Πρόσωπα

Τζάστιν Τσε: Το (νέο) καμάρι των Ντάλας βάζει την Μπάγερν Μονάχου σε δεύτερες… σκέψεις! (video)

Τζάστιν Τσε: Το (νέο) καμάρι των Ντάλας βάζει την Μπάγερν Μονάχου σε δεύτερες… σκέψεις! (video)

Το διαμάντι του Τέξας που μετατράπηκε στην ευλογία του Ντάλας και έζησε τη μοναδική εμπειρία του Μόναχο. Ο Τζάστιν Τσε εντυπωσιάζει στο MLS και δείχνει πως η εμπειρία στη Μπάγερν, μόνο καλό του έκανε…

«Ο Τζάστιν είναι ένας στόπερ με πολλές δυνατότητες και το έδειξε πρόσφατα στις προπονήσεις. Σχεδιάζουμε να ενταχθεί στην ομάδα μας Κ19 αρχικά, αλλά θα έχει επίσης την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στο ροτέισον. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να δούμε πώς θα εξελιχθεί μαζί μας τους επόμενους μήνες». Τα λόγια προέρχονται από τον Γιόχεν Σάουερ. Ο υπεύθυνος των δοκιμαστικών της Μπάγερν Μονάχου στην Αμερική.

Ο Τζάστιν Τσε ήταν είναι το πρόσωπο που δέχεται τα εν λόγο κομπλιμέντα. Ήταν 17 ετών, όταν έκανε τους ανθρώπους του καμπ να του προσφέρουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, την ευκαιρία να αγωνιστεί ως δανεικός στους Βαυαρούς. Έχει περάσει μία ζωή στο Ντάλας και οι εμφανίσεις του πλέον, δείχνουν πως πολύ γρήγορα, θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Από… μωρό στους Ντάλας!

Μπορεί να γεννήθηκε στο Τέξας, όμως από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε στο Ντάλας. Ο λόγος ήταν πως η τοπική ομάδα, τον είχε τσεκάρει σε κάτι δοκιμαστικά και οι γονείς του ήθελαν να τον βοηθήσουν να πετύχει το όνειρό του. Το ταξίδι στην πολιτεία, ήταν η αφετηρία για το πιο όμορφοποδοσφαιρικό παραμύθι. Σε ηλικία έξι ετών, φοράει τα προπονητικά των Ντάλας και ξεκινάει την πορεία του.

Αρχικά ήταν επιθετικός, όμως τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν για έναν εξαιρετικό αμυντικό. Παρά το συχνό σκοράρισμα, οι προπονητές του επέλεξαν να γίνει στόπερ. Μάλιστα, είχε 18 γκολ σε 50 συμμετοχές με τα μικρά κλιμάκια. Ο νεαρός αμυντικός εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και γρήγορα μπήκε στα ραντάρ πολλών συλλόγων.

Το επαγγελματικό συμβόλαιο, τα δοκιμαστικά και το… ταξίδι!

Τα εξαιρετικά στατιστικά του, τον έφεραν γρήγορα στην πρώτη ομάδα και σε ηλικία 17 ετών, έγινε ο 7ος νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που υπογράφει επαγγελματικόσυμβόλαιο. Απευθείας, παραχωρήθηκε δανεικός στους North Texas, ομάδα που συνεργάζεται με τους Ντάλας για τους νέους ποδοσφαιριστές. Οι εμφανίσεις εκεί, τον έκαναν να μπει στην πρώτη γραμμή των επιλογών.

Έπαιξε σε δύο διαφορετικές θητείες, με έναν ή δύο μήνες σε κάθε μία. Συνολικά, έπαιξε 16 παιχνίδια με μία ασίστ απολογισμό, και όλα ως βασικός. Για ένα παιδί 17 ετών, έκανε απίστευτες επιδόσεις και έφερε τον εαυτό του πίσω στους Ντάλας για να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ. Κάπου εκεί, ωστόσο, γίνεται ενημέρωση για δοκιμαστικά στη Μπάγερν Μονάχου. Οι ποδοσφαιριστές που θα ξεχώριζαν, θα έφευγαν ως δανεικοί για τον γερμανικό σύλλογο για πέντε μήνες.

Ο ίδιος, κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα. Ο Αμερικανός αμυντικός ακολουθήσε τα βήματα του Αλφόνσο Ντέιβις και αρχικά τοποθετήθηκε στην Κ19. Αν έπειθε, θα υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Βαυαρούς αλλιώς θα επέστρεφε στους Ντάλας.

Δυσκολία στην προσαρμογή που του έκανε… καλό!

Στη Γερμανία τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμενε. Έπαιξε σε οκτώ παιχνίδι με την δεύτερη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου όμως δεν εντυπωσίασε τόσο ώστε να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ. Έτσι, με την ολοκλήρωση των πέντε μηνών, επέστρεψε στο Ντάλας, όπου ενσωματώθηκε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Αυτό, τελικά, στάθηκε υπέρ του.

Γρήγορα μπήκε στο βασικό σχήμα και έμεινε… εκεί. Μαζί με τον Ρικάρντο Πέπι αποτελούν τα κορυφαία ονόματα από τις ακαδημίες του συλλόγου. Οι 15 συμμετοχές μέχρι τώρα αλλά και οι τρεις ασίστ, δείχνουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, ειδικά στο μέλλον. Από την άλλη, ήδη έχει συμπεριληφθεί στις επιλογές της εθνικής των ΗΠΑ αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του. Το θετικό, βέβαια, είναι πως μπορεί να παίξει κάλλιστα και ως δεξί μπακ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0