Πρόσωπα

Μετεξεταστέοι… πολυτελείας: Αζάρ και Ντεμπελέ δεν έχουν συμμετοχή στα μισά ματς των ομάδων τους!

Μετεξεταστέοι… πολυτελείας: Αζάρ και Ντεμπελέ δεν έχουν συμμετοχή στα μισά ματς των ομάδων τους!

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διαφέρουν σε πολλά, αλλά στις περιπτώσεις των Εντέν Αζάρ και Ουσμάν Ντεμπελέ, ο «πονοκέφαλός» τους μοιάζει κοινός, με τις δύο πανάκριβες επενδύσεις τους να μην έχουν λάβει μέρος ούτε στο 50% των αναμετρήσεων των ομάδων τους!

Ουσμάν Ντεμπελέ και Εντέν Αζάρ. Δύο ονόματα, μία αρκετά κοινή και… πονεμένη -οικονομικά και αγωνιστικά- ιστορία για τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

Το «εισιτήριο» του πρώτου για το Καμπ Νου κόστισε 135 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2017, ενώ ο δεύτερος για να ντυθεί στα «λευκά» χρειάστηκε να βγουν 115 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των «Μερένχες».

Εκτός από το… αλμυρό οικονομικό σκέλος, ωστόσο, οι ιστορίες έχουν ακόμα ένα κοινό χαρακτηριστικό: την μικρή συμμετοχή, άρα και συνεισφορά, αφού ο Ντεμπελέ απουσίασε 684 ημέρες όντας τραυματίας, ενώ ο Αζάρ 419!
Εικόνα


Δεν έπιασαν ούτε τη βάση!

Αμφότεροι δεν έχουν αγωνιστεί ούτε στα μισά παιχνίδια των ομάδων τους από την ημέρα απόκτησής τους!

Ο Ντεμπελέ μετά από τέσσερα χρόνια στη Βαρκελώνη έχει παίξει στο 49.6% των παιχνιδιών των «μπλαουγκράνα». Σε απλούς αριθμούς; Στα 119 από τα 240 παιχνίδια! Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι 684 ημέρες απουσίας του μεταφράζονται σε 1.8 χρόνια!

Στην αντίπερα όχθη, στα δύο χρόνια παρουσίας του στη Μαδρίτη, ο Αζάρ έχει ελαφρώς μικρότερη συμμετοχή. Από τα 119 παιχνίδια της «Βασίλισσας» έχει αγωνιστεί στα 54. Το ποσοστό του δεν αγγίζει ούτε τη βάση, αφού φτάνει έως το 45.4%!

Η συνεισφορά του ακολουθεί τον αριθμό των συμμετοχών του. Με λίγα λόγια, βρίσκεται στα… τάρταρα! Στα 54 αυτά παιχνίδια έχει συμβάλει μόνο σε 12 γκολ, σκοράροντας πέντε φορές και μοιράζοντας επτά ασίστ.

Τουλάχιστον, στην περίπτωση του Ντεμπελέ, τα έως τώρα πεπραγμένα του, μόνο απογοητευτικά δεν είναι.

Κρίνοντας με «ψυχρή» ματιά τους αριθμούς του, γίνεται αντιληπτό πως περίπου στα μισά ματς που έπαιξε, έχει άμεση συμμετοχή σε 50 γκολ της Μπαρτσελόνα! Τα 30 τα πέτυχε ο ίδιος, ενώ τα υπόλοιπα 20 τα δημιούργησε!

Καθόλου άσχημα, αλλά συνεχίζει να λείπει η σταθερότητα και αυτές οι «εκλάμψεις» δεν είναι αρκετές για ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.


Μετεξεταστέοι, αλλά…

Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και η Μπαρτσελόνα δείχνουν να διάθεση να στηρίξουν την -ακριβή- τους επένδυση.

Από την πλευρά των Καταλανών τονίζεται πως ο Ντεμπελέ αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο με μεγάλη μελλοντική αξία, την ώρα που φέρεται να αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Τσάβι. Πρώτος στόχος είναι τόσο η παραμονή του στον σύλλογο -καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι το 2022- όσο και να βελτιωθεί αγωνιστικά.

Όσον αφορά την περίπτωση του Εντέν Αζάρ, δεν θυμίζει, πλέον, σε τίποτα τον παίκτη που απέκτησαν οι Ισπανοί από την Τσέλσι πριν δύο χρόνια! Συνεχίζει να λογίζεται ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, αφού έχει συμβόλαιο έως το 2024, αλλά ο χρόνος μοιάζει να κυλά αντίστροφα.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ συνεχίζει να πιστεύει πως μπορεί να προσεγγίσει τον παίκτη που αγόρασε κάποτε για 115 εκατ. ευρώ, αλλά προς το παρόν, οι ειδικοί που εξετάζουν την περίπτωσή του, ακόμη αναζητούν τα αίτια των τόσων σωματικών προβλημάτων. 

Όσο για τον νυν προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι; Όπως ξεκαθάρισε πριν το φετινό Classico (24/10), προτιμά άλλους ποδοσφαιριστές.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0