Πρόσωπα

Νταβίντ Ντε Χέα: «Έσπασε» ρεκόρ… εξαετίας και αλλάζει τις ισορροπίες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Νταβίντ Ντε Χέα: «Έσπασε» ρεκόρ… εξαετίας και αλλάζει τις ισορροπίες για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Μπορεί να μοιάζει παράλογο το γεγονός να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μίας ομάδας ο… τερματοφύλακάς της, όμως αυτό συμβαίνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι εξαιρετικός και ανταμείφθηκε με το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του μήνα, όντας ο πρώτος που το καταφέρνει μετά από έξι χρόνια.

Ένας εξαιρετικός Νταβίντ Ντε Χέα έχει κάνει την εμφάνισή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, με τον Ισπανό γκολκίπερ να ανταμείβεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την PremierLeague, όντας ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του μήνα.

Θεωρητικά, πρόκειται για ένα τρόπαιο που ακολουθείται από μία τυπική διαδικασία, αλλά μπορεί να αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι να το καταλαμβάνει ένας γκολκίπερ; Τι θα έπρεπε άλλωστε να κάνει ένας τερματοφύλακας για να φτάσει σε αυτό το σημείο;

Ό,τι ακριβώς έκανε τον Ιανουάριο ο Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος διατήρησε το «μηδέν» μόλις μία φορά σε τέσσερις αναμετρήσεις κατά την διάρκεια του 2022 στην PremierLeague, αλλά σκεφτείτε πόσες αποκρούσεις έκανε για να διατηρείται το σκορ σε τέτοιου είδους επίπεδα…

Hαπάντηση είναι… 22 σε 360 αγωνιστικά λεπτά, δηλαδή μία απόκρουση ανά ένα τέταρτο (16 λεπτά για την ακρίβεια). Κανένας τερματοφύλακας δεν προέβη σε περισσότερες επεμβάσεις με το ξεκίνημα του νέου έτους στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, την ώρα που απέτρεψε σχεδόν τρία γκολ που αναλογικά με τα xG, θα έπρεπε να καταλήξουν στα δίχτυα!

Κάπως έτσι, ο Νταβίντ Ντε Χέα «έγραψε» ιστορία, μιας και είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και κατόρθωσε να αναδειχθεί πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής κάποιου μήνα.


Ο τελευταίος που το κατάφερε είναι ο Φρέιζερ Φόστερ τον Φεβρουάριο του 2016, ενώ ο Ισπανός γκολκίπερ γίνεται και ο 2ος  ποδοσφαιριστής που «χαρίζει» το βραβείο του μήνα σε παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτός λοιπόν είναι ένας… κανονικός Νταβίντ Ντε Χέα, ο οποίος πριν από 60 ημέρες έφτασε τα 200 cleansheetστην καριέρα του και ευτυχώς, δεν θυμίζει σε τίποτα τον τερματοφύλακα που επέστρεψε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Με αυτόν στην εστία της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την τετράδα, ακόμη και αν συχνά-πυκνά «πληγώνεται» από την άμυνά της. Μην ξεχνάμε πως η Τότεναμ έχει τον Γιορίς, η Άρσεναλ τον Λένο και η Γουέστ Χαμ τον Φαμπιάνσκι. Όλοι είναι… σταθεροί. Πλέον, ο Νταβίντ Ντε Χέα μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο… φορμαρισμένο από όλους, αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0