Πρόσωπα

Ντεμαράι Γκρέι: Από την «μονομαχία» με τον Μακέντα στο καμάρι του Μπενίτεθ (video)

Ντεμαράι Γκρέι: Από την «μονομαχία» με τον Μακέντα στο καμάρι του Μπενίτεθ (video)

Πέτυχε ένα απίθανο γκολ απέναντι στην Άρσεναλ και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί της Έβερτον, δείχνοντας πως είναι η ελπίδα στην φετινή σεζόν του αγγλικού συλλόγου. Το BN Sports βρήκε την ιδιαίτερη ιστορία του με τον Φεντερίκο Μακέντα.

Η μαζική μετανάστευση από την Τζαμαϊκά στην Αγγλία και το Μπέρμιγχαμ έχει αφήσει το στίγμα της στο βρετανικό ποδόσφαιρο. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν αυτή την στιγμή, προέρχονται από εκείνες τις οικογένειες και ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο Ντεμαράι Γκρέι. Οι γονείς είναι από την Τζαμάικα και ο ίδιος έχει άμεσες ρίζες από εκεί, σε βαθμό που θα μπορούσε να αγωνιστεί με το εθνόσημό της.

Το τέρμα του απέναντι στην Έβερτον στο 91’ επί της Άρσεναλ, επανάφερε την ομάδα του Μπενίτεθ στον ίσιο δρόμο μετά από ένα μεγάλο και αρνητικό σερί και έδωσε την δική «σπίθα» για την φετινή ομάδα. Παρότι η χρονιά είναι… προβληματική, ο ίδιος έχει ήδη πέντε γκολ και δύο ασίστ σε 17 συμμετοχές και θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που απολαύσαμε σε Μπέρμιγχαμ και Λέστερ. Με την πρώτη, υπάρχει μία ιδιαίτερη ιστορία από πίσω.

Μία θέση στην πρώτη ομάδα ανάμεσα σε αυτόν και τον… Μακέντα!

Μπορεί να μην έπαιζαν στην ίδια θέση, ωστόσο το μέλλον του Ντεμαράι Γκρέι στην πρώτη ομάδα της Μπέρμιγχαμ, παιζόταν μεταξύ εκείνου και του… Φεντερίκο Μακέντα. Συγκεκριμένα, όταν ο Βρετανός εξτρέμ ήταν 17 ετών, ενσωματώθηκε στις προπονήσεις των ανδρών και πραγματοποίησε τις πρώτες του συμμετοχές. Την ίδια περίοδο, ο νυν επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε παραχωρηθεί δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Γενάρη της ίδια σεζόν.

Ο Ιταλός άσος τα πήγε εξαιρετικά με δέκα γκολ σε 20 συμμετοχές και όλα έδειχναν πως θα παρέμενες στον αγγλικό σύλλογο. Ωστόσο, ο Λι Κλαρκ έμεινε έκπληκτος από τις ικανότητες του Γκρέι, ο οποίος πριν καν ενηλικιωθεί, είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του μέσα από επτά συμμετοχές. Παράλληλα, είναι ένα παιδί που ανήκει από τα 11 χρόνια του στον σύλλογο και μεγάλωσε μέσα από τα «σπλάχνα» του.

E4f9TLp.jpg

Ανδρώθηκε και… μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη Premier League!

Ο δρόμος ήταν ανοιχτός. Ο νεαρός εξτρέμ έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και σύντομα, μπήκε στα ραντάρ των μεγάλων ομάδων. Σε 78 ματς σε όλες τις διοργανώσεις είχε πετύχει οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ, ανεβάζοντας παράλληλα και την αξία του. Το όνειρο του είχε πραγματοποιηθεί και το επόμενο βήμα, ήταν να κάνει την διαφορά στο ανώτερο επίπεδο.

Τον Γενάρη του 2016, η Λέστερ, η οποία έκανε πρωταθλητισμό εκείνη τη σεζόν, έβγαλε από τα ταμεία της περίπου πέντε εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο 20χρονος εξτρέμ ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της 2ης κατηγορίας και ο κατάλληλος για να είναι μέλος του ροτέισον. Η κατάκτηση της Premier League στο τέλος της σεζόν ήταν αυτό που αρκούσε για να τον εκτοξεύσει και πάλι.

Έμεινε για συνολικά πέντε χρόνια στις «αλεπούδες», εξαντλώντας όλο το συμβόλαιό του. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης, ο ίδιος δεν δέχθηκε να την κάνει. Ήθελε κάτι διαφορετικό. Το βήμα παραπάνω και σε άλλη χώρα, αφού στην ώριμη ηλικία των 25 ετών, μία νέα πρόκληση θα αναγεννούσε την καριέρα του. Μαζί, κουβαλούσε τις 169 εμφανίσεις με τη Λέστερ αλλά και τα 13 γκολ με τις 17 ασίστ που είχε ως απολογισμό.

Δεν μπορούσε μακριά από το Νησί…

Τον περασμένο Γενάρη, η Λέστερ εκμεταλλεύεται την τελευταία ευκαιρία που είχε να τον πουλήσει και με μόλις δύο εκατ. ευρώ, τον παραχωρεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο γερμανικός σύλλογος είναι γνωστός σε τέτοιες μεταγραφές αλλά με τις «ασπιρίνες» ήταν κάκιστος. Σε μόλις 12 συμμετοχές πρόσφερε τον φτωχό απολογισμό του ενός γκολ και των δύο ασίστ.

Φαινόταν πως μακριά από την Αγγλία δεν του βγαίνει κάτι. Μέσα σε έξι μήνες, είχε μείνει εκτός πλάνων και έψαχνε τον επαναπατρισμό. Η Έβερτον του άνοιξε την πόρτα και εκείνος την δέχθηκε αμέσως. Με το ίδιο ποσό με το οποίο πήγε στη Γερμανία, επέστρεψε και για τα «ζαχαρωτά». Ήδη, αυτό λειτουργεί υπέρ του.

Σε μία κακή σεζόν για την ομάδα του Μπενίτεθ, ο Βρετανός εξτρέμ έχει λύσει τα χέρια του Ισπανού τεχνικού καθώς έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ και δύο ασίστ. Αποκορύφωμα, το γκολ στο 91’ επί της Άρσεναλ που έφερε τη νίκη μετά από καιρό.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0