Πρόσωπα

Φεράν Τόρες: Βαδίζει στα χνάρια του Νταβίντ Σίλβα με την δίκη του, ιδιαίτερη «σφραγίδα»

Φεράν Τόρες: Βαδίζει στα χνάρια του Νταβίντ Σίλβα με την δίκη του, ιδιαίτερη «σφραγίδα»

Σταμάτησε το απίστευτο, αήττητο σερί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ιταλίας και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται στο επίπεδο που πάντα ονειρευόταν. Το ταξίδι του Φεράν Τόρες, ζωντανεύει στο BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

«Αρνούμαι να βουλιάξω», αναφέρει το τατουάζ του Φεράν Τόρες. Μία φράση που δεν θέλει απλώς να λέει αλλά και την επιβεβαιώνει, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ανεξαρτήτου δυσκολίας. Ένας άνθρωπος που μέχρι τα 12 του χρόνια δυσκολευόταν να δώσει… πάσα, έφτασε στο σημείο να «σκοτώνει» την ομάδα που είχε να χάσει για 37 ματς (!).

Ο Φεράν Τόρες απέδειξε, και πάλι, πως τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν δουλέψεις για να το αποκτήσεις. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η αγάπη του ποδοσφαίρου, η Βαλένθια που τον εξέλιξε και το όνειρο στην Μάντσεστερ Σίτι. Η Ισπανία (ίσως), βρήκε τον επόμενο ηγέτη της.

Έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο επειδή απλά το… αγαπούσε!

Γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 2000 στο Φόγιος της Ισπανίας. Κομάρκα της Όρτα Νορντ στην Βαλενθιανή Κοινότητα. Οι γονείς του ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου και υποστήριζαν την τοπική ομάδα, η οποία εκείνες τις χρονιές, είχε φτάσει μέχρι και τον μεγάλο τελικό του Champions League. Έτσι, ο Τόρες «γεννήθηκε» μέσα στο άθλημα και ήταν δύσκολο να μην ασχοληθεί με αυτό.

Ξεκίνησε από μικρή ηλικία να αγωνίζεται σε ακαδημίες, όμως οι επιδόσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες. Δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα των προπονητών του, ενώ είχε αρκετά θέματα που έπρεπε να βελτιώσει. Δοκιμάστηκε παντού. Ακόμα και ως τερματοφύλακας, όμως κατέληξε να εξελίσσεται στη θέση των εξτρέμ λόγω του ύψους και της ταχύτητάς του.

ferran-torres-insta.jpg

Από την πλευρά της, η Βαλένθια τον αποδέχτηκε από την αρχή στις ακαδημίες και δούλεψε πάνω στην αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν λόγο για έναν συνεσταλμένο και εξαιρετικό παιδί, το οποίο έκανε την δουλειά του για να βελτιώσει όλες τις ατέλειες.

Μόλις έκλεισε τα 12 χρόνια του, έγινε «άλλος» άνθρωπος. Η εξέλιξή του ήταν… ραγδαία. Σε απόλυτο βαθμό. Κανείς δεν πίστευε πως ένα παιδί, από εκεί που δεν μπορούσε να… πασάρει καλά, έφτασε σε σημείο να παίζει με άτομα που ήταν τρία και τέσσερα χρόνια μεγαλύτερα. Το μέλλον του, φαινόταν ολόχρυσο μπροστά το ταλέντο που έβγαζε στο γήπεδο.

skysports-ferran-torres-valencia_5053136.jpg

Ντεμπούτο πριν… ενηλικιωθεί και η απίστευτη προσαρμογή!

Φυσικά, η απίστευτη άνοδος, συνεχίστηκε και αφότου έγινε επαγγελματίας. Συγκεκριμένα, σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και από τότε δεν ξαναβγήκε από τα πλάνα του προπονητή. Ένα μείγμα ολοκληρωμένου επιθετικού και «ζογκλέρ» που μπορούσε να κάνει την ζημιά ανά πάσα στιγμή. Ακόμα και αν η Βαλένθια δεν έπιανε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο συγκεκριμένος νεαρός ήταν απλά εκπληκτικός.

Έφτασε κοντά στις 100 συμμετοχές, πριν καν κλείσει τα 21 του χρόνια με τις «νυχτερίδες». Θα το έκανε αν δεν εμφανιζόταν η Μάντσεστερ Σίτι. Μέχρι τότε, είχε στο παλμάρε του εννιά γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η Μάντσεστερ Σίτι μέσω… Σίλβα και η «τρέλα» του Πεπ!

Το καλοκαίρι του 2020, η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και δίνει τα χέρια με την Βαλένθια για την απόκτηση του Φεράν Τόρες. Το ποσό έφτανε τα 25 εκατ. ευρώ συν 12 εκατ. ευρώ σε μπόνους, το οποίο έδινε και οικονομική ανάσα στον ισπανικό σύλλογο. Ο 20χρονος επιθετικός δεν ήθελε να φύγει από την χώρα αλλά είχε ένα σημαντικό λόγο για να πει «ναι» στη Σίτι.

Δεν ήταν άλλος, από το είδωλό του. Ο Νταβίντ Σίλβα, το 2010 είχε ακολουθήσει ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο, έναντι του ίδιου ποσού (!). Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εξελίχθηκε σε ηγέτη των «πολιτών» και έπαιξε τεράστιο ρόλο στα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο σύλλογος. Ο Φεράν Τόρες από την πλευρά του, σε πολύ μικρότερη ηλικία, θέλει να εξελιχθεί όπως ο συμπατριώτης του.

Βέβαια, εκτός από αυτό, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε μιλήσει προσωπικά με τον διεθνή άσο. Ο Καταλανός προπονητής ήθελε όσο τίποτα τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, καθώς τον θεωρεί τον επόμενο ηγέτη της ομάδας αλλά και της Ισπανίας. Για αυτό, παρά την πολυπρόσωπη γραμμή κρούσης, πίεσε αρκετά για να προχωρήσει η απόκτησή του και να ενταχθεί στον αγγλικό σύλλογο.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Ένα χρόνο μετά από αυτό το αποφασιστικό βήμα. Ο διεθνής εξτρέμ, όχι απλά καθιερώθηκε, αλλά έχει κάνει ρεκόρ καριέρας με 16 γκολ έναντι των 9 που πέτυχε στην Βαλένθια. Ταυτόχρονα, έχει μόνιμη θέση στην Εθνική Ισπανίας, όπου ήδη έχει πετύχει 12 τέρματα, με δύο εξ αυτών το τελευταίο EURO. Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο το ματς επί της Ιταλίας.

Κόντρα σε μία ομάδα που ήταν αήττητη για 37 σερί ματς, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε δύο τέρματα και χάρισε τη νίκη με 2-1 στους «Ρόχας». Δείχνει πως έχει όλα τα φώτα να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Ισπανία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0