Πρόσωπα

Έμιλ Σμιθ Ρόου: Αν δεν κληθεί τώρα στην Εθνική Αγγλίας, πότε θα καταφέρει να πείσει τον Σάουθγκεϊτ;

Έμιλ Σμιθ Ρόου: Αν δεν κληθεί τώρα στην Εθνική Αγγλίας, πότε θα καταφέρει να πείσει τον Σάουθγκεϊτ;

Την καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδο της καριέρας του, διανύει αναμφίβολα ο Έμιλ Σμιθ Ρόου με την Άρσεναλ, ο οποίος έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αγωνιστική βελτίωση των «κανονιέρηδων» από τα τέλη Αυγούστου του 2021 και έπειτα. Σκοράρει, καταγράφει ρεκόρ και… γράφει ιστορία, την ώρα που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξακολουθεί να μην τον καλεί στην Εθνική Αγγλίας. Αν όχι τώρα, πότε; Αν δεν μπορεί να παραβρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο βασικός λόγος που η Άρσεναλ είναι σε… τέτοιου είδους κατάσταση, τότε ποιος μπορεί;

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν πέρυσι πως ο Έμιλ Σμιθ Ρόου ναι μεν έχει ταλέντο, αλλά οφείλει να δουλέψει πολύ περισσότερο. Δεν είχε το γκολ στο παιχνίδι του, ενώ δεν ήταν λίγες οι αναμετρήσεις που «χανόταν» από το ματς, με συνέπεια να μην διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον τρόπο που επιθυμούσε να αγωνιστεί ο Μικέλ Αρτέτα.

Το είχε δηλώσει και ο Ισπανός άλλωστε. «Είναι σημαντικός για εμάς, θέλουμε να μείνει, αλλά πρέπει να βελτιώσει ορισμένα πράγματα στο παιχνίδι του». Πλέον, και τα δύο σκέλη της προαναφερθείσας πρότασης, έχουν τεθεί υπό επεξεργασία.

Ο νεαρός Άγγλος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ, ενώ το γκολ και η δημιουργία έχουν ήδη γίνει δεύτερη φύση του. Πως αλλιώς θα δικαιολογούνταν το γεγονός πως ο 20άχρονος επιτελικός μέσος των «κανονιέρηδων» έχει… αναγκάσει τον Ισπανό προπονητή του να ξεκινάει αυτόν στην βασική ενδεκάδα και όχι τον Μαρτίν Όντεγκααρντ, που πλήρωσε για να αποκτήσει;

Έγινε αντιληπτό και στην τελευταία αναμέτρηση της Άρσεναλ επί αγγλικού εδάφους, απέναντι στην Γουότφορντ. Εκεί που το «φαινόμενο» επαναλήφθηκε, ο Άγγλος βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα και επί της ουσίας, έκρινε και πάλι την αναμέτρηση, όντας ο τέταρτος νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην εποχή της Premier League που σκοράρει σε τρία διαδοχικά ματς!


Συγκεκριμένα, ο Έμιλ Σμιθ Ρόου μετρά πλέον πέντε γκολ στην τρέχουσα σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, και αποτελεί τον δεύτερο πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, μόνο πίσω από τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που έχει ένα… περισσότερο! Ξεπερνά σε τέρματα κατά δύο τον Λακαζέτ, και κατά τρία τον έτερο ταλαντούχο, νέο των Λονδρέζων, Μπουκάγιο Σάκα, που επίσης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Έχει καταφέρει σε 11 αναμετρήσεις της Premier League να ξεπεράσει τα 2 περσινά του γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, σε ολόκληρη την σεζόν, ενώ υπολείπεται σε χρόνο συμμετοχής κατά 500 περίπου λεπτά, από τα περσινά 1449 αγωνιστικά λεπτά που κλήθηκε να υπερασπιστεί την ομάδα του!

Η βελτίωσή του είναι μεγάλη και η μελλοντική του έκδοση, αν έτσι ορίζεται το παρόν, δεν μπορεί να είναι υπολογίσιμη ή προβλέψιμη. Κάπως έτσι, και μέσω της βελτίωσης άλλωστε, θα έρθει και η κλήση στην Εθνική Αγγλίας.

Εκεί όπου οι συμπαίκτες του, Άαρον Ράμσντειλ και Μπουκάγιο Σάκα συμπεριλαμβάνονται από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά το όνομα του Έμιλ Σμιθ Ρόου απουσιάζει, με τον αγγλικό Τύπο να μην έχει σταματήσει να κριτικάρει την επιλογή του Ομοσπονδιακού προπονητή, κάθε φορά που ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ διαπρέπει. Και δυστυχώς για αυτόν… το κάνει συχνά.

Ποιο είναι το βασικότερο επιχείρημα των δημοσιογράφων; Ότι αν ο Σμιθ Ρόου δεν κληθεί τώρα στην Εθνική Αγγλίας, ή δεν παραβρεθεί στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, πότε θα το κάνει; Άπαντες θεωρούν πως είναι έτοιμος. Πήρε την Άρσεναλ από τελευταία και την καθοδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έχοντας την αμέριμνη εμπιστοσύνη του Μικέλ Αρτέτα, στην επιστροφή στην Ευρώπη!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0