Πρόσωπα

Τα δέκα χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Εθνική Πορτογαλίας: Το «σόου» με την Ισπανία, ο εφιάλτης της Λιθουανίας και το Λουξεμβούργο

Τα δέκα χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Εθνική Πορτογαλίας: Το «σόου» με την Ισπανία, ο εφιάλτης της Λιθουανίας και το Λουξεμβούργο

Ο Πορτογάλος αστέρας έχει βαλθεί να διαλύσει κάθε πιθανό ρεκόρ που υπάρχει και κόντρα στο Λουξεμβούργο, έφτασε τα δέκα χατ-τρικ σε διεθνές επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ο αριθμός στην ηλικία του. Βαδίζει τα 36 του χρόνια και αρκετοί συνομήλικοί του ή φτάνουν στην δύση της καριέρας του ή την έχουν τερματίσει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όμως, χρησιμοποιεί την ηλικία περισσότερο για να… σπάσει ρεκόρ παρά για να δείξει πως «μεγάλωσε».

Ο Πορτογάλος αστέρας ήταν και πάλι ο απόλυτος πρωταγωνιστής κόντρα στο Λουξεμβούργο, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δικό του χατ-τρικ, χάρισε τη νίκη στην χώρα του με 5-0. Αυτή, μάλιστα, ήταν η 10η φορά που ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα ματς, σε διεθνή επίπεδο.

Το BN Sports σας παρουσιάζει τα δέκα παιχνίδια του Ρονάλντο που μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα τρεις ή περισσότερες φορές σε ένα παιχνίδι. Το πρώτο «θύμα», το σόου με την Ισπανία και η αγαπημένη του Λιθουανία.

Βόρεια Ιρλανδία (06/09/2013 – Προκριματικά Μουντιάλ 2014)

Η Πορτογαλία φιλοξενούταν στην έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Ο Μπρούνο Άλβες είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενος, όμως η Βόρεια Ιρλανδία το γύρισε σε 2-1 και έβαλε δύσκολα στους Πορτογάλους. Εκεί, εμφανίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με τρία γκολ σε 15 λεπτά, πέτυχε το παρθενικό του χατ-τρικ με την Εθνική ομάδα και χάρισε τη νίκη με 4-2.

Σουηδία (19/11/2013 – play off Μουντιάλ 2014)

Ακόμα ένα ματς που πήρε στις πλάτες του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή τη φορά, κόντρα στην Σουηδία με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2014 μέσω των play off. Ο Πορτογάλος αστέρας έβαλε τη χώρα του μπροστά στο σκορ, μέσα στην Στοκχόλμη αλλά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το γύρισε σε 2-1. Ωστόσο, ο αστέρας της Πορτογαλίας το γύρισε σε 3-2, με προσωπικό χατ-τρικ.

Αρμενία (13/06/2015 – Προκριματικά EURO 2016)

Μπορεί η Αρμενία να μην ήταν κάποιο μεγάλο θηρίο. Όμως κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ επί της Πορτογαλίας, προκαλώντας χαμό στο στάδιο της. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς. Ο άνθρωπος που ήταν πίσω από αυτό, ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Με προσωπικό χατ-τρικ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, με την Αρμενία να μειώνει απλά σε 3-2.

Ανδόρρα (7/10/2016 – Προκριματικά Μουντιάλ 2018)

Σε ένα από τα μεγάλα ξεσπάσματα της Πορτογαλίας σε προκριματικά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν γινόταν να λείπει από αυτό και, για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της Πορτογαλίας, δεν πέτυχε απλά χατ-τρικ αλλά τέσσερα γκολ. Συγκεκριμένα, είχε κάνει το 2-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα ενώ το τελικό 6-0, είχε την δική του σφραγίδα.

Νησιά Φερόε (31/07/2017 – Προκριματικά Μουντιάλ 2018)

Για τον ίδιο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018, η Πορτογαλία φιλοξένησε τα Νησιά Φερόε. Η μεγάλη διαφορά δυναμικής, ήταν το «κουμπί» για να κάνει με μεγάλη ευκολία ένα ακόμα χατ-τρικ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το παιχνίδι έληξε στο 5-1, με τον Πορτογάλο αστέρα να δίνει για ακόμη μία φορά ρεσιτάλ και να δείχνει έτοιμος για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ισπανία (15/06/2018 – 1η αγωνιστική ομίλων Μουντιάλ 2018)

Μπορεί μέχρι εκείνη την στιγμή να έγραφε ιστορία στα προκριματικά, όμως ήρθε και η σειρά μίας μεγάλης διοργάνωσης. Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας, η Ισπανία κοντραρίστηκε με την Πορτογαλία σε ένα ματς-«διαφήμιση» του αθλήματος. Οι «ρόχας» κέρδιζαν με 3-2 μέχρι το 88ο λεπτό, όταν ο Πορτογάλος αστέρας συμπλήρωσε το πρώτο του χατ-τρικ σε τελική φάση.

Ελβετία (05/06/2019 – Ημιτελικά UEFA Nations League)

Στην παρθενική εμφάνιση του UEFA Nations League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φρόντισε να συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, κόντρα στην Ελβετία, ο έμπειρος επιθετικός μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Το τελικό 3-1 είχε την σφραγίδα του Κριστιάνο, καθώς πέτυχε τρία γκολ και πέρασε τους Πορτογάλους στον τελικό.

Λιθουανία (10/09/2019 – Προκριματικά EURO 2020)

Ένα από τα αγαπημένα του θύματα γενικά. Η Λιθουανία βλέπει «εφιάλτες» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και στα προκριματικά του EURO 2020, επιβεβαιώθηκε. Ειδικά στην πρώτη μάχη μεταξύ τους, στο Βίλνιους, ο Ρονάλντο πέτυχε τέσσερα γκολ στον θρίαμβο με 5-1 και επισφράγισε ακόμα μία τεράστια νίκη υπέρ της χώρας του.

Λιθουανία (14/11/2019 – Προκριματικά EURO 2020)

Μετά την πεντάρα στην Λιθουανία, ήρθε ακόμα μία τεράστια νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα της Πορτογαλίας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάλι ήταν ο πρωταγωνιστής καθώς είχε πετύχει ήδη δύο γκολ στο 22’ και εν τέλει τελείωσε το ματς με το 6ο και τελευταίο γκολ των Πορτογάλων. Συνολικά, είχε ματώσει επτά φορές σε δύο ματς τα δίχτυα των Λιθουανών.

Λουξεμβούργο (12/10/2021 – Προκριματικά Μουντιάλ 2022)

Το δέκα το… καλό. Κόντρα στο Λουξεμβούργο ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 10ο χατ-τρικ στην καριέρα του σε διεθνή επίπεδο. Συγκεκριμένα, πάλι με δύο πολύ γρήγορα γκολ, έβαλε μπροστά την Πορτογαλία και υπέγραψε ακόμα μία νίκη για την χώρα του. Το τελικό 5-0, είχε για ακόμη μία φορά την υπογραφή του έμπειρου επιθετικού.



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0