Πρόσωπα

Τζιοβάνι Σιμεόνε: Πρώτο «καρέ» τερμάτων από παίκτη της Βερόνα, 63 χρόνια μετά!

Τζιοβάνι Σιμεόνε: Πρώτο «καρέ» τερμάτων από παίκτη της Βερόνα, 63 χρόνια μετά!

Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε βρήκε τέσσερις φορές δίχτυα απέναντι στη Λάτσιο (24/10, 4-1) και έβαλε για τα... καλά το όνομά του στα βιβλία ιστορίας της Βερόνα, ενώ έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης τη φετινή σεζόν!

Ένα «σκονισμένο» ρεκόρ που κρατά από το 1958, λίγο έλειψε να επαναλάβει ο Τζιοβάνι Σιμεόνε, γιος του νυν προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο.

Ο 26χρονος επιθετικός πέτυχε τέσσερα γκολ -για πρώτη φορά στην καριέρα του- απέναντι στη Λάτσιο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση της Βερόνα του με 4-1 (24/10), όντας, προφανώς, ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Μάλιστα, του έλειψε μόλις ένα ακόμα τέρμα, για να «αγγίξει» το ρεκόρ του Εμανουέλε Ντελ Βέκιο, ο οποίος είχε βρει πέντε γκολ με τη φανέλα της Βερόνα το 1958, απέναντι στη Σαμπντόρια!

Ωστόσο, και με το... καρέ του ο Σιμεόνε, έγινε ο μόλις δεύτερος που κατορθώνει να βρει τέσσερις φορές δίχτυα, φορώντας τα χρώματα των "τζιαλομπλού"!

Ωστόσο, οι διακρίσεις δεν σταμάτησαν εκεί!

Με τα τέσσερα τέρματά του, ο Σιμεόνε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που το καταφέρνει φέτος, έχοντας μάλιστα, το απόλυτο στις προσπάθειές του, αφού από τα τέσσερα σουτ που επιχείρησε και κατέληξαν στην εστία, βρήκε ισάριθμα τέρματα!

Παράλληλα, έφτασε τα έξι γκολ στη φετινή SerieΑ, γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη πεντάδα των πρώτων σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου ισοβαθμεί με τους Ζοάο Πέδρο, Ματία Ντέστρο, την ώρα που οΈντιν Τζέκο έχει επτά, ενώ ο Τσίρο Ιμόμπιλε απολαμβάνει τη «μοναξιά» της κορυφής με οκτώ γκολ!

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0