Πρόσωπα

Ο Ζόαν Σάστρε ξέρει από… «οβίδες» και buzzer beater! (video)

Ο Ζόαν Σάστρε ξέρει από… «οβίδες» και buzzer beater! (video)

Έκρινε το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό και χάρισε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ, κρατώντας τον ζωντανό ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Η καριέρα του Ζόαν Σάστρε όμως, είναι συνηθισμένοι σε buzzer beater και… «κεραυνούς»!

Ήταν η πρώτη επιλογή του Ζοσέ Μπότο για την ενίσχυση της δεξιάς πλευράς της αμυντικής γραμμής. Από τα μεγάλα ταλέντα που έβγαλε η Μαγιόρκα και από εκείνους που βοήθησαν στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Ζόαν Σάστρε, ωστόσο, είχε χάσει τη θέση του βασικού και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες για να τον αποκτήσει δανεικός με οψιόν αγοράς μόλις 400 χιλιάδες ευρώ.

Τελικά, φαίνεται πως χτύπησε… «λίρα εκατό» με τον Ισπανό μπακ, όχι όμως τυχαία. Τα δύο γκολ σε τέσσερις αγώνες με τον Δικέφαλο αλλά και το buzzer beater κόντρα στον Παναθηναϊκό που χάρισε το τρίποντο, είναι συνηθισμένα για τον νεαρό άσο. Συγκεκριμένα, έχει πετύχει γκολ στα τελευταία λεπτά άλλες δύο φορές ενώ το BN Sports, σας θυμίζει τις τρεις «οβίδες» που έχει ρίξει στην καριέρα του.

Μπανταλόνα – Μαγιόρκα 1-1

Σεζόν 2017/18. Η Μαγιόρκα έχει πιάσει… πάτο, καθώς έχει υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία Ισπανίας και πλέον, ψάχνει την αναγέννηση της για να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Ο νεαρός Σάστρε έχει πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και είναι ένα από τα αρκετά παιδιά που ξεπετάχτηκαν από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Ισπανός άσος ήταν ανέκαθεν επιθετικό μπακ και κόντρα στην Μπανταλόνα, το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Στο 88ο λεπτό και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ, η μπάλα στρώνεται μετά από απομάκρυνση στο δεξί πόδι του Σάστρε. Ο ίδιος, δίχως να το σκεφτεί, εξαπολύει ένα δυνατό και η μπάλα αναπαύεται στην αριστερή γωνία της εστίας. Αυτό το τέρμα χάρισε και τον βαθμό στον ισπανικό σύλλογο.

Μαγιόρκα – Οντίνιεντ 1-0

Το παραπάνω, διεξάχθηκε στις 10 Δεκέμβρη του 2017. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις αρχές Φλεβάρη, ο, τότε 20χρονος μπακ ξαναχτύπησε. Αυτή την φορά κόντρα στην Οντίνιεντ. Το ντέρμπι της αγωνιστική κρίθηκε από το μαγικό δεξί πόδι του Ισπανού άσου, κάτι που καθιέρωσε τη Μαγιόρκα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έβαλε τις βάσεις για την άνοδο στην Segunda Division.

Με το σκορ στο 0-0, ο νεαρός ποδοσφαιριστής έστρωσε τη μπάλα στο δεξί έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη του παιχνιδιού και με μία πραγματική «οβίδα», έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 65ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 για την ομάδα του.

Ρεάλ Οβιέδο – Μαγιόρκα 2-2

Η άνοδος στην δεύτερη κατηγορία δεν έβγαλε τον Σάστρε από το βασικό σχήμα. Ο Ισπανός αμυντικός παρέμεινε αναντικατάστατο μέλος και πέρσι, ήταν από τους πρωταγωνιστές της επιστροφής της Μαγιόρκα στην πρώτη κατηγορία. Ένα από τα ματς που θα θυμάται για πάντα, ήταν απέναντι στην Ρεάλ Οβιέδο.

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, η Μαγιόρκα φιγουράριζε στην 2η θέση του πίνακα και είχε να περάσει από τη δύσκολη έδρα της Οβιέδο. Με ένα τρομερό ξέσπασμα στο διάστημα 15’ με 20’, η Μαγιόρκα πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-0. Ο Σάστρε, ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, πετυχαίνοντας ένα γκολ που θύμισε αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τελικά, το ματς έληξε με 2-2 αλλά ο Σάστρε έκανε μία από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις του.

Buzzer beater για… τρίτη φορά!

Ο 24χρονος φουλ μπακ δεν είχε απλώς πετύχει πολύ ωραία γκολ, αλλά το είχε κάνει και προς το τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το τρίτο της καριέρας του που έχει βάλει στα τελευταία λεπτά του αγώνα και έχει χαρίσει βαθμό ή βαθμούς. Βέβαια, κόντρα στο «τριφύλλι» χάρισε για πρώτη φορά τη νίκη, καθώς οι άλλες δύο απόπειρες, ήταν για ισοπαλία.

Η πρώτη ήταν κόντρα στην Μπανταλόνα, όπως αναφέραμε πριν, όταν και είχε σκοράρει για το 1-1, στο 88ο λεπτό. Ένας βαθμός που αποδείχθηκε «χρυσός» για τη συνέχεια. Όπως και κόντρα στην Φορμεντέρα. Ο Γκαμπριέλ Γκόμεθ είχε βάλει από νωρίς τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ και έπρεπε να φτάσουμε στο 89ο λεπτό, όταν και ο Σάστρε, κινήθηκε σαν φορ στη περιοχή και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0