Πρόσωπα

Τόμας Λεμάρ: Ο πρωταγωνιστής της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα, επέστρεψε για να μείνει!

Τόμας Λεμάρ: Ο πρωταγωνιστής της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα, επέστρεψε για να μείνει!
Μπορεί η αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Μπαρτσελόνα να είχε πάρει διαφορετική τροπή, αν στο γήπεδο δεν βρισκόταν ο Τόμας Λεμάρ; Διόλου απίθανο δεν είναι… Ο εξαιρετικός Γάλλος, έκρινε με την εμφάνισή του το ματς, και πλέον αναζητά μία σταθερότητα, προκειμένου να αποδείξει τον λόγο που επιλέχθηκε προ τριετίας, από τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ήταν 1η Ιουλίου του 2018, όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε να πληρώσει 65 εκατομμύρια ευρώ στην Μονακό, για να εντάξει στο ρόστερ της έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο, 22άχρονο Γάλλο, με ευχέρεια στο σκοράρισμα και στην δημιουργία φάσεων.

Έναν τεχνίτη, ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή, που εντυπωσίαζε τους ανθρώπους της χώρας του, και έκανε την Μονακό να τον κοστολογίσει τόσο ακριβά, έχοντας άλλωστε ήδη πραγματοποιήσει και εμφανίσεις με την φανέλα της  Γαλλίας.

Η άφιξή του Τόμας Λεμάρ στο Στάδιο Μετροπολιτάνο συνοδεύτηκε από επευφημίες και τεράστια αισιοδοξία, αλλά πρόσφατα οι «πανηγυρισμοί» κόπασαν απότομα. Δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά, πραγματοποίησε 31 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν αλλά τα δύο μόλις γκολ του σε επίπεδο πρωταθλήματος, σε σχέση με τα 9 που είχε πετύχει στην Γαλλία το 2016, επέφεραν προβληματισμό.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην δεύτερη σεζόν του στην Ισπανία. Πήρε χρόνο συμμετοχής, αγωνίστηκε σε 22 ματς, και δεν συμμετείχε ούτε με έμμεσο, ούτε με άμεσο τρόπο σε κάποιο γκολ της ομάδας του!

Χαρακτηρίστηκε φυσιολογικό… Ήθελε χρόνο προσαρμογής, οι διαφορές του γαλλικού πρωταθλήματος, με τις απαιτήσεις της Ισπανίας είναι μεγάλες, και ο Λεμάρ παρέμεινε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, τόσο από την χώρα του, όσο και από την PremierLeague.


Για τρίτη διαδοχική σεζόν όμως, και πάλι δεν δικαιώθηκε! Τραυματίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απώλεσε και τον αγωνιστικό ρυθμό που δυσκολεύτηκε να βρει, και ολοκλήρωσε την χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την Ατλέτικο με 27 συμμετοχέςένα γκολ στην 12η αγωνιστική και… απουσία στα έξι από τα τελευταία εννέα ματς πρωταθλήματος!

Ο Λεμάρ και πάλι δεν ήταν καλά. Κατακρίθηκε, η υπομονή του κόσμου της ομάδας περνούσε σε ένα τέλμα στην περίπτωσή του, αλλά ο Γάλλος παρουσιάστηκε αποφασισμένος να αποδείξει το αντίθετο.

Έφτανε άλλωστε στην τετραετία. Αναζήτησε την συνέπεια στην απόδοσή του, και μία σταθερότητα στο αγωνιστικό του πρόσωπο. Πιθανώς χρειαζόταν ένα «μεγάλο» ματς. Ένα ντέρμπι, στο οποίο θα ήταν ο πρωταγωνιστής. Θα έπαιρνε την Ατλέτικο Μαδρίτης από το χέρι και θα έκρινε την αναμέτρηση, δίχως να «βγει» λαβωμένος.

Έτσι και έγινε, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ο Τόμας Λεμάρ πραγματοποίησε το καλύτερο ημίχρονο, από τότε που πήρε την απόφαση να αφήσει την γενέτειρά του και να μετακομίσει στην Μαδρίτη. Άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα με το καλό του αριστερό πόδι, και μοίρασε είκοσι λεπτά μετά την μπάλα στον Σουάρες, στέλνοντας την ομάδα του με ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, ο Σιμεόνε κέρδισε για 2η φορά τους Καταλανούς σε τρία χρόνια στο γήπεδό του, και ο Λεμάρ βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με πρωταγωνιστικό ρόλο. «Αν όχι τώρα, πότε;» Αυτό λένε όλοι στην Ατλέτικο Μαδρίτης! Αν μία τέτοια εμφάνιση δεν είναι ικανή για να τον καταστήσει απαραίτητο στο Μετροπολιτάνο, πότε θα γίνει;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0