Πρόσωπα

Μάρκο Λιβάγια: Δύο χατ-τρικ σε τρία ματς και πλήρης αναγέννηση μακριά από την Ελλάδα!

Μάρκο Λιβάγια: Δύο χατ-τρικ σε τρία ματς και πλήρης αναγέννηση μακριά από την Ελλάδα!

Όταν ο Μάρκο Λιβάγια αποχωρούσε από την Ελλάδα και άφηνε την ΑΕΚ μετά από μία πενταετία, άπαντες θεωρούσαν πως η καριέρα του ακολουθεί διαρκώς μία καθοδική πορεία. Αγαπήθηκε και αγάπησε την Αθήνα, δεν έπιανε τα στάνταρ απόδοσης που προσδοκούσαν πλέον οι φίλοι της Ένωσης και η λύση της συνεργασίας ήταν μονόδρομος. Μήπως όμως ο Λιβάγια με το πέρασμα του χρόνου δίνει τις απαντήσεις του;

Σχετικά Άρθρα

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2021 όταν ο Μάρκο Λιβάγια έδινε το τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ επί ελληνικού εδάφους, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ. Σε μία περίοδο που δεν ήταν καλή για αυτόν, χαρακτηριζόμενος από νεύρα και αγωνιστική αστάθεια, τόσο ο Κροάτης, όσο και η ομάδα της Αθήνας, θεωρούσαν πως η σχέση μεταξύ τους είχε περάσει σε ένα τέλμα.

Η απόφαση βεβαίως δεν ήταν εύκολη. Ο Λιβάγια ταυτίστηκε με την ΑΕΚ, και η ΑΕΚ συνέδεσε τις πρόσφατες αγωνιστικές της επιτυχίες, με το ταλέντο, και την εκρηκτική προσωπικότητα του έμπειρου ποδοσφαιριστή.

Η αγωνιστική του πτώση όμως, και η καθοδική πορεία που διαγραφόταν, έκαναν την Ένωση να μάθει να ζει χωρίς τον Κροάτη.  Κάπως έτσι, έναν μήνα αργότερα, ο Μάρκο Λιβάγια βρέθηκε στην Χάιντουκ Σπλιτ και επέστρεψε στην χώρα του για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Nikolicius-posted-a-photo-showing-the-importance-of-Livaja-to.jpg

Εκεί σηματοδοτήθηκε η αναγέννησή του. Πως αλλιώς άλλωστε μπορεί να περιγραφεί το γεγονός πως σε 10 μήνες, κατάφερε να σκοράρει όσα γκολ πέτυχε στην ΑΕΚ την τελευταία διετία;

Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί! Έχει δώσει 26 ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος, έχει σκοράρει στο 50% αυτών, και διαρκώς ανεβαίνει. Τα τρία τελευταία του ματς αποτελούν χαρακτηριστικό τεκμήριο της φόρμας που διανύει!

Επτά γκολ σε 270 αγωνιστικά λεπτά, δύο χατ-τρικ, ισάριθμες νίκες, και γκολ με τον οποιονδήποτε τρόπο. Πρακτικά, έχει πετύχει τα επτά από τα εννέα γκολ της ομάδας του στις αναμετρήσεις που παρήλθαν, «υπογράφοντας» και την τελευταία νίκη της Χάιντουκ Σπλιτ, επί της Μπελίστσε με 5-1, την ώρα που το πρώτο χατ-τρικ του είχε επιτευχθεί σε 22 λεπτά.

Πρόκειται αναμφίβολα για την καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, με τους αριθμούς του να μην μπαίνουν σε καμία σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν του.
Livaja-revealed-to-Index-I-want-to-stay-in-HajdukWe.jpg

Όπως ήταν φυσικό κλήθηκε για πρώτη φορά και στην Εθνική του ομάδα, με την οποία πλέον μετρά 9 συμμετοχές, καμία απώλεια βαθμών και δύο γκολ!

Κάπως έτσι, ο Μάρκο Λιβάγια φρόντισε να δώσει τις απαντήσεις του σε όσους τον αμφισβήτησαν. Έφυγε από την Ελλάδα, κατακρίθηκε αλλά είναι και… πάλι εδώ, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην πατρίδα του. Δεδομένα, δικαιώθηκε από την απόφασή του! Αν τα δύο χατ-τρικ σε τρεις αναμετρήσεις είναι επιχείρημα, ο Κροάτης είχε δίκιο…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0