Πρόσωπα

Ο Σιμόνε Ιντζάκι αντιμετωπίζει την αγαπημένη του Λάτσιο, και κάθεται στον πάγκο της… Ίντερ!

Ο Σιμόνε Ιντζάκι αντιμετωπίζει την αγαπημένη του Λάτσιο, και κάθεται στον πάγκο της… Ίντερ!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το μεγαλύτερο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Serie A ανάμεσα στην Λάτσιο και την Ίντερ, με το πρόσωπο της αναμέτρησης να μην είναι άλλο από τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Σιμόνε Ιντζάκι. Πώς να νιώθει άραγε ο Ιταλός που βίωσε μία ολόκληρη ποδοσφαιρική και προπονητική ζωή στους «Λατσιάλι» και τώρα καλείται να σταθεί απέναντί τους;

Φτάσαμε στην 8η αγωνιστική της Serie A. Το πολύ μεγάλο ματς της 8ης στροφής ανάμεσα στην Λάτσιο και την Ίντερ είναι γεγονός. Δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει θετικά την τρέχουσα σεζόν, με την περσινή πρωταθλήτρια Ίντερ να φιγουράρει στην 3η θέση, ούσα τέσσερις βαθμούς πίσω από την «άχαστη» Νάπολι, και την Λάτσιο να συμπληρώνει την εξάδα που οδηγεί στην Ευρώπη, έχοντας γνωρίσει μόλις μία ήττα, την προηγούμενη αγωνιστική, με 3-0 από την Μπολόνια.

Αμφότερες πάντως έχουν να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα, αλλά είναι τέτοιες οι συνθήκες της 179ης αναμέτρησης μεταξύ τους, που πιο πολλά πράγματα μοιάζουν να τις ενώνουν, παρά οι έξι βαθμοί που τις χωρίζουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Αν άλλωστε αντικρίσει κάποιος τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο της Ίντερ, και καλείται να σηκώσει το ειδικό βάρος του… πρωταθλητή, το αντιλαμβάνεται. Ο λόγος για τον Σιμόνε Ιντζάκι.
ROME, ITALY:  Lazio Rome's forward Simone Inzaghi jubilates after he scored his third goal, during the Champion's League, Group D, game Lazio Rome vs Olympique de Marseille, 14 March 2000, at the Olympic Stadium in Rome.  (ELECTRONIC IMAGE) (Photo credit should read GABRIEL BOUYS/AFP via Getty Images)

Τον αδερφό του Φιλίπο Ιντζάκι, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Λάτσιο, έχοντας μάλιστα πετύχει και 55 γκολ σε 196 εμφανίσεις μαζί της, ενώ το τέλος της καριέρας του σηματοδότησε την αρχή μίας άλλης… στους προπονητικούς πάγκους.

Και εκεί, πρώτη του επιλογή αποτέλεσαν οι «Λατσιάλι». Ο Ιντζάκι ξεκίνησε το 2010 ως προπονητής των ακαδημιών της Λάτσιο, προωθήθηκε έναν χρόνο μετά στην ομάδα των «17άρηδων», προτού εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την U19 της ομάδας.

Περίμενε την στιγμή του. Θεωρούσε πλέον πως οι γνώσεις που διαθέτει στον χώρο της προπονητικής είναι καλές, και η σχέση του με την ομάδα, θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας.

Εν τέλει δικαιώθηκε. Το 2016 έγινε ο πρώτος προπονητής του συλλόγου και στην πενταετία που ακολούθησε κατέκτησε μία φορά το Κύπελλο Ιταλίας, την σεζόν 2018-19, και από δύο φορές το Σούπερ Καπ! Μία καλή συγκομιδή, μιας και την πρωτοκαθεδρία του πρωταθλήματος, είχαν πολύ λογικά η Γιουβέντους, η Ίντερ, με τη Νάπολι και την Μίλαν να είναι συνήθως… από κοντά.

Κάθε κύκλος όμως είναι για να κλείνει. Το συμβόλαιό του με την αγαπημένη του Λάτσιο, έληξε στις 3 Ιουνίου, και την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από την Ίντερ! Πλέον μετρά εννέα ματς με τους «νερατζούρι», με μόλις μία ήττα, στο Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης (0-1), αλλά η επικείμενη αναμέτρηση πιθανώς είναι η πιο δύσκολη στην προπονητική του καριέρα.
dd5e8e1adcb88297f2768bf3b937e358_XL.jpg

Ο ιδανικός τρόπος να αντιληφθεί κανείς πως πολλές φορές το ποδόσφαιρο, είναι κάτι περισσότερο από… μιάμιση ώρα παιχνιδιού. Ο Ιντζάκι συναντά την Λάτσιο, και τίθεται αντιμέτωπος μαζί της, μόλις για 5η φορά στα 27 χρόνια που είτε αγωνίζεται, είτε προπονεί κάποιον σύλλογο!

Την έχει κερδίσει μόλις μία φορά, το 2007, με την φανέλα της Αταλάντα (2-1) και έκτοτε ποτέ ξανά! Επίσης, δεν σκόραρε ποτέ απέναντί της. Πιθανώς δεν θα μπορούσε να πανηγυρίσει. Μένει να δούμε την αντίδρασή του σε ένα ενδεχόμενο γκολ της Ίντερ, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0