Πρόσωπα

ΝτεΜάρκους Κάζινς: Ή τώρα με τον Γιάννη ή ποτέ…

ΝτεΜάρκους Κάζινς: Ή τώρα με τον Γιάννη ή ποτέ…
Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ πυροδότησαν τη «βόμβα ελεγχόμενου ρίσκου» ΝτεΜάρκους Κάζινς και στοχεύουν να κάνουν τον πρώην σούπερ σταρ των Κινγκς να θυμηθεί για λίγο τα παλιά...
Σχετικά Άρθρα

Οι Μιλγουόκι Μπακς ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον πρώην All Star, ΝτεΜάρκους Κάζινς, για μη εγγυημένο συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Τα «ελάφια» προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν πληθωρικό ψηλό που θα τους δώσει βάθος και αν καταφέρει να ενσωματωθεί αρμονικά με το υπόλοιπο σύνολο μπορεί να τους... απογειώσει επιθετικά.

Η προσθήκη ψηλού ήταν επιτακτική για τους πρωταθλητές, καθώς ο Μπρουκ Λόπεζ ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη μέση το οποίο θα τον κρατήσει για καιρό στα «πιτς». Από πίσω του υπάρχει μόνο ο «άγουρος» ακόμα Γεωργιανός σέντερ, Σάντρο Μαμουκελασβίλι, ο οποίος προορίζεται κυρίως για τη G-League.

Ο Κάζινς έρχεται να βοηθήσει με τη δυναμική του στο ζωγραφιστό, την έφεση στα ριμπάουντ αλλά και το αξιόπιστο μακρινό σουτ, το οποίο θα τον κάνει ένα ταιριαστό δίδυμο με το Γιάννη στις θέσεις των ψηλών. Ο χαρακτήρας του είναι ένα βασικό μελανό σημείο, με τις τεχνικές ποινές να αποτελούν σήμα κατατεθέν του. Ο οργανισμός των Μπακς ευελπιστεί ότι είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς και να τον εντάξει αρμονικά όπως συνέβη και με τον Πόρτις, που πριν έρθει στα ελάφια θεωρούνταν «προβληματικός» χαρακτήρας και πλέον έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Από το ζενίθ των Κινγκς στο ναδήρ του σήμερα

Ο Κάζινς επιλέχθηκε στο νούμερο 5 του ντραφτ πίσω στο 2010 και κατάφερε μέχρι και το 2017 να έχει συνεχώς ανοδική πορεία γράφοντας εξαιρετικά νούμερα και συμμετέχοντας σε 4 All Star Game. Τα τελευταία του χρόνια στους Κινγκς δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα αποδυτήρια με τις παραξενιές και τα «καπρίτσια» του. Έβαζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα θεωρώντας ότι αποτελεί μεγαλύτερο «μέγεθος» από τους μέτριας δυναμικής «Βασιλιάδες». Η συμπεριφορά του σε αρκετές περιπτώσεις ήταν άκρως αντιεπαγγελματική.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε στο trade που τον έφερε στους Πέλικανς και το πλευρό του Άντονι Ντέιβις. Αυτή ήταν και η αρχή της καθίζησης της καριέρας του άλλοτε κορυφαίου ψηλού της λίγκας. Τον Ιανουάριο του 2018 έκοψε τον αριστερό αχίλλειο τένοντα, μένοντας εκτός για έναν ολόκληρο χρόνο. Όντας τραυματίας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπερηχητικών Γουόριορς εκείνης της εποχής, υπογράφοντας για ένα χρόνο.

Στα μισά της σεζόν επέστρεψε, όμως η τύχη του γύρισε και πάλι την πλάτη καθώς υπέστη ρήξη αριστερού τετρακέφαλου. Βιάστηκε να επιστρέψει για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τους πολεμιστές, όμως ήταν σκιά του καλού του εαυτού.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στους Λέικερς. Πριν προλάβει όμως να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τους Λιμνανθρώπους, έπαθε ρήξη χιαστού και τα πάντα έμοιαζαν να καταρρέουν οριστικά.

Τον Δεκέμβριο του 2020 συμφώνησε με τους Ρόκετς, όμως προς έκπληξη πολλών, αποδεσμεύθηκε λίγους μήνες μετά, μόλις είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Τη χρονιά ολοκλήρωσε στους διεκδικητές Κλίπερς, που σε δέκα μέρες κατάφερε να τους πείσει να του δώσουν συμβόλαιο. Εκεί είχε μια σχετικά αξιοπρεπή παρουσία με τον προπονητή του όμως να μην τον εμπιστεύεται πολύ στα play offs.

Εν αρχή πάντως ο «αμφιλεγόμενος παικταράς» από την Αλαμπάμα θα πάρει λογικά αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι να επιστρέψει ο Λόπεζ και αν αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει, θα αποτελέσει μια χρυσή εφεδρεία όταν θα κρίνονται τα πάντα. Ιδανικά, αν καταφέρει να φτάσει έστω στο 50% των επιδόσεων που είχε προ πενταετίας, τότε καλή τύχη στους άλλους επίδοξους «άρχοντες» του φετινού δαχτυλιδιού…

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0