Πρόσωπα

Είναι ο Σαούλ έτοιμος να γυρίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης; - Οι 90 ημέρες στο Λονδίνο και την Τσέλσι και το… 1,5 ματς που έχει πάρει μέρος!

Είναι ο Σαούλ έτοιμος να γυρίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης; - Οι 90 ημέρες στο Λονδίνο και την Τσέλσι και το… 1,5 ματς που έχει πάρει μέρος!

Μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού στην Premier League αποδεικνύεται… προς το παρόν ο Σαούλ Νίγκεθ, ο οποίος άφησε την Ατλέτικο Μαδρίτης και υπέγραψε το μονοετή δανεισμό του στην Τσέλσι, όπου βρίσκεται μεταξύ πάγκου και… εξέδρας, και έχει αγωνιστεί συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις, για σχεδόν 1,5 παιχνίδι!

Σχετικά Άρθρα

Ήταν τελευταία ημέρα των μεταγραφών και «βαθύ» καλοκαίρι όταν ο Σαούλ Νίγκεθ συμφωνούσε με την Τσέλσι και τον Τόμας Τούχελ, και έπαιρνε την απόφαση να αφήσει για πρώτη φορά την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από επτά χρόνια, προκειμένου να μεταβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα πρωτάθλημα που δεν εδρεύει στην Ισπανία.

Ανδρώθηκε άλλωστε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ επί της ουσίας δεν είχε αφήσει ποτέ την πόλη του, αφού εν συνεχεία μετέβη στο Βαγιέκας. Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, διέπρεψε και διακρίθηκε, και το 2014 ο Τσόλο Σιμεόνε αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία του.

Ο Ισπανός την «άρπαξε» από τα μαλλιά. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα, έλαβε μέρος σε δύο, αν και αποτυχημένους, τελικούς Champions League, αλλά πλέον ο… χρόνος έδειχνε πως κυλά κατά του.

Στην Ατλέτικο αναζητούσαν μία ανανέωση στον χώρο του κέντρου, μετά και την φυγή του Τόμας Πάρτεϊ για την Άρσεναλ, και ο ίδιος αναζητούσε μία νέα πρόκληση, ώστε να μπορέσει να αποδείξει πως το στυλ παιχνιδιού του, είναι δυνατό να αποδειχθεί ευεργετικό και σε κάποια άλλη χώρα πέραν της Ισπανίας.

Η Τσέλσι αποτελούσε την ιδανική περίπτωση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά το νικηφόρο τελικό με την Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι, επιζητούσε μία περαιτέρω ενίσχυση στα χαφ, και ο Σαούλ Νίγκεθ δεν φοβήθηκε τον ανταγωνισμό. Συμφώνησε με τους Λονδρέζους, κατέληξε με μονοετή δανεισμό στην Αγγλία, αλλά άμεσα διαπίστωσε πως «όταν έχεις μπροστά σου τους Καντέ, Ζορζίνιο και Κόβασιτς, πιθανότατα θα είσαι η τέταρτη επιλογή».

Και ήταν αλήθεια, με τον… χρόνο να μην κάνει λάθος για δεύτερη φορά στην δική του περίπτωση. Μετά από 90 «γεμάτες» ημέρες στις τάξεις των «μπλε», ο Τόμας Τούχελ εξακολουθεί να τον θεωρεί την… τελευταία του επιλογή για το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.
FDvYsGBXsAEg_Wn.jpg

Ο Σαούλ έχει αγωνιστεί αθροιστικά 238 λεπτά, ενώ αν διακρίνουμε τις διοργανώσεις, ο χρόνος συμμετοχής του στην Premier League και το Champions League, ορίζεται στην… μία ώρα αγώνα (62 λεπτά).

Τα λεπτά που απομένουν, του αποδόθηκαν στο Λιγκ Καπ (166’), αλλά σε κάθε περίπτωση, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Σαούλ έχει αγωνιστεί συνολικά, για κάτι περισσότερο από 2,5 ημίχρονα!

Δεν έχει συμμετάσχει σε κάποιο γκολ της Τσέλσι, και η τελευταία του συμμετοχή σε τέρμα σε επίπεδο πρωταθλήματος, ανεξάρτητου χώρας, χρονολογείται στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, και στην επικράτηση της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Θέλτα, με 2-1. Η πρώτη και η δεύτερη αγωνιστική της La Liga σηματοδότησαν και την τελευταία φορά που ήταν βασικός σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, σε κάποιο εκ των δύο πρωταθλημάτων που τον έχουν φιλοξενήσει στην τρέχουσα σεζόν.

Φτάνουμε λοιπόν στο… σημείο μηδέν. Δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις απαιτήσεις της Premier League αλλά μπορεί να το κάνει; Δεν «κάνει» για το εν λόγω πρωτάθλημα και θα επιστρέψει στην Ισπανία; Ή κάτι ενδιάμεσο; Αν η τρίτη επιλογή μοιάζει πιο ορθολογική, τότε οι Άγγλοι έχουν δίκιο που υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία εκ των χειρότερων μεταγραφών της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια.

Οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Και μία ενδεχόμενη απόφαση φυγής του από το Λονδίνο τον Ιανουάριο από τον Τόμας Τούχελ, θα αποτελούν και το χαρακτηριστικότερο τεκμήριο, των 90 ημερών που έχει βιώσει στην Τσέλσι ο Σαούλ Νίγκεθ!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0