Πρόσωπα

Σερτζ Γκνάμπρι: Κάθε σεζόν «ξεκινά» από τα δέκα γκολ, βαδίζοντας στα χνάρια των Λέβα και Πισάρο! (video)

Σερτζ Γκνάμπρι: Κάθε σεζόν «ξεκινά» από τα δέκα γκολ, βαδίζοντας στα χνάρια των Λέβα και Πισάρο! (video)
Το γκολ του Σερτζ Γκνάμπρι κόντρα στη Χέρτα, δεν ήταν απλώς το «κερασάκι», σε μία ακόμα επίδειξη ισχύος της Μπάγερν Μονάχου. Ήταν η απόδειξη πως εκτός από ταλαντούχος, παραμένει και συνέπης στο να σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε κάθε σεζόν, από τότε που ήρθε στην Bundesliga!
Η «ταμπέλα» του ταλέντου έχει φύγει από πάνω του εδώ και καιρό. Ο Σερτζ Γκνάμπρι αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως εκτός από ταλαντούχος, απρόβλεπτος και καθοριστικός ποδοσφαιριστής, παραμένει και εξαιρετικά συνεπής! Έξι σεζόν μετά τη μετακίνησή του στη Γερμανία, έχει καταφέρει να πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε καθεμία από αυτές! Είτε φορούσε τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης, είτε της Χόφενχαϊμ, είτε της Μπάγερν Μονάχου!
 
Κάπως έτσι, το γκολ του στη νίκη των Βαυαρών με 4-1 (23/01) επί της Χέρτα Βερολίνου, είχε άλλη σημασία. Ήταν αυτό, που από τα μισά της φετινής σεζόν, τον έκανε να φτάσει στον... μαγικό αριθμό των 10 γκολ στην Bundesliga, για έκτη σερί χρονιά. Μόνο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει πράξει κάτι ανάλογο, από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, αφού το καταφέρνει επί δέκα συνεχόμενα χρόνια! 

Από τις έντεκα σεζόν που ο Πολωνός φορ βρίσκεται στη Γερμανία, μόνο στην πρώτη του δεν κατάφερε να φτάσει τα 10 γκολ. Αντιθέτως, ο Γκνάμπρι το έκανε! Από την ημέρα Νο.1 στην Bundesliga έθεσε τις βάσεις, ώστε κάθε του σεζόν σε αυτή, να κλείνει με διψήφιο αριθμό γκολ. Ο μόνος που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο; Ο Κλαούντιο Πισάρο, ο οποίος σταμάτησε το σερί του στις επτά σεζόν. Ένα σερί που το «έχτισε» με φανέλες που έχει φορέσει και ο Γκνάμπρι: αυτήν της Βέρντερ Βρέμης και της Μπάγερν Μονάχου!
 
Εκτός από τα προαναφερθέντα ρεκόρ, ωστόσο, ο Γκνάμπρι «κυνηγά» και τον ίδιο του τον εαυτό, που στην καλύτερή του εκδοχή στο γερμανικό πρωτάθλημα, την αγωνιστική περίοδο 2019/20, έφτασε τα 12 γκολ. Μετρώντας δέκα ήδη από τον Ιανουάριο, το κίνητρο είναι σαφώς μεγάλο και ο στόχος κάτι περισσότερο από εφικτός!

 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0