Πρόσωπα

Το «έπος» των 801 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει τέλος, μόνο αρχή! (video)

Το «έπος» των 801 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει τέλος, μόνο αρχή! (video)
Ένα νέο επίτευγμα, μία νέα κορυφή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα δύο γκολ απέναντι στην Άρσεναλ (02/12, 3-2) έκριναν το ντέρμπι και τον κατέστησαν ως τον πρώτο και μόνο ποδοσφαιριστή με 800+ γκολ στην καριέρα του! Στην πορεία προς αυτό το «Έβερεστ», όμως, κάθε ποδοσφαιρικό -και μη- δεδομένο, καταλύθηκε.
«Το επίτευγμά του είναι απλώς εξωπραγματικό». Τι περισσότερο μπορούσε να σχολιάσει, άραγε, ακόμα κι ένας εμβληματικός σκόρερ, όπως ο Άλαν Σίρερ για τα 801 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο;
 
Ο Πορτογάλος δείχνει να έχει βρει το ελιξήριο αν όχι της νεότητας, της σταθερότητας. Από την ημέρα που αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και άρχισε να μετακινείται προς την κορυφή της επίθεσης, ο ποδοσφαιρικός κόσμος απλώς μένει να κοιτά και κυρίως να μετρά, τα όσα αφήνει πίσω του στο σφύριγμα κάθε λήξης, που πλέον αρχίζουν και φαντάζουν ακόμα δυσκολότερα, από τη στιγμή που πλησιάζει τα 37 του χρόνια!

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, άνοιξε το σκορ στο Σούπερ Καπ Ιταλίας, απέναντι στη Νάπολι (20/01) και έφτασε τα 760 γκολ, για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών. Στο ντέρμπι με την Άρσεναλ ήρθε η κατάκτηση μίας νέας κορυφής: αυτής των 801 γκολ και παρότι βρίσκεται στο έτος υπ' αριθμόν 36 της ηλικίας του, φαίνεται πως το «παραμύθι» δεν θα τελειώσει άμεσα.
 
Μέσα σε μία τόσο προβληματική και ασταθή χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει μία -αν όχι η μόνη- σταθερά των «κόκκινων διαβόλων». Άπαντες γνωρίζουν πως στη δύσκολη στιγμή, με κάποιον μαγικό ή απλώς κυνικό, και συχνά δυσανάλογο με την ηλικία του, τρόπο, θα δώσει τη λύση. Το έκανε από την πρώτη συμμετοχή μετά την επιστροφή του απέναντι στη Νιούκαστλ (11/09, 4-1) όταν σκόραρε δις, το συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τελευταίο θύμα του την Άρσεναλ (02/12, 3-2). Ο απολογισμός του; Σε 16 παιχνίδια έχει 12 γκολ και πέντε ασίστ.

Πλέον, όλα βρίσκονται στα δικά του... πόδια. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που τοποθέτησε στην πρώτη θέση του τριψήφιου που αναφέρεται στα τέρματά του, τον αριθμό οκτώ. Για να το πράξει χρειάστηκε 5 γκολ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, 450 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 101 με τη Γιουβέντους, 115 με την εθνική Πορτογαλίας και φυσικά, τα 130 με την Μάντσεστερ Γιουνάινεντ. Όλα ξεκίνησαν, όμως, από εδώ.


Κλείνοντας, στον απόηχο του παιχνιδιού με τους «κανονιέρηδες» κυκλοφόρησε μία φωτογραφία, που ήθελε μέσω των μαθηματικών να δείξει το μέγεθος του επιτεύγματος. 
 
Χαρακτηριστικά ανέφερε, πως για να πετύχει κανείς 800 γκολ στην καριέρα του, πρέπει για είκοσι σερί σεζόν να βάζει τουλάχιστον 40 γκολ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έκανε πράξη και με το παραπάνω! Μόνο που στην 20η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας, «έσπασε» το φράγμα και κρίνοντας από τη δίψα του για διάκριση, το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας μάλλον δεν περνά ούτε σαν σκέψη απ' το μυαλό του.
 
Αν στα 36 του χρόνια, βρίσκει 12 γκολ σε 16 παιχνίδια της Premier League και του Champions League, των κορυφαίων και πιο απαιτητικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου, γιατί να το σκεφτεί;

Φάνης Τσοκανάς
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0