Πρόσωπα

Τζέιμς Μάντισον: «Χάλασε» το μυαλό του το καλοκαίρι, είναι σε διαφωνία με τον Ρότζερς, αλλά εξακολουθεί να είναι ο πρωταγωνιστής της Λέστερ! (video)

Τζέιμς Μάντισον: «Χάλασε» το μυαλό του το καλοκαίρι, είναι σε διαφωνία με τον Ρότζερς, αλλά εξακολουθεί να είναι ο πρωταγωνιστής της Λέστερ! (video)

Μπορεί ο Τζέιμς Μάντισον να έχει χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα της Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, όμως όταν μπαίνει στο ματς, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει τον λόγο. Μία ματιά στα πεπραγμένα του απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας, είναι αρκετά…

Πρόκειται σαφώς για έναν εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών που διαθέτει στις τάξεις της η Λέστερ την τελευταία τριετία. Αποκτήθηκε από τη Νόριτς, με την οποία πρόλαβε να πανηγυρίσει και άνοδο στην Premier League, διακρίθηκε με τα «καναρίνια» και η σεζόν του προ τετραετίας, με 14 γκολ και 8 ασίστ σε 44 ματς, αποδείχθηκε το εισιτήριό του για τις «αλεπούδες».

Ο λόγος φυσικά για τον Τζέιμς Μάντισον. Τον Άγγλο επιτελικό μέσο που εδρεύει στο Κινγκ Πάουερ, ξεχωρίζει για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά αισίως δεν θυμίζει σε τίποτα τις περσινές του εμφανίσεις με την φανέλα της ομάδας του.

Η θέση του βασικού δεν είναι πλέον δεδομένη και ο Μπρένταν Ρότζερς επιλέγει να μην του δίνει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί, θέλοντας κατά βάση να τον «τιμωρήσει» για την λανθασμένη νοοτροπία που τον διακρίνει.

Πιθανώς, η έντονη μεταγραφολογία το καλοκαίρι γύρω από το όνομά του να τον επηρέασε. Η Άρσεναλ τον προσέγγισε αλλά η τιμή των 80 εκατομμυρίων κρίθηκε απαγορευτική, ενώ και η Τότεναμ με την Τσέλσι εξέτασαν την περίπτωσή του, δίχως όμως να καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως χρειάζονται έναν τέτοιου είδους ποδοσφαιριστή στο ρόστερ τους.

Τα 12 φετινά ματς του Μάντισον στην Premier League, το ένα γκολ και οι «μηδενικές» ασίστ που σαφώς και αποτελούν ισχυρό πλεονέκτημά του, καθιστούν σοβαρό το πρόβλημα που έχει προκύψει στο μυαλό του. Ο ίδιος θέλει να αγωνίζεται παραπάνω, τα 650 λεπτά που έχει «πάρει» του φαίνονται λίγα, και ο Ρότζερς το κάνει εσκεμμένα για να τον θέσει σε εγρήγορση και να τον πείσει πως στο ποδόσφαιρο μετρά η προσπάθεια και η εξέλιξη.
0_James-Maddison-9.jpg

Εν τέλει, εκ του αποτελέσματος, μάλλον αμφότεροι βγαίνουν χαμένοι. Ο Βορειοϊρλανδός για την απόφασή του και ο Άγγλος μεσοεπιθετικός για την «αδιαφορία» που συχνά-πυκνά τον διακρίνει.

Πειστικότερο συμπέρασμα άλλωστε από την εμφάνιση του απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας δεν υπάρχει. Εκεί ο Μάντισον ήταν εξαιρετικός. Σημείωσε εκπληκτικό γκολ στο 21’, μία ασίστ για το τρίτο γκολ στο 32’ και είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ της ομάδας του, μόλις για τρίτη φορά στο διάστημα παρουσίας του στην Λέστερ!


Στο «ιστορικό» ματς της Λέστερ, με τρία γκολ στο πρώτο μέρος μόλις για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή της ιστορία, ο Άγγλος την «πήρε» από το χέρι και συνέβαλλε στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Αυτό αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πως ο Τζέιμς Μάντισον έχει το ταλέντο και οφείλει να το εξελίξει. Έτσι θα μπορεί να έχει και απαιτήσεις από τον εκάστοτε προπονητή του, προτού προκύψει η πρόταση που θα τον κάνει να επιστρέψει για τα καλά στον… πρότερο εαυτό του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0