Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Πορτογάλο στις ευρωπαϊκές βραδιές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Πορτογάλο στις ευρωπαϊκές βραδιές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; (video)

Είναι ευρέως γνωστό πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο χαρακτηριζόταν ανέκαθεν από ένα… μαγικό χάρισμα. Τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στις κρίσιμες περιόδους και στα μεγάλα ματς της ομάδας που εκπροσωπεί. Τα χρόνια πέρασαν αλλά το χάρισμά του παραμένει αναλλοίωτο. Μία ματιά στα ρεκόρ του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απλώς το επιβεβαιώνει!

Σχετικά Άρθρα

Ήταν δεδομένο και πριν από την αναμέτρηση απέναντι στην Βιγιαρεάλ πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είτε με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία, είτε χωρίς, είναι ο… άνθρωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ευρωπαϊκές της νύχτες. Κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο», απλώς το απέδειξε και πάλι, «γράφοντας» ιστορία!

Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά σκοράροντας. Όταν όλοι είχαν «κολλήσει», όταν το ματς στην Ισπανία έμοιαζε πως θα καταλήξει στην ισοπαλία, αυτός επέλεξε και πάλι να διαδραματίσει κομβικό ρόλο. Να βρει δίχτυα, να αποτελέσει τον πρώτο ποδοσφαιριστή που κάνει τον Μάικλ Κάρικ να πανηγυρίσει στο ντεμπούτο του και να βάλει σε θέση οδηγού τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό συνέβη στο 78ο λεπτό, στην 21η συνάντησή του με την Βιγιαρεάλ, σε ολόκληρη την καριέρα του, η οποία, αναλογικά με τις συμμετοχές του, αποτελεί και την 3η του αγαπημένη αντίπαλο. Πέτυχε το 15ο γκολ του απέναντί της και αυτομάτως «έπιασε» ένα μοναδικό ρεκόρ, όντας ο μοναδικός ποδοσφαιριστής αγγλικής ομάδας, ο οποίος βρίσκει δίχτυα στα πέντε πρώτα του παιχνίδια, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

FE54En9XwAUuWy5_1.jpg

Δεν το έχει επαναλάβει κανένας ποτέ. Αλλά αν δεν το κατόρθωνε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ποιος άλλος θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει; Άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το 4ο συνεχόμενο γκολ του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το πέμπτο του γκολ συνολικά φέτος στο Champions League, με το 65% αυτών να έχει επιτευχθεί, μετά το 80ο λεπτό της εκάστοτε αναμέτρησης.

Για ακόμη μία φορά, η εμφάνισή του στον θεσμό που έχει ταυτιστεί με το όνομά του, ήταν μοναδική. Γκολ ο ίδιος, νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόκριση στους «16» και ρεκόρ 90 ετών για τον Μάικλ Κάρικ, όντας ο πρώτος Άγγλος τεχνικός, τα τελευταία 90 χρόνια που συνδυάζει ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Όλα αυτά βεβαίως, επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο φροντίζει διαρκώς να επιβεβαιώνει πως ακόμη και στα 36 του χρόνια, είναι ο πρωταγωνιστής! Αγωνίζεται στην Αγγλία, επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αλλά δεν έπαψε ποτέ να… λατρεύει να «πληγώνει» τους Ισπανούς, με την Μπαρτσελόνα, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Βιγιαρεάλ, την Βαλένθια και την Σεβίλλη να έχουν δεχθεί από τον Πορτογάλο… 102 γκολ σε 128 ματς.

Η παράδοσή του απέναντι σε ισπανικούς συλλόγους συνεχίστηκε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαντάζει ασταμάτητος και δικαιώνει τον Σερ Άλεξ Φέγκιουσον. Στην… αγαπημένη του διοργάνωση αποφασίζει αυτός και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τουλάχιστον στην Ευρώπη, μπορεί να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0