Πρόσωπα

Ντάργουιν Νούνιες: Ο «αετός» που δεν έχει μάθει να προσγειώνεται… (video)

Ντάργουιν Νούνιες: Ο «αετός» που δεν έχει μάθει να προσγειώνεται… (video)

Θα το έβαζε κάτω αν ο πατέρας του δεν επέμενε τόσο πολύ στο αξιοζήλευτο ταλέντο του, όμως τα «φτερά» του Ντάργουιν Νούνιες έχουν αρκετή δύναμη για να σταματήσουν να πετούν

Σχετικά Άρθρα

«Με τα λεφτά από την μεταγραφή, θα μπορώ να αγοράσω ένα σπίτι στους γονείς του στην Αρτίγκα. Θυσιάστηκαν για εμένα και θέλω να τους προσφέρω πίσω. Η μητέρα μου μάζευε μπουκάλια και ο πατέρας μου ήταν στην οικοδομή». Με αυτές τις δηλώσεις, ένα νέο παιδί συστήθηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με αφετηρία την δεύτερη κατηγορία Ισπανίας. Ποιος να το περίμενε πως δύο χρόνια μετά, ο ίδιος άνθρωπος θα… εξαφάνιζε την Μπαρτσελόνα σε αγώνα Champions League.

Ο Ντάργουιν Νούνιες μάτωσε δύο φορές τα δίχτυα των «μπλαουγκράνα» και έφτασε τα έξι γκολ σε επτά ματς φέτος. Μία περίπτωση που σε αρκετούς θυμίζει τον… Έντινσον Καβάνι και σε άλλους, έναν νέο ηγέτη της Ουρουγουάης. Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα, που τίποτα θα είχε ζήσει, άμα οι δικοί του δεν ήταν παρών στην πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του.

Οι γονείς που ενεργοποιήθηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή…

Γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1999 στο Αρτίγας της Ουρουγουάης και από την πρώτη στιγμή, το ποδόσφαιρο φάνηκε να είναι η προτεραιότητα του. Το διέξοδο που έδινε στον οικονομικό εφιάλτη πολλών οικογενειών, ήταν η καλύτερη αφορμή για τον Νουνιές να ασχοληθεί ενεργά και να το δει… σοβαρά όταν άφησε πάνω στο χορτάρι τα πρώτα εντυπωσιακά δείγματά του.

Μετά από ένα γρήγορο πέρασμα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, η Πένιαρολ μένει άναυδη από τους αριθμούς του 15χρονου φορ και τον κάνει δικό της με συνοπτικές διαδικασίες. Στην ίδια ομάδα, ήταν και ο ένα χρόνο μεγαλύτερός του, Φεντερίκο Βαλβέρδε που τώρα φοράει τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ταυτόχρονα, η εξέλιξή του, έδινε υποσχέσεις για μία… τεράστια καριέρα.

a9076b99-nuñez-darwin.jpg

Ωστόσο, η μοίρα αποφάσισε να παίξει πολύ περίεργα παιχνίδια. Μπορεί ο νεαρός επιθετικός να ξεχείλιζε από ταλέντο, όμως οι κακή διαχείρισή του στους τραυματισμούς, τον ανάγκασε να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα δύο φορές, πριν καν κλείσει τα 17 του. Είχε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ, που του δυσκόλεψε πολύ τα εφηβικά του χρόνια. Ήταν τόσο μεγάλος ο ψυχικός πόνος, που παραλίγο να βάλει τέλος στην… καριέρα του πριν καν αυτή ξεκινήσει.

Εκεί, εμφανίστηκαν οι γονείς του, σαν από μηχανής θεοί και έδωσαν τη λύση. Η εμπιστοσύνη τους αλλά και ο τρόπος που μίλησαν στον μικρό Νούνιες ήταν καταλυτικός για να συνεχίσει ο Ουρουγουανός φορ να πολεμάει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και επιβραβεύθηκε με… μεταγραφή!

Μπορεί ο νεαρός επιθετικός να είχε σοβαρούς τραυματισμούς, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους προπονητές της Πένιαρολ να του δώσουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Μετά την επιστροφή του, ο ίδιος τους εξαργύρωσε με τέσσερα γκολ σε 22 συμμετοχές, κάνοντας την Ευρώπη να τον προσθέτει στο ραντάρ της. Ένα wonderkid της Λατινικής Αμερικής που έψαχνε την ευκαιρία του στην δική μας ήπειρο.

