Πρόσωπα

Τελικά ο Στέρλινγκ πρέπει να μείνει ή να φύγει το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι; (video)

Τελικά ο Στέρλινγκ πρέπει να μείνει ή να φύγει το καλοκαίρι από τη Μάντσεστερ Σίτι; (video)
Μία εμφάνιση που έδωσε απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση, είναι αυτή του Ραχίμ Στέρλινγκ απέναντι στη Νόριτς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος σημείωσε χατ-τρικ, ανήκει πλέον σε ένα «κλειστό» κλαμπ παικτών και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του στην φετινή PremierLeagueμε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Εξακολουθούν πολλοί ωστόσο να πιστεύουν πως πρέπει να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Πρέπει;

Δεδομένα η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ δεν αποτελεί κριτήριο. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές των «πολιτών», μιας και μιλάμε για ένα ματς ανάμεσα στην κορυφαία ομάδα της PremierLeagueκαι το… φαβορί για τον υποβιβασμό, από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ωστόσο, όταν οι «πολίτες» επικρατούν με 4-0 κόντρα σε μία ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς και μάλιστα καταφέρνουν να έχουν και… πρωταγωνιστή «σβηστά», μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την εν λόγω εξόρμηση.

Ο λόγος βεβαίως για τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Τον άνθρωπο που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ήταν με το ένα πόδι εκτός… Έτιχαντ, αλλά οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο EUROμε την Αγγλία, έπεισαν τον Καταλανό προπονητή πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμος.

Τόσο απλά και δίχως μεγάλη συζήτηση ο Ραχίμ Στέρλινγκ συνέχισε να δουλεύει για να καταφέρει να κάνει άπαντες να σταματήσουν να τον αμφισβητούν τόσο έντονα. Το πέτυχε εν μέρει, συνέβαλλε στο σερί νικών της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο… άκουσμα του Ιανουαρίου, τα σενάρια αποχώρησης «πυροδοτήθηκαν» και πάλι.

«Είναι λίγος», «δεν κάνει για τη Μάντσεστερ Σίτι», «μεγάλωσε και δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που ήρθε από την Λίβερπουλ», ήταν μερικές από τις ατάκες που ακουγόντουσαν συχνά-πυκνά από τα στόματα των φίλων των «πολιτών» πριν από μερικές ημέρες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα του Άγγλου από τα Χριστούγεννα και έπειτα, έκαναν όλο και περισσότερους να ζητούν την αποχώρησή του. Παρά ταύτα, το ενδιαφέρον της Άρσεναλ έμεινε φιλολογικό, η Μπαρτσελόνα αρκέστηκε σε ερωτήσεις που αφορούσαν το οικονομικό της υπόθεσης και η Νιούκαστλ δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του ποδοσφαιριστή.

Συνεπώς και πάλι παρέμεινε στο Μάντσεστερ. Στο Έλαντ Ρόουντ έμοιαζε πλέον πως ήρθε η ώρα του. Η Νόριτς δεν φημίζεται για την ανασταλτική της λειτουργία και το κλίμα φαινόταν ευνοϊκό για να μπορέσει ο Στέρλινγκ να αποδείξει τον λόγο που συνεχίζει να είναι απαραίτητος για τη Μάντσεστερ Σίτι!

Άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό πλασέ, σκόραρε δις στο δεύτερο μέρος, παρά το γεγονός πως αστόχησε στο πέναλτι και το χατ-τρικ του τώρα τον κατατάσσει σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών στο «Νησί».

Έφτασε τα πέντε, ισοφάρισε Ίαν Ράιτ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Άντι Κόουλ, Ρουντ φαν Νίστελροϊ και Ρόμπιν φαν Πέρσι και… συνεχίζει! Μόνο οκτώ ποδοσφαιριστές άλλωστε έχουν σημειώσει περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της PremierLeague, με τον Κουν Αγουέρο φυσικά να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, παρά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Κρίνεται δίκαια ο Στέρλινγκ ή αποτελεί πάντα τον εύκολο στόχο, μιας και ανέκαθεν δεν διακρινόταν για τα ακέραια τελειώματά του; Πρέπει να συνεχίσει στο Έτιχαντ ή ένας τίτλος το καλοκαίρι θα είναι ό,τι πρέπει για να πει… αντίο;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση αλλά μάλλον η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να χρειάζεται τον Στέρλινγκ και εκείνος την ίδια! Η σεζόν που διανύει το αποδεικνύει. Και αν δεν ήταν το χατ-τρικ του απάντηση προς πάσα κατεύθυνση, τότε πώς θα μπορούσε να αποδείξει πως δίχως αυτόν η Σίτι θα είχε σκοράρει -10 γκολ και δεν θα είχε στο ρόστερ της τον πρώτο της φετινό σκόρερ;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0