Πρόσωπα

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο άρχοντας της «τελευταίας στιγμής» (video)

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο άρχοντας της «τελευταίας στιγμής» (video)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν αποτελεί απλώς το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν αλλά έχει εξελιχθεί στον άνθρωπο που έχει τον… τελευταίο λόγο σε κάθε χαμένο ματς του γαλλικού συλλόγου. Απέναντι στη Ρεν, απλώς επιβεβαίωσε το παραπάνω στατιστικό

Η Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί τη μεγαλύτερη… κατάρρευση «μύθου» την τελευταία 20ετία. Όχι γιατί έχει τεθεί εκτός στόχων. Αντιθέτως, και πρωτοπόρα είναι στο πρωτάθλημα και στο Champions League είναι έτοιμη για τη μάχη των «16». Ωστόσο, το γεγονός πως περιέχει στο ρόστερ της τους Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Κιλιάν Εμπαπέ και Άνχελ Ντι Μαρία, δεν δικαιολογεί τα αποτελέσματα που έχει πάρει έως τώρα.

Περισσότερο ο τρόπος παρά οι βαθμοί. Κόντρα στη Ρεν, όλα έδειχναν πως θα χαθούν ακόμα δύο βαθμοί. Δεν θα την επηρέαζαν καθώς οι μνηστήρες της δεν δείχνουν… ικανοί να την απειλήσουν. Τον τελευταίο λόγο, όμως, είχε ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος επιθετικός, ίσως από το καλοκαίρι τον δούμε με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά προς το παρόν, έχει τον ρόλο του… «ξελασπώματος». Το BN Sports σας μεταφράζει την έννοια του «άνθρωπος της τελευταίας στιγμής».

Γκινγκάμπ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-3

Ήταν μόλις η 2η αγωνιστική της Ligue 1 για τη σεζόν 2018/19. Η Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενείται στην έδρα της Γκινγκάμπ και τα βρίσκει σκούρα, αφού πέφτει πίσω στο σκορ από το 20ο λεπτό. Μέχρι και το 53ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά, όταν ο Νεϊμάρ κέρδισε το πέναλτι και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για την ισοφάριση. Έπειτα, πήρε τη σκυτάλη ο Κιλιάν Εμπαπέ. Στο 82’, ο Γάλλος επιθετικός ολοκλήρωσε την ανατροπή και στο 87’, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Καέν – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Και πάλι στη σεζόν 2018/19, ο Εμπαπέ μίλησε τελευταίος. Η Παρί αγωνίζεται στην έδρα της Καέν, η οποία οδεύει ολοταχώς για τον υποβιβασμό. Αντίθετα, οι Παριζιάνοι είναι στην κορυφή και έτοιμοι να προσθέσουν ακόμα ένα πρωτάθλημα στην φαρέτρα τους. Ο Νινγκά κάνει την έκπληξη και βάζει μπροστά στο σκορ την Καέν στο 56’. Δύο λεπτά μετά, ο Εμπαπέ ευστοχεί από τα έντεκα βήματα και στο 87ο λεπτό, χαρίζει τη νίκη στον γαλλικό σύλλογο αλλά και τους τρεις βαθμούς.

Παρί Σεν Ζερμέν – Σεντ Ετιέν 3-2

Από τα ματς του… αιώνα. Όσοι το παρακολούθησαν ήταν απλά ευλογημένοι με αυτό που παρακολούθησαν από το 75’ και μετά. Η Σεντ Ετιέν ανοίγει το σκορ μέσα στο Παρίσι στο 77ο λεπτό χάρη στον Μπουανγκά και παγώνει τους πάντες για δύο ολόκληρα λεπτά. Ο Κιλιάν Εμπαπέ εμφανίζεται σαν «ήρωας» και κάνει την ολοκληρωτική ανατροπή στο 79’ και στο 87’. Βέβαια, ο Αμουμά ισοφάρισε στο 92’ πριν ξαναβάλει μπροστά στο σκορ τη Παρί, ο Ικάρντι στο 95’ (!).

Παρί Σεν Ζερμέν – Ανζέ 2-1

Στη φετινή σεζόν, η πρώτη φορά που το έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ, ήταν απέναντι στην αξιόμαχη Ανζέ. Στο «Parc de Princes», ο Φουλκίνι κάνει την έκπληξη και βάζει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 36ο λεπτό. Ο Ντανίλο Περέιρα έφερε το ματς στα ίσια στο 69ο λεπτό και έπειτα, χρειάστηκε το ταλέντο του διεθνή επιθετικού για να χαρίσει τρεις βαθμούς στους Παριζιάνους. Ο Καπελέ δίνει την ευκαιρία στον νεαρό σταρ να εκτελέσει από τα έντεκα βήματα και η ευστοχία του, χαρίζει τη νίκη στον γαλλικό σύλλογο στο 87’.

Δεν θα άφηνε το εθνόσημο της Γαλλίας με το… παράπονο!

Φυσικά, το απίθανο στατιστικό δεν περιορίζεται μόνο σε συλλογικό επίπεδο αλλά το έχει κάνει και με την Εθνική Γαλλίας. Συγκεκριμένα, μετράει δύο φορές που έγινε ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής και η μία από αυτές, είναι κόντρα στην Ισπανία. Συγκεκριμένα, έχει ματώσει τα δίχτυα στο κατάλληλο σημείο του αγώνα στο φιλικό με την Ισλανδία.

Η Γαλλία αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 χάρη στο τέρμα του νεαρού επιθετικού στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο, απέναντι στην Ισπανία, πέτυχε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του. Ήταν ο τελικός του UEFA Nations League, με την Ισπανία να προηγείται στο 64ο λεπτό με τον Οργιαθαμπάλ. Ο Μπενζεμά ισοφαρίζει και ο Εμπαπέ παίρνει την ευκαιρία για να γράψει το τελικό 2-1 στο 80ο λεπτό και να χαρίσει τον τίτλο στους τρικολόρ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0