Πρόσωπα

Αντόνιο Κόντε: Επιστρέφει στην Premier League για να υπερασπιστεί το αήττητο σερί του χωρίς να έχει δεχθεί… γκολ απέναντι στην Έβερτον! (video)

Αντόνιο Κόντε: Επιστρέφει στην Premier League για να υπερασπιστεί το αήττητο σερί του χωρίς να έχει δεχθεί… γκολ απέναντι στην Έβερτον! (video)
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Αντόνιο Κόντε προετοίμαζε αγγλική ομάδα για να αντιμετωπίσει έναν «ντόπιο» αντίπαλο στην PremierLeague. Πλέον, βρίσκεται και πάλι στον κόσμο του «Νησιού», όντας προπονητής της Τότεναμ, και φιλοδοξεί να δει το νέο σύλλογό του, να υπερασπίζεται την παράδοση του, να μην χάνει και να μην… δέχεται ούτε γκολ από την Έβερτον του Ράφα Μπενίτεθ!

Είναι γεγονός! Ο Αντόνιο Κόντε, τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Τσέλσι και την αποχώρησή του από τον κόσμο της PremierLeague, επιστρέφει για λογαριασμό της Τότεναμ, και θέτει ως στόχο την παρουσία της νέας του ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και για την επόμενη σεζόν.

Γρήγορα πάντως διαπίστωσε πως το εν λόγω εγχείρημα μόνο απλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρά το γεγονός πως το ντεμπούτο του για ακόμη μία χρονιά κρίθηκε επιτυχημένο. Επικράτησε της Φίτεσε με 3-2, όσο δύσκολα αναδεικνύει το τελικό σκορ, και παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 3-0 πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Η έλευσή του, τουλάχιστον στο πρώτο του ματς ως προπονητής της Τότεναμ, δεν άλλαξε πολλά. Οι «spurs» ανέδειξαν και πάλι, τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους, δυσκολεύτηκαν, αναλογικά και με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ρομέρο αλλά διατήρησαν μία νίκη που τους καθιστά το απόλυτο φαβορί για να αποτελέσουν την πρώτη αγγλική ομάδα που συνεχίζει στο νεοσύστατο Europa  Conference  League, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της.

Παρόλα αυτά, η Τότεναμ αποτελεί και επίσημα τον πρώτο σύλλογο του Αντόνιο Κόντε, τα τελευταία 14 χρόνια, που δέχεται δύο γκολ στο ντεμπούτο του Ιταλού στον πάγκο, διατηρώντας ωστόσο τη νίκη, και συνεχίζοντας την παράδοση του έμπειρου προπονητή στο πρώτο ματς που καλείται να υπερασπιστεί τον σύλλογο που ήρθε σε συμφωνία μαζί του.


Πλέον, η πρόκληση για την Τότεναμ είναι διαφορετική και ακούει στο όνομα… Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» την υποδέχονται για την 11η αγωνιστική της PremierLeague, και οι Λονδρέζοι καλούνται επίσης να μην «σπάσουν» μία άτυπη παράδοση του προπονητή τους, η οποία αφορά ένα αήττητο σερί, αλλά και τον τρόπο που επιτυγχάνεται.

Αναλυτικότερα, ο Αντόνιο Κόντε έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές την Έβερτον στα πλαίσια της πρώτης κατηγορίας έχοντας καταφέρει να μείνει αήττητος (3 νίκες και 1 ισοπαλία) ενώ δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ.

Τη σεζόν 2016-2017 στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στα «ζαχαρωτά» όντας στον πάγκο της Τσέλσι επικράτησε με 5-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ και με 3-0 στο Γκούντισον Παρκ ενώ την επόμενη σεζόν κέρδισε με 2-0 στο Λονδίνο και έμεινε στο 0-0 στο Λίβερπουλ.

Θα καταφέρει λοιπόν να συνεχίσει το σερί του και να οδηγήσει την Τότεναμ στην πιο σημαντική πιθανώς, εκτός έδρας νίκη της στην φετινή σεζόν; Οι αριθμοί θα μείνουν αριθμοί ή ο Αντόνιο Κόντε θα καταφέρει να τους αξιοποιήσει υπέρ του, γνωρίζοντας το… μυστικό; Οψομεθα...

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0