Πρόσωπα

Μπακασέτας με ψυχραιμία που θύμισε Σηφάκη και… Φίγκο στο EURO του 2004! (video)

Μπακασέτας με ψυχραιμία που θύμισε Σηφάκη και… Φίγκο στο EURO του 2004! (video)

Ο Τάσος Μπακασέτας βρέθηκε αντιμέτωπος με την «άγρια» πλευρά της κερκίδας, ωστόσο διατήρησε τη ψυχραιμία του στην είσοδο ενός Τούρκου οπαδού, θυμίζοντας τον Μιχάλη Σηφάκη, αλλά και τον Λουίς Φίγκο στον τελικό της Πορτογαλίας με την Ελλάδα στο EURO 2004!

Η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες εξελίχθηκε από δεδομένο σε ζητούμενο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά η επιστροφή των οπαδών ήταν δεδομένο πως δεν θα έφερνε μόνο την «όμορφη» πλευράς της κερκίδας!

Ο Τάσος Μπακασέτας το βίωσε με το καλημέρα, αφού στο 44ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης της Τραμπζονσπόρ με την Καϊσέρισπορ (02/10, 1-2), ένας οπαδός της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκε στον Έλληνα άσο, όντας, μάλλον, «πληγωμένος» από το υπέροχο τέρμα του στο 12ο λεπτό!

Με περίσσεια ηρεμία ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν αντέδρασε, έως ότου ήρθε η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου, η οποία και απομάκρυνε τον ένθερμο οπαδό. Μία κίνηση ασυνήθιστη, αφού με τους παλμούς στα ύψη η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις!

Ωστόσο, και στις μετά το ματς δηλώσεις του έδειξε πως ήταν μία πλήρως συνειδητοποιημένη επιλογή!

Ο Μπακασέτας δεν προχώρησε σε καμία κίνηση, θυμίζοντας μία ανάλογη αντίδραση του Μιχάλη Σηφάκη σε ένα ντέρμπι του Άρη με τον Ηρακλή, στις 29 Αυγούστου του 2009, όταν ο οπαδός που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τον προσέγγισε, τον έβρισε και τον χαστούκισε, αλλά ο γκολκίπερ των «κίτρινων» απλώς παρέμεινε ακίνητος, μέχρι να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι και η ασφάλεια!

Ωστόσο, οι «ελληνικές» μνήμες δεν σταματούν εκεί!

Ο τελικός του EURO 2004 ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία μπορεί να έχει καταχωρηθεί στη μνήμη όλων, χάριν της κεφαλιάς του Άγγελου Χαριστέα που έστειλε τη χώρα μας στα ουράνια, ωστόσο, υπήρξε ένα περιστατικό το οποίο δεν ξεχνιέται!

Εκείνο το παραμυθένιο καλοκαίρι, ένας από τους δημοφιλέστερους εισβολείς στην ιστορία του αθλητισμού, ο Χάουμε Μαρκέτ, γνωστός ως Τζίμι Τζαμπ, άρχισε να «χτίζει» τη φήμη του!

Με τη χώρα μας να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, εισέβαλλε στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ και πέταξε μία σημαία της Μπαρτσελόνα, στον -τότε- σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Λουίς Φίγκο, θέλοντας να τον «εκδικηθεί» για την προ τετραετίας μετακίνησή του από τη Βαρκελώνη στους «Μερένχες».

Ο αρχηγός των Πορτογάλων, παρά την ένταση της στιγμής δεν αντέδρασε, με την ελληνική ομάδα να βγαίνει «κερδισμένη» από αυτήν την εισβολή, αφού ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και έφερε το θαύμα της κατάκτησης του τροπαίου, ακόμα πιο κοντά!

Το κωμικό της υπόθεσης είναι πως ο εισβολέας ολοκλήρωσε το έργο του με μία εντυπωσιακή βουτιά στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη!

Ίσως και να ήταν ο μόνος τρόπος για να παραβιαστεί εκείνο το βράδυ.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0