Αν και η τιμή του ήταν σε αρκετά υψηλή για τον χρόνο συμμετοχής του, η Αλμερία έκανε το μεγάλο «μπαμ» και κατάφερε να τον κλέψει από μεγαλύτερα κλαμπ που τον ήθελαν. Συγκεκριμένα, δαπάνησε συνολικά 13 εκατ. ευρώ (!), το οποίο ήταν και ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου. Μάλιστα, η απόκτηση του Νούνιες έγινε με στόχο να έρθει η… άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορίας της Ισπανίας και για τον ίδιο, να φέρει κάποια μεγάλη πρόταση στα γραφεία του συλλόγου.

Ρεκόρ στο… ρεκόρ και το ξεπέταγμα!

Πολλοί ποδοσφαιριστές της χώρας του ή γενικά της Λατινικής Αμερικής, χρειάζονται ένα χρόνο προσαρμογής όταν ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο Ντάργουιν Νούνιες δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Εγκλιματίστηκε αμέσως και παρότι είχε βαρύ ιστορικό με τραυματισμούς, δεν έδειξε φόβο να ρισκάρει για να πετύχει. Στο φινάλε της σεζόν, μόνο χαμόγελα υπήρχαν για τον ίδιο και τις επιδόσεις του.

Σε 32 παιχνίδια, μέτρησε 16 γκολ και τρεις ασίστ, με αποτέλεσμα να γίνει από τους κορυφαίους φορ της Ισπανίας και το όνομά του να μονοπωλήσει εκ νέου στα μεταγραφικά σενάρια του καλοκαιριού. Η Αλμερία, όπως έκανε ρεκόρ στην… αγορά, ήθελε να το επαναλάβει στην πώληση. Και το έκανε.

Η Μπενφίκα έχει «συνηθίσει» να αρπάζει αυτές τις ευκαιρίες και από την αρχή μπήκε στη θέση του οδηγού για την απόκτησή του. Ο πορτογαλικός σύλλογος, έπειτα από αρκετό πρέσινγκ, «έσπασε» τα ταμεία του και με 24 εκατ. ευρώ, έβαλε τον Ουρουγουανό στην κορυφή των ακριβότερων μεταγραφών. Αντίστοιχα, η Αλμερία έγινε για πρώτη φορά τόσο πλούσια έπειτα από πώλησή της.

Φυσικά, το βήμα του διεθνή επιθετικού ήταν τεράστιο, όμως το ταλέντο και η ποιότητα, ήταν ακόμα πιο ψηλά. Αυτό φάνηκε, από το γεγονός πως μόλις αποκτήθηκε, τα πρωτάθλημα βρισκόντουσαν σε μία… σύγχυση λόγω της πανδημίας, όμως ο ίδιος κατάφερε να ματώσει 14 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 44 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τα πέντε από αυτά, τα πέτυχε στο Europa League, στην παρθενική του εμφάνιση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο ιδιαίτερος… Καβάνι που είναι έτοιμος να τρελάνει την Ευρώπη!

Έπειτα από δύο χρόνια στην Ευρώπη, ο Ντάργουιν Νούνιες δείχνει έτοιμος να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τρίτη σερί σεζόν. Ο 22χρονος φορ, ο οποίος μοιάζει κατά πολύ στον συμπατριώτη του, Έντινσον Καβάνι, έχει ξεκινήσει με τρομερούς οιωνούς τη φετινή χρονιά, καθώς έχει σκοράρει έξι φορές στα πρώτα επτά ματς της σεζόν. Το αποκορύφωμα, δεν ήταν άλλο από το βράδυ της Τετάρτης (29/09).

Με προσωπικό σόου, κατάφερε να οδηγήσει τους «αετούς» στον θρίαμβο με 3-0 επί της Μπαρτσελόνα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο τρόπος που συμμετείχε στο ματς και τα προβλήματα που προκάλεσε στην αντίπαλη άμυνα, μόνο αδιάφορα δεν ήταν. Αξιοσημείωτο δε, είναι πως δεν αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης αλλά ως... αριστερό εξτρέμ. Εκεί όπου έχει και τα καλύτερα στατιστικά φέτος, ελέω της παρουσίας του Γιάρεμτσουκ.

«Ο Νούνιες μπορεί να γίνει η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου. Να ξεπεράσει και τον Ζοάο Φέλιξ (126 εκατ. ευρώ). Δίπλα μου θα μάθει πολλά και θα καταλάβουν όλοι πως το ποσό που δαπανήθηκε είναι μικρό μπροστά σε όσα θα προσφέρει». Το καλοκαίρι που μας πέρασε, τον προσέγγισε τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του. Η τιμή του ξεπερνούσε τα 40 με 50 εκατ. ευρώ, όμως η Μπενφίκα ξέρει, πως η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Τα λόγια του Ζέσους, ήταν τα κατάλληλα για να συνοδέψουν τη φετινή σεζόν του Ντάργουιν Νούνιες.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0