Πρόσωπα

Ντάνι Καρβαχάλ: Ο πιστός «στρατιώτης» της Ρεάλ Μαδρίτης που εξελίχθηκε σε ένα top-class μπακ (video)

Ντάνι Καρβαχάλ: Ο πιστός «στρατιώτης» της Ρεάλ Μαδρίτης που εξελίχθηκε σε ένα top-class μπακ (video)

Ο Ντάνι Καρβαχάλ έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 30 χρόνια ζωής και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης εύχονται να παραμείνει στο κορυφαίο αυτό επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα και να «οργώνει» τη δεξιά πλευρά του Μπερναμπέου. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Βασίλισσας όμως δεν ήταν πάντα αιώνια πιστός σε εκείνη.

Σχετικά Άρθρα

Ο Καρβαχάλ μπήκε στο κλαμπ των… τριαντάρηδων και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να σβήσει τούρτα στο Ριάντ αφού η αποστολή της Ρεάλ βρισκόταν εκεί για το classico της ημιτελικής φάσης του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ο Ισπανός αμυντικός γεννημένος στο Λεγανιές, προάστιο της Μαδρίτης, πέρασε την πόρτα της Καστίγια για πρώτη φορά σε ηλικία 10 ετών. Η ανέλιξη του ήταν σταθερή, δείχνοντας πως διέθετε όλα τα φώτα για να κάνει πράξη αυτό που όλα τα αγόρια της ακαδημίας είχαν όνειρο ζωής. Να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα σε ένα γεμάτο Μπερναμπέου.

Ο Ντάνι έπαιξε δυο χρόνια για τη δεύτερη ομάδα των Μερένχες, όντας μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας, πριν έρθει η ώρα του αποχωρισμού, προσωρινού τουλάχιστον. Πριν καν προλάβει να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη «μεγάλη» ομάδα αλλά έχοντας δείξει περγαμηνές για ένα λαμπρό μέλλον, ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία μεριά.

Ο Καρβαχάλ γίνεται κάτοικος Λεβερκούζεν, απόφαση κομβική και ευεργετική κρίνοντας από το μέλλον του και την πορεία που διέγραψε. Λίγοι θα θυμούνται την παρουσία του εκεί μιας και αποτελεί «σημαία» των Μερένχες, παρόλα αυτά οι αριθμοί του στις Ασπιρίνες ήταν άκρως εντυπωσιακοί.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012/2013 που αγωνίστηκε στη Bundesliga, ο Ισπανός δεξιός μπακ άφησε για τα καλά το στίγμα του όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής ολόκληρης της διοργάνωσης με 100+ σε τρεις βασικές κατηγορίες αμυντικής λειτουργίας. Ο Καρβαχάλ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 119 κλεψίματα, 110 επιτυχημένα τάκλιν και 103 ανακοπές της μπάλας σε επικίνδυνες επιθέσεις του αντιπάλου. Όλα αυτά σε μόλις 32 συμμετοχές, αριθμοί πολύ εντυπωσιακοί για το νεαρό της ηλικίας του. Και στο επιθετικό σκέλος όμως ήταν ιδιαίτερα δραστήριος δημιουργώντας 47 ευκαιρίες και σερβίροντας 7 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Στην πρώτη και μοναδική του σεζόν στα γερμανικά γήπεδα ξεχώρισε και ψηφίστηκε ως ο τρίτος κορυφαίος δεξιός μπακ πίσω από τον θρύλο των Βαυαρών, Φίλιπ Λαμ και τον Ιάπωνα Ατσούτο Ουσίντα της Σάλκε. Οι άνθρωποι της Μπάγερν ήξεραν ότι είχαν διαλέξει λίρα εκατό αλλά και η Βασίλισσα δεν ήταν δυνατόν να κάνει τέτοιο σφάλμα. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή που έχει βγει από τα σπλάχνα της, είχε μεριμνήσει και είχε τοποθετήσει ρήτρα επαναγοράς στην πώληση του πιστεύοντας ότι θα αναδείξει στη Γερμανία το ταλέντο του και θα είναι έτοιμος πλέον για την πρώτη ομάδα.

Η Λεβερκούζεν αποτέλεσε για μια ακόμα φορά το σκαλοπάτι στην καριέρα ενός ακόμα ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2009 με τον Τόνι Κροος, συμπαίκτη του Καρβαχάλ εδώ και μια επταετία στη Ρεάλ, πριν επιστρέψει στο Μόναχο και διαπρέψει.

Έπειτα λοιπόν από μια σύντομη περιπέτεια, ο βραχύσωμος δεξιός αμυντικός γυρίζει στην ομάδα της καρδιάς του για να κάνει πράξη τα όνειρα του και να προσφέρει τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες του. Τον Αύγουστο του 2013 πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τους Μαδριλένους απέναντι στην Μπέτις μπροστά στο κοινό της ομάδας. Από τότε δεν έχει χάσει τη θέση του βασικού, όσο είναι υγιής, παρά τον υψηλό ανταγωνισμό που είχε κατά καιρούς, απέναντι σε Αρμπελόα, Ντανίλο και Νάτσο. Σε εθνικό επίπεδο είναι ενεργό μέλος της Φούρια Ρόχα (26 συμμετοχές) αν και έχει σταθεί ιδιαίτερα άτυχος με κάποιους τραυματισμούς. Έχει συμπέσει επίσης σε ένα μέτριο φεγγάρι για την Ισπανία χωρίς κάποια μεγάλη διάκριση αντίστοιχή του παρελθόντος και της προηγούμενης ποδοσφαιρικής γενιάς του.

Ο Ντάνι Καρβαχάλ έχει συνδέσει το όνομα του με την σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία των «μερένχες και το αντίστροφο. Έχει σαρώσει σε συλλογικό επίπεδο όλους τους διαθέσιμους τίτλους με αποκορύφωμα τα τέσσερα τελευταία Champions League εκ των οποίων υπήρξε ενεργό μέλος. Επίσης έχει σκοράρει και ένα κρίσιμο γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ απέναντι στη Σεβίλλη το 2016, πετυχαίνοντας το 3-2 και δίνοντας τον τίτλο των υπερπρωταθλητών Ευρώπης στην ομάδα του.

Εκείνος φαίνεται πως έχει βρει στο περιβάλλον της Ρεάλ τις ιδανικές συνθήκες για να κατακτήσει τρόπαια και να γίνει ένας από τους κορυφαίους εν ενεργεία δεξιούς οπισθοφύλακες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ενώ η Βασίλισσα από τη μεριά της έχει βρει στο πρόσωπο του έναν σταθερό και ευφυή αμυντικό, ικανότατο και στις δυο πλευρές του γηπέδου με ταχύτητα και πολλές ανάσες. Δηλαδή, ένα σύγχρονο πλάγιο μπακ με ιδιαίτερη ευχέρεια με τη μπάλα στα πόδια.

Η σχέση που έχει χτίσει με το σύλλογο είναι άκρως πετυχημένη, μία σχέση δούναι και λαβείν. Κλείνοντας τα 30 του χρόνια σίγουρα νιώθει ευλογημένος και χαρούμενος για όσα έχει πετύχει έως τώρα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και μαζί του η Ρεάλ Μαδρίτης νιώθει δικαιωμένη που τον πίστεψε το 2013 και ξόδεψε μονάχα 1,5 εκατομμύριο για να τον φέρει πίσω στη Μαδρίτη (τον πούλησε 5 εκατομμύρια και η ρήτρα επαναγοράς που ενεργοποίησε κόστιζε 6,5), έναν top-class παίκτη που έχει μάλιστα βγει από την ίδια τη «La Fabrica».

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0