Πρόσωπα

Κίνγκσλεϊ Κομάν: Ο αήττητος σε… τίτλους Γάλλος με τα αξεπέραστα ρεκόρ, βρήκε το «λιμάνι» του στο Μόναχο! (video)

Κίνγκσλεϊ Κομάν: Ο αήττητος σε… τίτλους Γάλλος με τα αξεπέραστα ρεκόρ, βρήκε το «λιμάνι» του στο Μόναχο! (video)

Μπάγερν Μονάχου και Κίνκσλεϊ Κομάν θα συνεχίσουν μαζί για τα επόμενα 5 χρόνια, με τους Βαυαρούς να μην θέλουν να αποχωριστούν το… τυχερό κοκαλάκι που ακούει στο όνομα του Γάλλου.

Δικό της μέχρι και το καλοκαίρι του 2027 έκανε τον Κίνκγσλεϊ Κομάν η Μπάγερν Μονάχου! Οι δύο πλευρές ήρθαν σε ένα deal ύψους 17 εκατομμυρίων, ανανεώνοντας την έως τώρα συμφωνία τους που έχει την εκκίνησή της πίσω στο 2017.

Αυτή η συμφωνία, ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για το παρόν αλλά αποτελεί και μια επένδυση για το μέλλον αφού ο Γάλλος είναι μόλις 25 χρονών! Βέβαια αν κοιτάξει κανείς τα τρόπαια που έχει πανηγυρίσει, είναι ο… ορισμός της φαντασίωσης κάθε ποδοσφαιριστή!

Αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή στον τελικό του Champions League το 2020, καθώς με του οποίου το τέρμα η Μπάγερν Μονάχου «έκλεψε» το τρόπαιο από τα χέρια της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Κομάν χάρισε στους Βαυαρούς την αστεράτη κατάκτηση έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια! Επιπλέον κατέγραψε δύο ρεκόρ καριέρας, τα οποία είναι αδύνατον να καταρριφθούν.

Αρχικά με αυτόν τον τρόπο είχε καταφέρει να κερδίσει ένα τρόπαιο κάθε 9,65 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε! Το λιγότερο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τότε είχε σημειώσει μόλις 193 συμμετοχές σε ολόκληρη την καριέρα του, ενώ πλέον ο μέσος όρος βρίσκεται στο 10,1 και οι εμφανίσεις συνολικά στην καριέρα του ανέρχονται στις 243. Παράλληλα αποτελεί έναν εκ των παικτών που δεν έχει περάσει σεζόν δίχως να μην έχει σηκώσει κάποιον τίτλο, στο πέρασμά του από Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και, μέχρι σήμερα, Μπάγερν Μονάχου.

791384_imgw968.jpg

Το… ντεμπούτο του στους τίτλους πραγματοποιήθηκε την σεζόν 2012-2013 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο της Ligue 1 με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο πανηγύρισε και την επόμενη χρονιά μαζί με το Κύπελλο. Στη συνέχεια, και με μόλις 4 συμμετοχές με την φανέλα των Παριζιάνων ο Γάλλος πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους, στην οποία πήρε δύο back to backScudetti! Με τους Ιταλούς επίσης κατέκτησε το Κύπελλο και το Supercoppa το 2015.

Την σεζόν 2015-2016 ο Κομάν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπάγερν Μονάχου, όπου εντάχθηκε αμέσως στη δυναμική της ομάδας. Εκείνη τη χρονιά τόσο η Μπάγερν όσο και η Γιουβέντους κέρδισαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους, με τον Γάλλο να στέφεται με περίεργο τρόπο… διπλός πρωταθλητής, έχοντας συμμετάσχει σε αμφότερους τους άθλους των συλλόγων!

Παρά την επιτυχία του, η Γιούβε ευτύχησε να τον πουλήσει μια και καλή στον γερμανικό σύλλογο μετά από μόλις 22 συμμετοχές –  και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία! Ο… «King Koman» έχει αγωνιστεί σε 217 αγώνες με τα κόκκινα, κερδίζοντας τον τίτλο της Bundesliga σε κάθε σεζόν (από το 2017 μέχρι και σήμερα), συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας του τρεμπλ το 2019-2020. Έχει επίσης συμβάλλει στον αγώνα της Μπάγερν προκειμένου να κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας 3 φορές, το Super Cup άλλες 5 και, φυσικά, έναν τίτλο Champions League!

Έτσι λοιπόν μπορεί κανείς να καταλάβει πως η εκ νέου συμφωνία με τον Γάλλο αποτελεί χρυσάφι για την Μπάγερν Μονάχου, αφού θα συνεχίσει να φυλάει μαζί της το… τυχερό κοκαλάκι!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0