Πρόσωπα

Φιλίπε Κουτίνιο: Ο άνθρωπος που κατάφερε σε 22 λεπτά να αφαιρέσει από το μυαλό των φίλων της Βίλα τον… Τζακ Γκρίλις! (video)

Φιλίπε Κουτίνιο: Ο άνθρωπος που κατάφερε σε 22 λεπτά να αφαιρέσει από το μυαλό των φίλων της Βίλα τον… Τζακ Γκρίλις! (video)
Το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Φιλίπε Κουτίνιο με την Άστον Βίλα, με τον Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο να περνά στο ματς και να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του δεν ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» στην PremierLeagueκαι έκανε, έστω και για λίγο, τον Τζακ Γκρίλις να λησμονηθεί από το Βίλα Παρκ.

Αν κάποιος ρωτούσε τον Φιλίπε Κουτίνιο πως θα ήταν το ιδανικό ντεμπούτο στην PremierLeague, αν επέστρεφε κάποια στιγμή στο μέλλον, πιθανώς θα έλεγε στην… Λίβερπουλ ή κάπου αλλού που να έχει όμως… άρωμα από Άνφιλντ.

Αν η συζήτηση συνεχιζόταν και ο ίδιος καλούνταν να περιγράψει την ατομική του απόδοση, δεδομένα θα ήθελε να συστηθεί με γκολ.

Πλέον, ο Φιλίπε Κουτίνιο μπορεί να αισθάνεται πως πραγματοποίησε ό,τι ακριβώς ήθελε, στο πρωτάθλημα που ήθελε να αγωνίζεται. Επέλεξε την Άστον Βίλα, έχει προπονητή στον Στίβεν Τζέραρντ και κατάφερε στα πρώτα του 22 λεπτά με την φανέλα των «χωριατών» να κρίνει μία… αναμέτρηση.

Και κυρίως, μία αναμέτρηση που αποτελεί πιθανότατα πιο σημαντική για αυτόν και τον προπονητή του από τους φίλους της νέας του ομάδας. Αντίπαλος άλλωστε ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που προηγούνταν με 2-0 με την συμπλήρωση 70 λεπτών, αλλά ο Κουτίνιο είχε διαφορετική άποψη. Ακόμη και αν δεν είχε σκοράρει στην PremierLeagueαπέναντί τους, με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Το έκανε στο 85’, «έγραψε» το 2-2, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, πραγματοποίησε και σουτ εκτός περιοχής, έχοντας ως στόχο να… απογειώσει το όνειρο. Ο Ντε Χέα μπλόκαρε, αλλά ο Κουτίνιο δεν… συνήλθε ποτέ!

Το τελικό 2-2 αφήνει «διπλά» κερδισμένη την Άστον Βίλα. Η εξέλιξη του ματς και ο βαθμός που κατέκτησε αποτελούν σαφώς μεγάλη επιτυχία, αλλά κυρίως ο Φιλίπε Κουτίνιο πήρε για λίγο την θέση του Τζακ Γκρίλις. Δεν έγινε ο… Γκρίλις, αλλά έκανε την συζήτηση στο Βίλα Παρκ σχετικά με το κενό που άφησε, να σταματήσει.

Ο Κουτίνιο είναι εδώ και ο καλός… Κουτίνιο μπορεί να επαναφέρει την Βίλα εντός δεκάδας. Την ίδια ώρα, λίγο πιο μακριά από το Βίλα Παρκ, ο Τζακ Γκρίλις εξακολουθεί να αναζητά τα βήματά του στην επικείμενη πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0