Πρόσωπα

Τζέιντον Σάντσο: Σκόραρε, εντυπωσίασε και αρχίζει την... απόσβεση των 85 εκατ. ευρώ (video)

Τζέιντον Σάντσο: Σκόραρε, εντυπωσίασε και αρχίζει την... απόσβεση των 85 εκατ. ευρώ (video)

Φτάσαμε τέλη Νοέμβρη για να αντιληφθούμε ότι ο Τζέιντον Σάντσο αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το BN Sports σας εξηγεί τους λόγους που δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα.

Σχετικά Άρθρα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την επιθυμία της να αποκτήσει τον Τζέιντον Σάντσο, έναντι 85 εκατ. ευρώ. Ήταν και μία από τις μεγαλύτερες του καλοκαιριού, ωστόσο ο Άγγλος εξτρέμ, δεν είχε καταφέρει να εμφανιστεί ενεργά στην δημιουργία των «κόκκινων διαβόλων». Τα λεφτά δεν είχαν δικαιολογηθεί και εκείνος βυθιζόταν μαζί με την ομάδα στον πάτο.

Η απόλυση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έστω και αργά, έφερε νέο αέρα στον σύλλογο. Κάτι που βγήκε στην Ισπανία και στο ματς με τη Βιγιαρεάλ για τους ομίλους του Champions League. Ο Σάντσο ήταν ένα από τα παιδιά που έβγαλαν μάτια στην πρώτη μέρα της μετά-Σόλσκιερ εποχής. Γκολ, συμμετοχή στην επίθεση και η αφετηρία ενός μεγάλου ταλέντου.

Ακόμα και με Ντόρτμουντ είχε καλύτερο ξεκίνημα…

Η «κλοπή» της Ντόρτμουντ από την Μάντσεστερ Σίτι, το καλοκαίρι του 2017, ήταν ο Τζέιντον Σάντσο. Σε ηλικία 17 ετών, ο Βρετανός εξτρέμ έκανε το κλικ στους Βεστφαλούς και με σχεδόν οκτώ εκατ. ευρώ, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Γερμανία. Μέσα σε μία τετραετία εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα εξτρέμ του κόσμου και το ταλέντο του έγινε γνωστό σε κάθε άκρη του αθλήματος. Η τιμή του έφτασε μέχρι και τα 125 εκατ. ευρώ αλλά τελικά πουλήθηκε με 85 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αρχή του, ωστόσο, δεν ήταν αναμενόμενη. Συγκεκριμένα, το παρθενικό του γκολ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πέτυχε έπειτα από 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, αντίθετα με την Ντόρτμουντ, που το έκανε σε μόλις εννιά. Μάλιστα, σε εκείνον τον αγώνα με την Λεβερκούζεν, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του 4-0, καθώς είχε και δύο ασίστ. Ο ίδιος, έδειξε ότι μόλις «ξεμπούκωσε», ξεκίνησε μία εξαιρετική πορεία στη συνέχεια.

Τα έκανε… όλα!

Στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε τον Σάντσο που ήθελε. Τον άνθρωπο για τον οποίο έδωσε 85 εκατ. ευρώ και, επιτέλους, αρχίζει να τα παίρνει… πίσω. Ένα δύσκολο ματς, στο οποίο ο αγγλικός σύλλογος ήθελε μόνο τη νίκη για να προκριθεί και μαθηματικά στους «16» του Champions League. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ αλλά το «κερασάκι» στην τούρτα, έβαλε ο Τζέιντον Σάντσο στο 91’.

Ο 21χρονος εξτρέμ έκανε την δουλειά… σωστά αλλά το θέμα είναι τι είχε καταφέρει σε ολόκληρο το ματς μέχρι εκείνη την στιγμή. Συγκεκριμένα, εκτός από το παρθενικό του γκολ, έδειξε για ακόμη μία φορά πως το δεξί φτερό είναι η θέση που τον βολεύει. Από εκεί και πέρα, έσπασε όλα τα κοντέρ καθώς ήταν πρώτος σε πάσες μέσα στην περιοχή (3), σε ντρίμπλες (4), σε ανάκτηση κατοχής (7) και κουβάλημα της μπάλας στο τρίτο μισό (3). Παράλληλα, είχε δύο πάσες «κλειδιά» αλλά και πέντε τελικές προσπάθειες.

Από εκεί και πέρα, ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου μεσοεπιθετικά και μαζί με τον Ράσφορντ, ταλαιπωρήσαν αρκετά την αντίπαλη άμυνα. Φυσικά, αυτή η εμφάνιση μόνο χαμογέλα έφερε στις τάξεις της ομάδας, καθώς οι άνθρωποί της θα ήθελαν να δουν τα λεφτά που έδωσαν, να αποδίδουν στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο σίγουρο, είναι πως ο Σάντσο δεν ταίριαζε, όπως φαίνεται, στο πλάνο του Σόλσκιερ.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0