Πρόσωπα

Ο Εμμάνουελ Ντένις των τεσσάρων εκατομμύριων ευρώ οδηγεί την Γουότφορντ! (video)

Ο Εμμάνουελ Ντένις των τεσσάρων εκατομμύριων ευρώ οδηγεί την Γουότφορντ! (video)

Αν η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, στηρίζεται κάπου, σίγουρα αυτός είναι ο Εμμάνουελ Ντένις. Το BN Sports σας μεταφέρει πως η Γουότφορντ βλέπει μία μεταγραφή των… τεσσάρων εκατ. ευρώ, να μετατρέπεται σε ήρωα της ομάδας.

Η ομάδα που πρέπει να… «κλαίει» για τις κλήσεις του Κόπα Άφρικα, τότε αυτή είναι σίγουρα η Γουότφορντ. Οι κλήσεις της Εθνικής Νιγηρίας, που είναι και από τα φαβορί για την κατάκτηση, συμπεριέλαβε έναν ποδοσφαιριστή του αγγλικού συλλόγου που όχι απλά βοηθάει αλλά αποτελεί τον ηγέτη της τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Εμμάνουελ Ντένις. Ο Νιγηριανός φορ μπορεί να κόστισε μόλις τέσσερα εκατ. ευρώ στον αγγλικό σύλλογο αλλά στο χορτάρι δείχνει ποια είναι η πραγματική του αξία. Το ιδιαίτερο στατιστικό, η πίστη του Ρανιέρι και η ώρα για ένα μεγάλο βήμα.

Θέματα συμπεριφοράς του απέτρεψαν μία μεγάλη μεταγραφή…

Όταν αποκτήθηκε από τη Μπριζ, ο Εμμάνουελ Ντένις αντιλήφθηκε πως έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να γίνει ένα από τα ταλέντα που βγάζει το «εργοστάσιο» του βελγικού συλλόγου. Μέσα σε τρία χρόνια, εκτόξευσε σε τρελά ύψη τη τιμή του, φτάνοντας μέχρι και τα 17 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στην Ευρώπη μάγευε με τη φανέλα των Βέλγων, καθώς είχε πετύχει κρίσιμα γκολ κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και Ζενίτ.

Το όνομά του είχε αρχίσει να μπαίνει ψηλά στις λίστες των μεγάλων ομάδων, ωστόσο, η συμπεριφορά έγινε ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα πειθαρχικά παραπτώματα έδιναν και έπαιρναν σε μεγάλο βαθμό και η Μπριζ αναγκάστηκε να τον θέσει το περιθώριο. Ενδεικτικό πως αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό τον περασμένο Γενάρη στην Κολωνία επειδή δεν έπαιζε (!).

Το ταλέντο δεν χάνεται και ο Ρανιέρι το έδειξε…

Ο 24χρονος δεν πέτυχε στην Γερμανία και επέστρεψε στο Βέλγιο. Η Μπριζ παρέμενε κάθετη στο γεγονός πως δεν τον ήθελε στο ρόστερ της. Έτσι, το αποτέλεσμα ήταν να τον βάλει στη λίστα των αποχωρήσεων. Ο περίεργος χαρακτήρας του έκανε διστακτικές τις περισσότερες ομάδες, όχι όμως και τη Γουότφορντ. Ο Μουνιόθ έβλεπε στο βλέμμα του ένα ατόφιο ταλέντο και έπεισε τον αγγλικό σύλλογο να τον αγοράσει.

Το ποσό ήταν μόλις τεσσάρων εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή, που ένα με δύο χρόνια πριν, ο Ντένις κόστιζε σχεδόν 20 με 30 εκατ. ευρώ. Η απόλυση του Μουνιόθ δεν έριξε τον διεθνή επιθετικό. Αντίθετα, η πρόσληψη του Ρανιέρι του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε στα στατιστικά του. Το τέρμα κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν το 8ο για φέτος στο πρωτάθλημα, μαζί με τις πέντε ασίστ που έχει μοιράσει.

Μόνο Σαλάχ μπροστά του και το θέμα του Κόπα Άφρικα!

Για να καταλάβει κάποιος το τι έχει καταφέρει ο Ντένις, εκτός από το να είναι πρώτος σε γκολ και ασίστ στην ομάδα, πρέπει να κοιτάξει τα στατιστικά του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, μόνο ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι μπροστά του στο σύνολο που έχει αναμιχθεί σε γκολ της ομάδας του. Πιο αναλυτικά, ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ είναι μέσα σε 24 γκολ της ομάδας του Κλοπ.

Ο Ντένις, με το τελευταίο του τέρμα, βρίσκεται στα 13 και είναι δεύτερος στην σχετική κατηγορία. Όλα αυτά, δείχνουν πόσο σημαντικός είναι στα πλάνα του Ρανιέρι αλλά και πόσο θα λείψει στο ερχόμενο Κόπα Άφρικα. Ο 24χρονος είναι μεταξύ των εκλεκτών της Εθνικής Νιγηρίας και θα βρίσκεται εκτός πλάνων για ένα μήνα.

Είναι λογικό πως ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα πρέπει να ψαχθεί αρκετά ώστε να μην φανεί μεγάλο το κενό που θα αφήσει το διεθνής επιθετικός.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0