Πρόσωπα

Δυσκολεύεται αλλά… σκοράρει χωρίς τον Σον η Τότεναμ! (video)

Δυσκολεύεται αλλά… σκοράρει χωρίς τον Σον η Τότεναμ! (video)

Μεγάλη είναι η απουσία του Χιουνγκ-Μιν Σον για την Τότεναμ, με τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό να απουσιάζει από τα ματς της ομάδας του απέναντι στις δύο ομάδες του Βορείου Λονδίνου. Ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι και το ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Άρσεναλ, είναι σημαντικά για τον Αντόνιο Κόντε, αλλά ο Ιταλός θα κληθεί να πάρει το καλύτερο δυνατό, δίχως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του.

Η αλήθεια είναι πως η απουσία του Χιουνγκ-Μιν Σον από την Τότεναμ στα δύο ματς που αναμένονται, κόντρα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, μοιάζει ιδιαίτερα σημαντική. Πράγματι, έτσι είναι…

Η Τότεναμ θα ήθελε να έχει τον Σον στην διάθεσή της και ο Αντόνιο Κόντε να δει και πάλι τον Νοτιοκορεάτη με τον Χάρι Κέιν να φιγουράρουν στην κορυφή της επίθεσης. Πόσο μάλλον από την στιγμή που οι επικείμενες αναμετρήσεις, αναμένεται να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν.

Αν η Τότεναμ δεν γυρίσει το 2-0 του πρώτου ματς κόντρα στους «μπλε», μένει εκτός Λιγκ Καπ και δεν θα παρευρεθεί στον τελικό του θεσμού, ενώ αν η Άρσεναλ επικρατήσει στο μεταξύ τους ντέρμπι, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο, την δεδομένη χρονική στιγμή, θα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα απέναντι στους «spurs»!

Ωστόσο, σε αμφότερες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες του Σον δεν θα είναι διαθέσιμες, με τον Ιταλό προπονητή να το επιβεβαιώνει. Οι αριθμοί πάντως, αν και αναδεικνύουν το πρόβλημα, εντούτοις δεν το μετατρέπουν σε μεγαλύτερο…

Μία ματιά στα οκτώ τελευταία ματς της Premier League για την Τότεναμ δίχως τον Σον, το επιβεβαιώνει. Οι «πετεινοί» μετρούν μόλις δύο ματς που δεν έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, τρεις νίκες, μία ήττα λιγότερη και τρεις ισοπαλίες.

Η παραγωγικότητά τους πάντως δεν έχει επηρεαστεί. Τουλάχιστον όσο θα περιμέναμε. Σκόραραν 13 φορές, αλλά στις αναμετρήσεις που δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ηττήθηκαν.

Πόσο κομβική λοιπόν είναι η απουσία του Σον, την στιγμή που η απόδοση του Χάρι Κέιν έχει βελτιωθεί, αλλά εξακολουθεί να μη… μοιάζει με την περσινή; Μεγάλη, αλλά η Τότεναμ τα καταφέρνει και υπό αυτή την προϋπόθεση, σκοράροντας.

sonny.jpg

Μένει να δούμε αν αυτό θα επαναληφθεί ή αν η τελευταία ήττα της δίχως τον Σον φέτος, από την Κρίσταλ Πάλας, αποτελέσει οδηγό και για τους δύο Λονδρέζους που θα βρεθούν στον δρόμο της…

Αναλυτικά τα οκτώ τελευταία αποτελέσματα της Τότεναμ στην Premier League χωρίς τον Σον:

Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 3-0 (2021-22)

Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-2 (2020-21)

Τότεναμ – Άστον Βίλα 3-1 (2019-20)

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 2-2 (2019-20)

Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (2019-20)

Νόριτς – Τότεναμ 2-2 (2019-20)           

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-0 (2019-20)

Τότεναμ – Έβερτον 2-2 (2018-19)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0