Πρόσωπα

Τζίνι Βαϊνάλντουμ: Ξεπέρασε την αμφισβήτηση, σκόραρε μετά από 20 μήνες, και «θυμήθηκε» το έπος της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα! (video)

Τζίνι Βαϊνάλντουμ: Ξεπέρασε την αμφισβήτηση, σκόραρε μετά από 20 μήνες, και «θυμήθηκε» το έπος της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα! (video)

Πέρασαν 20 μήνες από την τελευταία φορά που ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ έβρισκε δίχτυα, ανεξαρτήτου ομάδας. Τότε άνηκε στην Λίβερπουλ. Ο καιρός πέρασε, ο Ολλανδός «μετακόμισε» στην Γαλλία, για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά πιθανότατα όσοι τον κατέκριναν, μπόρεσαν και να τον επηρεάσουν. Τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει στο Champions League.  Διότι απέναντι στην Λειψία, θύμισε τον «τύπο» που πριν από μία διετία, ωθούσε μόνος του την ομάδα του Κλοπ, σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της ιστορίας της.

Σχετικά Άρθρα

Όταν ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ αποχωρούσε από την Λίβερπουλ το καλοκαίρι, απορρίπτοντας επί της ουσίας την πρόταση ανανέωσης της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον κατέκριναν. Που τον θεώρησαν… αχάριστο, και δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τον λόγο, που ένας ποδοσφαιριστής αποφασίζει να αποχωρήσει από τον σύλλογο με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα.

Διότι αυτό συνέβη με τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ και την Λίβερπουλ, στα πέντε χρόνια παρουσίας του Ολλανδού στο Άνφιλντ. Κάθε λογής τίτλος κατακτήθηκε, και ο Τζόρνταν Χέντερσον έγινε ο πρώτος αρχηγός της Λίβερπουλ που «σηκώνει» τουλάχιστον για μία φορά, κάθε τίτλο του θεσμού που έχει αγωνιστεί.

Όλα αυτά βεβαίως με τον Βαϊνάλντουμ στο πλευρό του. Ωστόσο, ο Ολλανδός θεώρησε πως πλέον έπρεπε να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Τίτλους με διαφορετικό χρώμα, σε ένα άλλο πρωτάθλημα, και ακόμη μία διεκδίκηση του πολυτιμότερου τροπαίου: Του Champions League.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν, με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον «ελεύθερο» Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Γρήγορα η συμφωνία επετεύχθη, και στις αρχές Αυγούστου, ο ποδοσφαιριστής βρίσκονταν με κάθε επισημότητα στην Γαλλία, για να προσθέσει ποιότητα και στο κέντρο των Παριζιάνων.

Παρόλα αυτά, έφτασε… Νοέμβρης και ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ, μήτε αγωνιζόταν με… συνέπεια, μήτε διαφοροποιούσε σε μεγάλο βαθμό την μεσαία γραμμή της Παρί. Κινούνταν σε ρηχά νερά, και έμοιαζε με… άλλο ποδοσφαιριστή. Με έναν παίκτη που του έλειπε το κέφι, και «χανόταν» ανάμεσα στην κριτική, και στα διαρκή δημοσιεύματα του Τύπου για το κλίμα στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν, τον Μέσι, τον Ράμος και τους υπόλοιπους αστέρες.

Ο καιρός πέρασε, και ο ίδιος ήρθε να τα διαψεύσει όλα. Να κάνει την αρχή και να αποδείξει πως ακόμη κάνει την… διαφορά. Στο ματς της 4ης αγωνιστικής του Champions League απέναντι στην Λειψία, «έλαμψε». Αρχικά ισοφάρισε, βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερη μόλις φορά μέσα στο 2021, και εν συνεχεία έφερε «τούμπα» το ματς, κάνοντας το 2-1 λίγα λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου μέρους.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, όπου ο Βαϊνάλντουμ βρήκε δίχτυα δύο φορές σε ένα ημίχρονο στο Champions League. Ποια ήταν η προηγούμενη; Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0. Στην επικότερη πρόκριση των «κόκκινων» στον 21ο αιώνα, η οποία έφερε την «υπογραφή» του Ολλανδού, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και σκόραρε δις.


Αυτός είναι ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ. Ένας «τύπος» που έχει κατακτήσει τα πάντα στα 30 του, αλλά μπορεί να κερδίσει τα βλέμματα, με μόλις ένα καλό εικοσάλεπτο. Ή ένα εντυπωσιακό ημίχρονο. Ένα 45άλεπτο που γύρισε άπαντες πίσω… Τότε που σκόραρε με το κεφάλι, η Λίβερπουλ προκρινόταν και ο Βαϊνάλντουμ δεν έχανε ματς που πέτυχε γκολ με το κεφάλι, για πρώτη φορά μετά από δύο  χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0