Πρόσωπα

Σαντιό Μανέ: Ο τρίτος ποδοσφαιριστής της Premier League που τα έχει… 100, χωρίς πέναλτι! (video)

Σαντιό Μανέ: Ο τρίτος ποδοσφαιριστής της Premier League που τα έχει… 100, χωρίς πέναλτι! (video)

Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κατόρθωσε να φτάσει ο Σαντιό Μανέ στην ευρεία νίκη της Λίβερπουλ απέναντι στην Γουότφορντ με 5-0, με τον Σενεγαλέζο να φτάνει τα 100 γκολ στην Premier League, να γίνεται ο τρίτος πιο παραγωγικός, Αφρικανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του πρωταθλήματος, δίχως παράλληλα να έχει πετύχει κάποιο πέναλτι, εν αντιθέσει με τους Ντιντιέ Ντρογκμπά και Μοχάμεντ Σαλάχ!

Σχετικά Άρθρα

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν είναι άλλωστε κρυφό να παραδεχθεί κανείς πως ο Σαντιό Μανέ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ έχουν πάρει την Λίβερπουλ από το χέρι και συμβάλλουν στην διατήρηση του αήττητου σερί της, με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στην Premier League.

Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με την Γουότφορντ, ο Σενεγαλέζος απλώς επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την φόρμα του. Εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Σαλάχ, σκόραρε με μία επαφή και έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League, με κανένα από αυτά να έχει επιτευχθεί από το σημείο του πέναλτι!


Το ρεκόρ του αυτό σαφώς πέρασε στην… ιστορία. Είναι άλλωστε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του πρωταθλήματος που φτάνει αυτό τον αριθμό, χωρίς την συμβολή της «λευκής» βούλας, μετά τους Λες Φέρντιναντ, και Έμιλ Χέσκι!

Παράλληλα, αποτελεί και επίσημα τον τρίτο πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή που κατάγεται από την Αφρική και φτάνει σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων, μετά τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντιντιέ Ντρογκμπά (104).

Η συνεργασία του Αιγύπτιου με τον Σενεγαλέζο ήταν η 29η, με τα γκολ του Μανέ στις μεταξύ τους συνεργασίες να προηγούνται πλέον κατά ένα από την αντίθετη περίπτωση (15-14).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0