Πρόσωπα

Ο Έρικσεν βρήκε την επόμενη στέγη του, εκεί που καλλιεργείται το δανέζικο ποδόσφαιρο (video)

Ο Έρικσεν βρήκε την επόμενη στέγη του, εκεί που καλλιεργείται το δανέζικο ποδόσφαιρο (video)

Η Μπρέντφορντ είναι ένας από τους συλλόγους που έχουν έντονο το δανέζικο στοιχείο και το ποδόσφαιρο της χώρας, χρωστάει πολλά στον αγγλικό σύλλογο. Το BN Sports εξηγεί γιατί οι «μέλισσες» είναι το κατάλληλο σπίτι για τον Κρίστιαν Έρικσεν.

12 Ιουνίου του 2021. 1η αγωνιστική των ομίλων του EURO 2020 ανάμεσα σε Δανία και Φινλανδία. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο παγώνει, όταν βλέπει τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός πήγε και… ήρθε στον άλλον κόσμο, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς αλλά οι συντονισμένες ενέργειες των γιατρών, τον επανάφεραν στην ζωή. Ένα μεγάλο «ουφ» ακούγεται σε κάθε μεριά του πλανήτη βλέποντας τον Έρικσεν να κοιτάει τρομαγμένος την κάμερα.

Ωστόσο, ο έμπειρος άσος είχε να αντιμετωπίσει και ένα άλλο μεγάλο δίλλημα. Το αν θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Το πρόβλημα στην καρδιά ήταν ικανό να του σταματήσει πρόωρα την πορεία στα γήπεδα, όμως εκείνος δεν τα παράτησε. Προπονήθηκε, δούλεψε και βρήκε το κατάλληλο σπίτι για να συνεχίσει. Αυτό της Μπρέντφορντ. Της ομάδας που προωθεί όσο καμία το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ο «άγγελος» που μεταμόρφωσε την Μπρέντφορντ!

Ο Μάθιου Μπέναμ ξέρει τι σημαίνει… ρίσκο. Τζογαδόρος και από τους μεγάλους, που ξέρει να ζυγίζει τις πιθανότητες και να κάνει την κατάλληλη κίνηση, την σωστή στιγμή. Το 2015, ο Άγγλος ιδιοκτήτης μπορούσε να εμπιστευτεί οποιονδήποτε άλλον, εκτός από τον Ράσμους Άνκερσεν. Ήταν μόλις 31 ετών (!) όταν του ανατέθηκε όλο το τμήμα σκάουτινγκ στις πλάτες του. Το γεγονός πως προερχόταν από τη Δανία και η μοναδική προϋπηρεσία που είχε, ήταν η Μίντιλαντ, δεν έκατσε με τον καλύτερο τρόπο στους οπαδούς της ομάδας.

Ειδικά, όταν αποφάσισε, αντί του Ντιν Σμιθ, να προσλάβει τον συμπατριώτη του, Τόμας Φρανκ. Ουκ ολίγες φορές, οι φίλοι της ομάδες έλεγαν με παράπονο, πως ο ιστορικός σύλλογος είναι απλώς ένας προθάλαμος των Δανών ποδοσφαιριστών για να κάνουν το επόμενο βήμα. Η μεγάλη πώληση του Νιλ Μοπέ και στη συνέχεια, τα απίστευτα έσοδα από Γουότκινς και Μπενραχμά, άλλαξαν αρκετά το σκεπτικό.

ZkpoQ-hx_400x400.jpg

Ο Άνκερσεν έκλεισε τα αυτιά και δούλεψε. Μέρα και βράδυ, έκανε τα πάντα για να ανεβαίνει θέσεις στην ιεραρχία και να φτάσει να γίνεται το δεξί χέρι του Μπέναμ. Σε ηλικία 38 ετών, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους τεχνικούς διευθυντές και ο τρόπος που αγωνίζεται η Μπρέντφορντ μετά από 74 χρόνια που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, τον δικαιώνει απόλυτα.

Μπορεί τον περασμένο Δεκέμβριο να αποφάσισε να επιστρέψει στη Μίντιλαντ, αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχει επαφές με τον αγγλικό σύλλογο. Η μεταγραφή του Κρίστιαν Έρισκεν, έχει γίνει μέσω (και) της δικής του επαφής.

46477221-0-image-a-15_1628534179476.jpg

Ο Δανός Professor που ανέβασε την ομάδα…

Ο Τόμας Φρανκ είναι ένας προπονητής που έχει την πιο όμορφη… ιστορία μέχρι να γίνει πρώτος προπονητής. Μετά από τρία χρόνια, άφησε την Μπρόντμπι για να γίνει βοηθός του Ντιν Σμιθ στον αγγλικό σύλλογο, το 2016. Ο Δανός προπονητής θεώρησε πως αυτό το βήμα, ήταν το βασικό για την επόμενη μέρα της καριέρας του. Η απόλυση του Άγγλου προπονητή, το 2018, έφερε προαγωγή στον 44χρονο κόουτς.

Γνώριζε την ομάδα, είχε σύμμαχο τον Άνκερσεν και αποτελούσε έναν από τους ανερχόμενους της Ευρώπης. Το έργο του φάνηκε αμέσως και έχτισε έναν σύλλογο, που θα μπορέσει να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια. Τελικά, το περασμένο καλοκαίρι, η νίκη στον «χρυσό» τελικό ανόδου κόντρα στη Σουόνσι, έφερε την ολοκλήρωση του έργου. Η Μπρέντφορντ στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 74 χρόνια (!).

Δίνει έμφαση στους νέους αλλά ο Έρικσεν, μπορεί να γίνει… δάσκαλος!

Η Εθνική Δανίας ήταν μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του EURO 2020. Η ομάδα του Χιούλμαντέφτασε μέχρι και τα ημιτελικά της διοργανώσεις, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Έρικσεν. Ανάμεσα στα βασικά στελέχη, υπήρχαν και δύο ποδοσφαιριστές της Μπρέντφορντ. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, Δανοί ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο ρόστερ μίας ομάδας που ανέβηκε μόλις στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Κρίστιαν Νόργκααντ και ο Ματίας Γένσεν που ήταν από τα βασικά όπλα των Δανών. Δύο ποδοσφαιριστές που έκαναν την διαφορά στα χρώματα της Μπρέντφορντ και έκλεψαν τις εντυπώσεις με τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Φέτος, η ομάδα δεν έχει παίκτη πρώτης γραμμής αλλά έχει πάνω από πέντε με έξι ταλέντα από τη χώρα, που μπορούν να εξελιχθούν στο αύριο της χώρας.

Για αυτό και ο Κρίστιαν Έρικσεν έρχεται στον κατάλληλο σύλλογο. Ο Δανός μεσοεπιθετικός δεν θα το αστέρι της ομάδας. Το πρόβλημα στην καρδιά δεν είναι εύκολο και σίγουρα, θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή. Όμως, το ταλέντο που υπάρχει, θα τον κάνουν τον σωστό άνθρωπο για να διδάξει την επόμενη μέρα της χώρας του και να τους δει να πρωταγωνιστούν με το εθνόσημο των Σκανδιναβών.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0