Πρόσωπα

Κρις Κόλμαν: Έχει κερδίσει σε ντεμπούτο του τη Νιούκαστλ και την Λέστερ, αλλά στην Ελλάδα είχε… κολλήσει στο «μηδέν»!

Κρις Κόλμαν: Έχει κερδίσει σε ντεμπούτο του τη Νιούκαστλ και την Λέστερ, αλλά στην Ελλάδα είχε… κολλήσει στο «μηδέν»!
Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρομήτου αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα (16/1) ο Κρις Κόλμαν, με τον Ουαλό προπονητή να μετρά… κυρίως θετικά ξεκινήματα στις ομάδες του, με την Λάρισα να αποτελεί και την πρώτη του «λευκή» ισοπαλία σε πρώτη αγωνιστική.

Με μεγάλη αισιοδοξία αναμένουν στον Ατρόμητο το ντεμπούτο του νέου προπονητή, Κρις Κόλμαν, ο οποίος αναλογικά με την εμπειρία και τις πορείες που έχει πραγματοποιήσει, αναμένεται να αλλάξει τον αέρα που υπάρχει στο Περιστέρι, καθ’ όλη την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή, με παραστάσεις από την PremierLeague, από το ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας ταυτόχρονα και εικόνα από το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και πέρασε έξι μήνες στην χώρα μας, δίνοντας και 12 ματς στον πάγκο της Λάρισας.

Τι συμβαίνει όμως όταν έρχεται η ώρα για το… ντεμπούτο του Κρις Κόλμαν; Τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα, αλλά μεγάλες νίκες έχουν κάνει την εμφάνισή τους όταν ο Ουαλός συστήνεται στο κοινό του εκάστοτε συλλόγου που έχει εκπροσωπήσει.

Ο λόγος για τις επικρατήσεις απέναντι σε Νιούκαστλ και Λέστερ, με το ματς με τις «καρακάξες» να σηματοδοτεί το πρώτο της καριέρας του σε προπονητικούς πάγκους το 2003 (2-1) και αυτό με την Λέστερ να έρχεται πέντε χρόνια αργότερα και να είναι το πρώτο μετά την φυγή του Κόλμαν από την Αγγλία και την μετάβαση επί ισπανικού εδάφους.

Αμφότερες επικρατήσεις προστέθηκαν με θετικό πρόσημο στο βιογραφικό του, αλλά πιθανώς πολλοί να αναρωτιούνται τι έκανε ο Κόλμαν στο πρώτο του ματς στην Ελλάδα, στον πάγκο της Λάρισας.

Εκεί δεν κέρδισε, αλλά επίσης κατόρθωσε και να μην ηττηθεί. Διατήρησε το «μηδέν» πριν από 11 χρόνια στον πάγκο της Λάρισας, απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων, ενώ συνολικά δεν δέχθηκε γκολ στα εννέα από τα 12 ματς που έδωσε, έχοντας στο ξεκίνημα και πέντε συνεχόμενα cleansheet!

Αυτό και μόνο μπορεί να δώσει ψυχολογία στους φίλους του Ατρομήτου, μιας και μιλάμε για την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 32 γκολ παθητικό σε 15 ματς, με τις απαραβίαστες εστίες σε ολόκληρη την σεζόν να είναι μόλις δύο και αυτές απέναντι σε… Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!

Μένει να δούμε αν ο Κρις Κόλμαν θα ξεκινήσει ιδανικά την δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα, με μία ενδεχόμενη επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», με τον Ατρόμητο να μετρά δύο «διπλά» την τελευταία πενταετία σε αυτό το γήπεδο.

Chris-Coleman-882110.jpg

Αν ο στόχος επιτευχθή, αυτομάτως ο Ουαλός ξεκινά με το δεξί και διώχνει από πάνω του την όποια πίεση μπορεί να αισθάνεται. Όπως άλλωστε και να το δει κανείς, ανέλαβε την προτελευταία ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα. Για αυτό και η επιτυχία του Ατρομήτου, ως προς την συμφωνία μαζί του, είναι τεράστια…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κρις Κόλμαν στο ντεμπούτο του στις επτά ομάδες που έχει αναλάβει:

Φούλαμ – Νιούκαστλ 2-1 (2003)

Σοσιεδάδ – Καστεγιόν 0-2 (2007)

Κόβεντρι – Λέστερ 2-0 (2008)

Λάρισα – Βύζας Μεγάρων 0-0 (2011)

Ουαλία – Κόστα Ρίκα 0-1 (2012)

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ 2-1 (2017)

Γιφάνγκ – Φόρτουν 0-0 (2018)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0