Πρόσωπα

Τσίρο Ιμόμπιλε: Έκτη σερί σεζόν με 15 γκολ -τουλάχιστον- στη Serie A κι ας είναι ακόμη στα... μισά! (video)

Τσίρο Ιμόμπιλε: Έκτη σερί σεζόν με 15 γκολ -τουλάχιστον- στη Serie A κι ας είναι ακόμη στα... μισά! (video)

Τι κι αν έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λάτσιο, μεσούσης της σεζόν; Ο Τσίρο Ιμόμπιλε συνεχίζει να σκοράρει δίχως... αύριο και έφτασε για έκτη σερί σεζόν τα 15 γκολ στη Serie A!

Σχετικά Άρθρα
Ήταν 27 Ιουλίου του 2016, όταν η Λάτσιο αποφάσισε να βγάλει από ταμεία της περίπου 9,5 εκατ. ευρώ, για να αποκτήσει τον Τσίρο Ιμόμπιλε από τη Σεβίλλη. Το πόσο δεν κρίθηκε τεράστιο. Άλλωστε, πρόκειται για την 29η πιο ακριβή μεταγραφή ενός συλλόγου που «μεσουρανούσε» οικονομικά μέχρι τις αρχές της νέας χιλιετίας, ενώ είναι η 10η πιο ακριβή, από αυτές που πραγματοποιήθηκαν από το 2010 κι έπειτα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε, πού θα οδηγούσε αυτή η επένδυση.

Έξι χρόνια μετά, ο Τσίρο Ιμόμπιλε σκόραρε στο 2-1 (09/01) εις βάρος της Λάτσιο, απέναντι στην Ίντερ, κι ακόμα κι αν δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα, φρόντισε από τα μισά της σεζόν, να εντάξει τον όνομά του σε ένα κλειστό κλαμπ, με μοναδικά... μέλη έως σήμερα (10/01) τους Σαλάχ και Λεβαντόφσκι! Οι τρεις τους, έχουν βρει ήδη 15 γκολ σε ένα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά το εντυπωσιακό του επιτεύγματος, ωστόσο, βρίσκεται στο γεγονός πως το πράττουν για έκτη συνεχόμενη σεζόν!


Από την ήμερα άφιξής του στη Ρώμη, ο Τσίρο Ιμόμπιλε πήρε τα «ηνία» του αρχισκόρερ της Λάτσιο και δεν τα παρέδωσε σε κανέναν άλλον. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν άφησε και τα περιθώρια σε κάποιον να τα διεκδικήσει!

Μετά από πέντε σερί σεζόν στις οποίες αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του συλλόγου, βαδίζει ολοταχώς προς την έκτη, κάτι που αν το καταφέρει, θα τον τοποθετήσει -για ακόμα μία φορά- στο... πάνθεον του συλλόγου! Γιατί;

Κανείς παίκτης δεν κατάφερε να αποτελέσει τον πρώτο σκόρερ των «λατσιάλι» για περισσότερες από πέντε σερί σεζόν, αφού τόσο ο Σινιόρι, όσο και ο Πιόλα προπολεμικά, σταμάτησαν στην πενταετία. Ωστόσο, είτε το τέλος της φετινής σεζόν τον βρει πρώτο σκόρερ του συλλόγου, είτε όχι, αυτός έχει εξασφαλίσει μία αιώνια θέση στην ιστορία της Λάτσιο.

Στις 4 Νοεμβρίου του 2021, στο παιχνίδι των «αετών» με τη Μαρσέιγ για τους ομίλους του Europa League, ο Ιμόμπιλε βρήκε δίχτυα στο 49ο λεπτό. Το τελικό σκορ ορίστηκε στο 2-2, αλλά μικρή σημασία είχε στο τέλος της βραδιάς. Ο 31χρονος Ιταλός, βρήκε το 160ο γκολ του με τη φανέλα των Ρωμαίων, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον εμβληματικό, Σίλβιο Πιόλα!



Κοιτώντας από την απόσταση των 5,5 χρόνων που μας χωρίζουν από το καλοκαίρι του 2016, αποδεικνύεται πως εκείνα τα 9,5 εκατ. ευρώ, αποδείχθηκαν λίρα... εκατό για τη Λάτσιο. Πλέον, βρίσκεται στα 168 και αν κρίνουμε από τη συχνότητα με την οποία βρίσκει δίχτυα, σε μία ακόμα σεληνιασμένη σεζόν για τον ίδιο, ο αριθμός θα εκτοξευθεί σε επίπεδα, που θα φανούν μεγάλο εμπόδιο για όποιον επιχειρήσει να «σπάσει» το ρεκόρ του.

Μετά από 17 ματς στη Serie A, μετρά 15 γκολ και αποδεικνύει πως ανήκει στην ελίτ των σκόρερ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το μόνο ρεκόρ που του έχει μείνει για να εξασφαλίσει το «απόλυτο» ως παίκτης της Λάτσιο, είναι οι εννέα -συνολικά- σεζόν του Πιόλα, κατά τις οποίες αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας.


Μπορεί στις 20 Φεβρουαρίου ο Ιμόμπιλε να κλείνει τα 32 του χρόνια και να βαδίζει προς τα 33, αλλά με το συμβό λαιό του να εκπνέει το καλοκαίρι του 2026, ποιος μπορεί να αποκλείσει την ισοφάριση ενός ακόμα ιστορικού επιτεύγματος;

Η έκτη σερί πρωτιά πάντως, θεωρείται δεδομένη, από τη στιγμή που οι μόνοι που τον απειλούν είναι οι Πέδρο και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, με επτά γκολ έκαστος!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0