότερα, ο 32άχρονος έχει κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα Γερμανίας, δύο UEFA Champions League, έξι κύπελλα Γερμανίας, δύο FIFA Club World Cup, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και επτά Σούπερ Καπ Γερμανίας. Μάλιστα οι προσωπικοί του αριθμοί είναι… μαγευτικοί, μιας και σε 700 εμφανίσεις (μαζί με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου) έχει σκοράρει 266 φορές και έχει μοιράσει 243 ασίστ. Δημιουργώντας ένα εξωπραγματικό ποσοστό (72.7%) σε συμμετοχές που οδηγούν σε γκολ. 

Επιπλέον, οι χαρές δεν φαίνεται πως θα τελειώσουν σύντομα για τον «radio» Μίλερ, διότι η Μπάγερν είναι πρωτοπόρος στο γερμανικό πρωτάθλημα αλλά και έχει σφραγίσει τη παρουσία της  στους «16»του UEFA Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. 

Αναλυτικά η λίστα Top-10: 

  1. Τζιόρτζιο Κιελίνι-Γιουβέντους (16 χρόνια, 551 εμφανίσεις)
  2. Φραντσέσκο Μανιανέλι-Σασουόλο (16 χρόνια, 475 εμφανίσεις)
  3. Μαρσέλο-Ρεάλ Μαδρίτης (15 χρόνια, 538 εμφανίσεις)
  4. Μαρκ Νομπλ-Γουέστ Χαμ (15 χρόνια, 513 εμφανίσεις) 
  5. Σέρτζιο Μπουσκέτς-Μπαρτσελόνα (13 χρόνια, 659 εμφανίσεις)
  6. Πικέ-Μπαρτσελόνα 13 χρόνια, 593 εμφανίσεις)
  7. Ιβάν Ράντου-Λάτσιο (13 χρόνια, 404 εμφανίσεις)
  8. Βενσάν Μανσό-Ανζέ (13 χρόνια, 377 εμφανίσεις)
  9. Μάρσελ Σχμέλτσερ (13 χρόνια, 367 εμφανίσεις)
  10. Τόμας Μίλερ (12 χρόνια, 606 εμφανίσεις) 

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0